Warszawska Karta Miejska
Moderator: JacekM
Proponuje najpierw nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a następnie dopiero odpowiadać na posty
Ale skąd kontroler ma mieć pewność, że osoba płaci podatki w W-wie? LDP chyba połączenia z Ministerstwem Finansów nie ma...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Idąc tym myśleniem to jeżeli ktoś złożył wniosek o wyrobienie karty miejskiej to może jeździć za darmo
Do moderatora jakim prawem manipulujesz moim postem usuwając z niego to było sednem tego postu To że pracujesz w ztm nie upoważnia cię do tego aby moim kosztem udowodnić jak to niby ciężko pracujecie. Może to własnie ty jesteś tym pierdzistołkiem który od 26 dni nie jest w stanie zweryfikować dwóch wniosków mojego i mojego dziecka mimo że płacę tu podatki i ładuję co miesięcznie karty.Abacab pisze:Skontaktowałem się w poniedziałek mailowo poproszono mnie o pesele niezwłocznie podałem no i otrzymałem odpowiedź o wniosku w weryfikacji i oczekiwaniu do 30 dni. Wysłałem kolejne maile w następnych dniach z prośbą o przyśpieszenie odpowiedzi takie same. Skoro poproszono mnie o pesele to uważam, że osoba ta powinna dokonać oceny a nie stosować metodę wklejania tej samej odpowiedzi. Jeśli jest tak dużo wniosków to wypadałoby, aby ztm przyznał się błędu i przeprosił pasażerów, którzy co miesięcznie ładują karty..Solaris U10 pisze:Ja dostałem po 20 godzinach.Musisz być szczególnie skomplikowanym przypadkiem.
Dziś byłem świadkiem jak kobieta dostała mandat za brak hologramu a zakodowaniu Karty Warszawiaka, mimo że miała, że sobą dokument poświadczający złożenie wniosku w dniu 2-01-2014. Jak dla mnie nie jest to w porządku, że została potraktowana jak osoba, która świadomie wsiada do autobusu i nie kasuje biletu.
Załatwienie e-wizy do Turcji zajęło mi 1 dzień rano wypełniłem wniosek przez Internet dokonałem przelewu i po południu odesłano mi na maila wizę. Widać w innych krajach potrafią i świadczą tą usługę na cały świat a u nas jak zwykle nie da się wykonać poprawnie i szybko.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ty do kogo i o czym? Bo nikt z moderatorów w ZTM-ie nie pracuje. Więc nie życzymy sobie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kpina? Ustawowy czas oczekiwania. A pasażerowi nie stanie się nic złego, jeśli po prostu kupi bilet taki, jaki mu przysługuje.MichalJ pisze:Czy jakoś tak. Miesiąc czekania na hologram to jest kpina i obciąża stronę pobierającą "mandat".Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego.
Skąd kontroler ma wiedzieć, że osobie, którą kontroluje i która niby złożyła wniosek i czeka na weryfikacją i hologram, przysługuje Karta Warszawiaka?MichalJ pisze:Przecież przysługuje. Nie wracajmy do poglądu, że zniżkę ma legitymacja, a nie osoba.
Uprawnienie do kupowania tańszych biletów daje hologram. Nie ma hologramu, to bilet należy kupić wg standardowej taryfy i wg mnie nie ma co dyskutować na ten temat. Kwit zasadny i tyle.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Swoją drogą, jak długo ważna jest naklejka?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Do 30.06.2015.
Co potem - nikt nie wie.
Co potem - nikt nie wie.
- fik
- Naczelne Chamidło
To nie jest pogląd, to jest obowiązujący stan prawny.MichalJ pisze:Przecież przysługuje. Nie wracajmy do poglądu, że zniżkę ma legitymacja, a nie osoba.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Zastanawia mnie czy ZTM uwzględniłby odwołanie pasażerki która hologram dostałaby dopiero po otrzymaniu wezwania do zapłaty
Ale że jak? Nie ma hologramu, nie jest warszawianką. Musi płacić jak... przyjezdny. 
W Stołecznej jest takie coś:Premo pisze:Zastanawia mnie czy ZTM uwzględniłby odwołanie pasażerki która hologram dostałaby dopiero po otrzymaniu wezwania do zapłaty
To brzmi jednak tak, jakby anulacje dotyczyły wyłącznie pasażerów, do których przyszło już potwierdzenie, że weryfikacja jest pozytywna i że hologram czeka do odbioru, a nie tych, którzy wniosek złożyli i czekają na weryfikację. Nawet, jeśli miałaby się ona potem okazać pozytywna.GW pisze:Anulują mandaty
Dyrektor zapewnił, że osoby przyłapane przez kontrolerów na jeździe z prawidłowo zakodowaną kartą warszawiaka, a nieposiadające hologramu potwierdzającego uprawnienia nie poniosą konsekwencji. Chodzi o pasażerów, którzy mimo przysługującego im uprawnienia do karty warszawiaka nie mieli czasu, by odebrać hologram. W takiej sytuacji dostaną wprawdzie mandat, ale jeżeli zgłoszą się w ciągu 7 dni do ZTM i wykażą, że dostali zawiadomienie o pozytywnej weryfikacji swojego wniosku o wydanie karty, zostanie on anulowany.
A miastu nie stanie się nic złego jeśli ktoś przedwcześnie skorzysta ze zniżki. Mógł wbić lewy biletA pasażerowi nie stanie się nic złego, jeśli po prostu kupi bilet taki, jaki mu przysługuje.
W każdych przepisach jest jasno napisane, że ulga przysługuje człowiekowi. Za jazdę z biletem zostawionym w domu też nie jest nakładana kara, a jedynie opłata manipulacyjna.To nie jest pogląd, to jest obowiązujący stan prawny.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!