[Hydepark] Tramwaje Warszawskie

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 21 sty 2014, 17:45

Nie otwierałem klap i nie zaglądałem mu do wnętrzności. Wagon wydaje dźwięki jak eNka i to jest fakt.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 sty 2014, 17:51

Autobus Czerwon pisze:Nie otwierałem klap i nie zaglądałem mu do wnętrzności.
To po co piszesz bzdury o silnikach?
Autobus Czerwon pisze:Wagon wydaje dźwięki jak eNka i to jest fakt.
Z naszych stołecznych każda eNka wydaje inne w zależności od zużycia zębów i łożysk przekładni.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 21 sty 2014, 18:52

To jest czepianie się słówek. Napisałem że chyba wsadzili mu silnik od eNki bo w środku jest głośno i podczas ruszania i hamowania dźwięk jest dokładnie taki sam jak w eNce, jak jedzie na wybiegu to nie słychać owego dźwięku. Zwykły pasażer nie będzie wnikał czy to hałasują silniki, czy przykładnia. Mu będzie w środku po prosto głośno.

Za to wagon po NGIII, o ile dobrze pamiętam #1460, też lepszy nie jest. Drzwi nieszczelne, wieje do środka. Rurki zimne jak w 13N. O szarpaniu nie wspomnę.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 21 sty 2014, 18:54

Ogrzewanie rurek wykonuje się podczas NG V :D
miłośnik 13N

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 sty 2014, 19:39

Autobus Czerwon pisze:To jest czepianie się słówek.

Nie podpieraj się rzeczami o których nie masz pojęcia i będzie git.
Autobus Czerwon pisze:Za to wagon po NGIII, o ile dobrze pamiętam #1460, też lepszy nie jest. Drzwi nieszczelne, wieje do środka. Rurki zimne jak w 13N. O szarpaniu nie wspomnę.
Ale zgłosiłeś to gdzie trzeba?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 21 sty 2014, 20:22

Miło wiedzieć że Tramwaje Warszawskie nawet nie wiedzą jakie wozy wysyłają na trasy. Co ile te wagony przechodzą przegląd?

Pablo-waw

Post autor: Pablo-waw » 21 sty 2014, 20:49

Przykro mi poinformowac, ale mimo usilnych staran, TW nadal nie potrafia przewidywac awarii. I stad tez trudno dociec co i gdzie sie stentegowalo :P

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 21 sty 2014, 21:11

Jeżeli uszczelkę drzwi stwardniałą na mrozie nazywasz awarią, to trudno z Tobą dyskutować.
miłośnik 13N

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 21 sty 2014, 21:27

Nie chodzi o stwardniałą uszczelką nad drzwiami tylko o to że jej nie było. Z 3 centymetry dziury. Palca bym tam wsadził.

Awatar użytkownika
Dantte

Post autor: Dantte » 21 sty 2014, 21:45

Potwierdzam informacje o 1468. Wagon (nie, nie wiem, czy silnik, czy przekładnia, czy pantograf, piszę z perspektywy zwykłego pasażera, nie znawcy budowy tramwaju) jest o wiele głośniejszy niż pozostałe.
+ jechałem dzisiaj 1244 - nie wiem, czy to motorowy, czy awaria, ale nie działało ogrzewanie. W takiej temperaturze nie idzie jechać.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 sty 2014, 21:47

Autobus Czerwon pisze:Miło wiedzieć że Tramwaje Warszawskie nawet nie wiedzą jakie wozy wysyłają na trasy. Co ile te wagony przechodzą przegląd?
Wagony przechodzą przeglądy zgodnie z harmonogramem producentów i zaleceniami w DTR.
Autobus Czerwon pisze:Nie chodzi o stwardniałą uszczelką nad drzwiami tylko o to że jej nie było. Z 3 centymetry dziury. Palca bym tam wsadził.
Skąd wiesz czy czasem jakiś bezstresowo wychowany gimnazjalista jej 3 przystanki wcześniej scyzorykiem nie wyciął?
Dantte pisze:jechałem dzisiaj 1244 - nie wiem, czy to motorowy, czy awaria, ale nie działało ogrzewanie. W takiej temperaturze nie idzie jechać.
Mógł przepalić się bezpiecznik od grzałek. Wystarczyło to powiedzieć motorowemu to na pętli problem by został rozwiązany.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 21 sty 2014, 21:54

Skąd wiesz czy czasem jakiś bezstresowo wychowany gimnazjalista jej 3 przystanki wcześniej scyzorykiem nie wyciął?
I z tego powodu że gimnazjalista, w dodatku w pierwszym wagonie, w godzinach szczytu, wyciął uszczelkę scyzorykiem, ludzie do 23:00 mają jechać w temperaturze nie wiele większej niż na dworze? Ciekawa logika.
Wagony przechodzą przeglądy zgodnie z harmonogramem producentów i zaleceniami w DTR
Przeciętnemu pasażerowi jak i mi nic takie słowa nie powiedzą. Przeciętny pasażer nie będzie wgłębiał się w to co się stało. Bezpiecznik się przepalił, a może motorniczy nie włączył, a może gimnazjalista wyciął uszczelki scyzorykiem. Pasażerowi będzie po prostu zimno.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 21 sty 2014, 21:58

I nieprawdą jest, że dach przeciekał, szczególnie że prawie nie padało.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 sty 2014, 21:59

Autobus Czerwon pisze:I z tego powodu że gimnazjalista, w dodatku w pierwszym wagonie, w godzinach szczytu, wyciął uszczelkę scyzorykiem, ludzie do 23:00 mają jechać w temperaturze nie wiele większej niż na dworze? Ciekawa logika.
Niejedno widziałem. I to pod kamerą - nic mnie nie zdziwi. Ręczę ci, że jak zaczniesz ciachać nożem uszczelkę drzwiową w godzinach szczytu to nikt ci nic nie powie.
Autobus Czerwon pisze:Przeciętny pasażer nie będzie wgłębiał się w to co się stało. Bezpiecznik się przepalił, a może motorniczy nie włączył, a może gimnazjalista wyciął uszczelki scyzorykiem. Pasażerowi będzie po prostu zimno.
To pisze skargę na właściwy adres, a nie kwiczy po forach. Więc napisz skargę i nie bij piany.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 21 sty 2014, 22:02

Odpowiedz mi więc na pytanie. Co ile robi się w TW przeglądy tramwajów. Nie oczekuję odpowiedzi że jest to zapisane w jakimś dokumencie, tylko oczekuję daty.

ODPOWIEDZ