Kolej w aglomeracji warszawskiej
Moderator: JacekM
Jakie 3 linie są według was najlepsze na Mazowszu ? Według mnie 1-Dwójka 2-Dziewiątka 3-Trójka.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Ja jednak dziewiątkę postawiłbym ponad dwójką.
Tak więc dowodząc poniższe twierdzenie będące skutkiem niejednostajnego ruchu ciała po orbicie kardynalnie eukaliptusowej z przewagą rezystancji oporowej będącą skutkiem płaszczyzny liniowej zpionizowanej odwrotnie do muchówki rodzaju "niesiolowski" patrząc z prostopadłego punktu widzenia stwierdzam że ruskie pierogi są wysoce toksyczne.
Za najgorszy uważam odcinek W-wa Gdańska - W-wa Zachodnia per.8
Do Cycatówzxcvbnm pisze:Tak więc dowodząc poniższe twierdzenie będące skutkiem niejednostajnego ruchu ciała po orbicie kardynalnie eukaliptusowej z przewagą rezystancji oporowej będącą skutkiem płaszczyzny liniowej zpionizowanej odwrotnie do muchówki rodzaju "niesiolowski" patrząc z prostopadłego punktu widzenia stwierdzam że ruskie pierogi są wysoce toksyczne.
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Myślałem, że posypujesz cukremJa najbardziej lubię z mięsem, potem ze szpinakiem, ruskich mi nie wolno, a z kapustą i grzybami są okropne.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- fik
- Naczelne Chamidło
Staram się redukować węglowodanyKwZ pisze:Myślałem, że posypujesz cukremJa najbardziej lubię z mięsem, potem ze szpinakiem, ruskich mi nie wolno, a z kapustą i grzybami są okropne.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Skończcie mówić o pierogach. To nie jest forum kulinarne. Tylko człowiek coraz większy apetyt łapie.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... sens_.html
Na ile to realne plany?
Na ile to realne plany?

Polityczne plany, więc bardzo mało realne. Choć w obu przypadkach byłoby to uzasadnione (choć Płock może i z Sochaczewa by było lepiej?).
A co z Goleniowem, Lublinem i łącznicą na Zieloną Górę? Choć prawda taka, że wszystkie te "linie" to króciutkie odcinki o małym ruchu (nie liczę Warszawa Służewiec - MPL Okęcie).W III RP jak dotąd kolejarze zbudowali tylko jeden, i to bardzo krótki, 1,5-kilometrowy odcinek torów.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Na Okęcie to nie łącznica, tylko linia. I to w całości w tunelu, w piachu.
Linia do Płocka wychodzi po 25 mln zł/km, czyli 2-2,5 raza mniej niż autostrada i chyba nawet mniej od ekspresówki.
"Lansowanie przez marszałka Struzika" dobrze oddaje, jak bardzo czysto polityczny musi to być projekt. A jak bardzo potrzebny, to ta pozycja w rankingu.
Natomiast uzasadnienie linii Jaktorów - Łowicz brzmi całkiem sensownie.
Dla porównania, ile się planuje wydać w mazowieckiem na drogi w tej siedmiolatce?
Linia do Płocka wychodzi po 25 mln zł/km, czyli 2-2,5 raza mniej niż autostrada i chyba nawet mniej od ekspresówki.
"Lansowanie przez marszałka Struzika" dobrze oddaje, jak bardzo czysto polityczny musi to być projekt. A jak bardzo potrzebny, to ta pozycja w rankingu.
Natomiast uzasadnienie linii Jaktorów - Łowicz brzmi całkiem sensownie.
Dla porównania, ile się planuje wydać w mazowieckiem na drogi w tej siedmiolatce?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
O realności ciężko mówić. Linia do Płocka to stara historia, Struzik to forsuje od dłuższego czasu. Skrót jaktorowski to świeża sprawa, ale IMO ważniejsza i jest szansa na realizację na pewno większa niż linii do Płocka, rozwiązywałaby więcej problemów, choć jak widzę główne obawy są o to, że jak się ten skrót zbuduje, to pewnie sprawa KDP będzie pozamiatana.Wiliam pisze:http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... sens_.html
Na ile to realne plany?
Biorąc pod uwagę to, że na budowie linii Jaktorów - Łowicz skorzystałoby bardzo dużo pasażerów (i dalekobieżnych i lokalnych), to przesunięcie budowy KDP na dalszy plan nie będzie wielką stratą.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43