Komunikacja miejska na Woli
Moderator: Wiliam
Domas, właśnie też tak myślę, że zmiany kosztowały by więcej, niż wpłynęło by z oszczędności. I pozostaje jeszcze problem pętli Karolin. Ile osób w ogóle jeździ do Tesco 112? Selgros odpada, bo tam zakupy tylko dla prywatnych przedsiębiorców, a ci zwykle jeżdżą samochodami. Do Bricomana też jeździ się osobówkami raczej. Pozostaje pytanie, kto robi zakupy w Tesco? 
Ktoś musi robić, skoro 112 co 12/15 minut tam podjeżdża.
Nawet dużo.Jelcz4755 pisze:Ile osób w ogóle jeździ do Tesco 112?
Czy sensowny jest postulat zazębienia się 189 i 112 w relacji obwodowej, czy tramwajowa linia wystarczy?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Bricoman to nie tylko budowlanka ale także wykończenie wnętrz, często wracając do domu widzę osoby z takimi pierdołami.
112 z rańca na karolin dużo jeździ pracowników Tesco i Bricomana ale to (w godz 5.30-8.30)
Najwięcej pasażerów do Tesco jeździ od 14 do 18 i to jest spora grupka osób przypadająca na jeden kurs ok 30 osób
Z moich obserwacji wynika, że to nie są tyko pasażerowie z Bemowa czy Woli ale dużo osób jeździ też z Bielan czy Żoliborza. Są również osoby które jeżdżą 112 do Karolina i dalej przesiadają się do 713 -gdzie na przystanku tej linii też dużo osób wsiada.
Skracając 112 utrudnili byście życie wielu osobą bo np. taki kowalski jeżdżąc z Żoliborza czy Bielan ile razy miał by się przesiadać chcąc dotrzeć do tesco czy brico?
Po waszej kasacji co najmniej 3 razy a to na pewno by nie skróciło czasu podróży (która obecnie wynosi ok 30 min) tylko by ją znacznie wydłużyło a chyba na tym nie polega polityka ztm-u.
Tak na marginesie pętla Karolin nie znajduje się na Woli tylko na Bemowie i trasa 112 też nie przechodzi przez Wolę, więc chyba ktoś wybrał zły temat
Pozdr. dla wszystkich. użytkowników Mrozu
112 z rańca na karolin dużo jeździ pracowników Tesco i Bricomana ale to (w godz 5.30-8.30)
Najwięcej pasażerów do Tesco jeździ od 14 do 18 i to jest spora grupka osób przypadająca na jeden kurs ok 30 osób
Skracając 112 utrudnili byście życie wielu osobą bo np. taki kowalski jeżdżąc z Żoliborza czy Bielan ile razy miał by się przesiadać chcąc dotrzeć do tesco czy brico?
Po waszej kasacji co najmniej 3 razy a to na pewno by nie skróciło czasu podróży (która obecnie wynosi ok 30 min) tylko by ją znacznie wydłużyło a chyba na tym nie polega polityka ztm-u.
Tak na marginesie pętla Karolin nie znajduje się na Woli tylko na Bemowie i trasa 112 też nie przechodzi przez Wolę, więc chyba ktoś wybrał zły temat
Pozdr. dla wszystkich. użytkowników Mrozu
Mieszkaniec Jelonek opowiadał mi, że w skrzynkach pocztowych znalazły się ulotki zapraszające mieszkańców do wyrobienia sobie kart do Selgrosa. On skorzystał i, mimo że nie ma działalności gospodarczej, robi tam zakupy.Jelcz4755 pisze:Domas, właśnie też tak myślę, że zmiany kosztowały by więcej, niż wpłynęło by z oszczędności. I pozostaje jeszcze problem pętli Karolin. Ile osób w ogóle jeździ do Tesco 112? Selgros odpada, bo tam zakupy tylko dla prywatnych przedsiębiorców, a ci zwykle jeżdżą samochodami. Do Bricomana też jeździ się osobówkami raczej. Pozostaje pytanie, kto robi zakupy w Tesco?
Zgodnie z ostatnimi wypowiedziami polityków i polską racją stanu Polacy powinni bojkotować ten hipermarket, do którego musi specjalnie jeździć autobus 112 (żeby nie wymawiać jego nazwy).
Oczywiście PSL-owi się za to dostało, bo produkty dostarczają tam polscy rolnicy.
Wiem, nie koniecznie na temat KM na Woli.
Wiem, nie koniecznie na temat KM na Woli.
- fik
- Naczelne Chamidło
No dobra, ktoś mi wytłumaczy, czemu właściwie 520 nie zatrzymuje się na Okopowej? Bardziej absurdalnego przypadku pomijania znaczącego węzła przesiadkowego przez czerwońca chyba w mieście nie ma...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Zaszłośc historyczna z czasów B kiedy to tam nawet czarne z Leszna nie stawały.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ja nigdy nie rozumiałem, czemu 520, jak i inne przyspieszone nie stawały przy Świętokrzyskiej w czasach, gdy była ona otwarta. Nawet metro ma tam stację.fik pisze:No dobra, ktoś mi wytłumaczy, czemu właściwie 520 nie zatrzymuje się na Okopowej? Bardziej absurdalnego przypadku pomijania znaczącego węzła przesiadkowego przez czerwońca chyba w mieście nie ma...
Przecież jak jeździło 522 przez Młynarską, to też na Okopowej nie stawało.pawcio pisze:Zaszłośc historyczna z czasów B kiedy to tam nawet czarne z Leszna nie stawały.
Żeby 520 chociaż gdzieś było "przyspieszone"primoż pisze:Ja nigdy nie rozumiałem, czemu 520, jak i inne przyspieszone nie stawały przy Świętokrzyskiej w czasach, gdy była ona otwarta. Nawet metro ma tam stację.fik pisze:No dobra, ktoś mi wytłumaczy, czemu właściwie 520 nie zatrzymuje się na Okopowej? Bardziej absurdalnego przypadku pomijania znaczącego węzła przesiadkowego przez czerwońca chyba w mieście nie ma...
- fik
- Naczelne Chamidło
B nie kursuje od dwudziestu jeden lat, po drodze było kilka poważnych zmian ze skierowaniem 520 na czele, czy naprawdę trzeba czekać pół wieku na wyprostowanie oczywistego absurdu?pawcio pisze:Zaszłośc historyczna z czasów B kiedy to tam nawet czarne z Leszna nie stawały.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie ma pism od pasażerów, nie ma szumu w prasie, to i 520 się nie zatrzymuje. 
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11