Rozkład jazdy darmo busa jest wydrukowany i dostępny w Tesco w Punkcie Obsługi Klientaashir pisze:Jeździ, na przystankach w Ursusie (przynajmniej tym na Niedźwiadku) jest rozkład z odjazdami i z trasą. Spisałem go nawet kiedyś (więc mogę na PW podać, bo Tesco na lewo i na prawo nie chwali się tym połączeniem). A się zainteresowałem tym tematem, po tym jak mi właśnie wysokopokładowy autokar z MK2 przyjechał do Ursusa z tabliczką: "Tesco - Połczyńska".Solaris U10 pisze:Do Tesco jeździ (a przynajmniej jeździł) darmobus.
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Poza zmianami na 129 i 197 będą także drobne zmiany w ZP Ursus-Niedźwiadek, m.in. w związku z otwarciem stacji Ursus-Niedźwiadek uruchomiony zostanie przystanek Ursus-Niedźwiadek 11 dla linii 187 na ulicy Orląt Lwowskich. 
Do Niedźwiadka 
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Do Sanktuarium to bez zmian będzie dojeżdżało 129. 
Dla 187 jadącego w kierunku Stegien, żeby dowieść ludzi z ZP Bełzyashir pisze:Poza zmianami na 129 i 197 będą także drobne zmiany w ZP Ursus-Niedźwiadek, m.in. w związku z otwarciem stacji Ursus-Niedźwiadek uruchomiony zostanie przystanek Ursus-Niedźwiadek 11 dla linii 187 na ulicy Orląt Lwowskich.
Pozdrawiam
Druga odpowiedź jest prawidłowa. Zresztą można też to sprawdzić na stronie ZTM.rudy pisze:Dla 187 jadącego w kierunku Stegien, żeby dowieść ludzi z ZP BełzyCzy w stronę U-N dla pasażerów z ZP Hermana i z ZP Ursus-Sanktuarium
Dzięki za info. Nie miałem czasu sprawdzić komunikatów na stronie ZTM-u, stąd moje pytanie. 
Pozdrawiam
07? Gdzie to się mieści? Jak 401 czy 517?ashir pisze:Druga odpowiedź jest prawidłowa. Zresztą można też to sprawdzić na stronie ZTM.rudy pisze:Dla 187 jadącego w kierunku Stegien, żeby dowieść ludzi z ZP BełzyCzy w stronę U-N dla pasażerów z ZP Hermana i z ZP Ursus-Sanktuarium
Jak 401, czyli obecnie 177, a od wtorku właśnie 187.Pawel_ pisze:07? Gdzie to się mieści? Jak 401 czy 517?
Kiedy w końcu ZTM przekona się, że autobus z Niedźwiadka przez Wojciechowskiego skręcający w stronę Gierdziejewskiego czy Cierlicką jest kompletnie bez sensu?
191 swego czasu bez pasażerów, 129 bez pasażerów, teraz dochodzi 197!
Ciepłownia Wola: 197 5 osób, 716 pełne! Dać to 197 chociaż przez ZP Śmigielska i klienci będą.
Tylko nie piszcie proszę o przyzwyczajaniu się do nowej linii, że nikt może o niej nie słyszał itp. po drodze nie ma po prostu komu w ten autobus wsiadać...
191 swego czasu bez pasażerów, 129 bez pasażerów, teraz dochodzi 197!
Ciepłownia Wola: 197 5 osób, 716 pełne! Dać to 197 chociaż przez ZP Śmigielska i klienci będą.
Tylko nie piszcie proszę o przyzwyczajaniu się do nowej linii, że nikt może o niej nie słyszał itp. po drodze nie ma po prostu komu w ten autobus wsiadać...
-
Tranzystor
Pierwszy dzień kursowania 197 i trzeba powiedzieć, że linia cieszy się powodzeniem. Na odcinku Karolin - Ursus-Niedźwiadek wszystkie miejsca zajęte. Na przystanku Warszawa Ursus-Niedźwiadek również sporo ludzi.
O wpół do pierwszej na wiadukcie 10 pasażerów, w tym jedna wsiadła na przystanku Leszczyńskiego.
Głupio trochę na Niedźwiadku, przystanek 08 ma normalne tabliczki z numerami linii, a de facto jest dla wysiadających. W ostatniej chwili się połapałem i podbiegłem dalej. Co więcej, zupełnie nie rozumiem, co na tym przystanku robią tabliczki 177 i 194. A jacyś ludzie tam stali pod słupkiem i czekali na coś...
S1 zapowiada dwa przystanki graniczne. A 'decha' wewnętrzna była prawie pusta (bez trasy).
Głupio trochę na Niedźwiadku, przystanek 08 ma normalne tabliczki z numerami linii, a de facto jest dla wysiadających. W ostatniej chwili się połapałem i podbiegłem dalej. Co więcej, zupełnie nie rozumiem, co na tym przystanku robią tabliczki 177 i 194. A jacyś ludzie tam stali pod słupkiem i czekali na coś...
S1 zapowiada dwa przystanki graniczne. A 'decha' wewnętrzna była prawie pusta (bez trasy).
Jak dla wysiadających, jak miał być przelotowy? A 177 i 194 tam również stają.MichalJ pisze:Głupio trochę na Niedźwiadku, przystanek 08 ma normalne tabliczki z numerami linii, a de facto jest dla wysiadających. W ostatniej chwili się połapałem i podbiegłem dalej. Co więcej, zupełnie nie rozumiem, co na tym przystanku robią tabliczki 177 i 194. A jacyś ludzie tam stali pod słupkiem i czekali na coś...
No formalnie jest przelotowy przed zatrzymaniem na postój na krańcowym 01, ale chyba żaden pasażer tych 30 metrów nie podjeżdża? Dlatego napisałem 'de facto'.
A co do innych linii - faktycznie w komunikacie jest 08, ale w rozkładach poszczególnych linii jest inaczej. Może faktycznie stają, wtedy do 194 jest sens wsiadać.
A co do innych linii - faktycznie w komunikacie jest 08, ale w rozkładach poszczególnych linii jest inaczej. Może faktycznie stają, wtedy do 194 jest sens wsiadać.