Warszawska Karta Miejska
Moderator: JacekM
Zgodnie z przepisami pasażer musi ten bilet w ciągu 7 dni przedstawić i uiścić opłatę manipulacyjną. Jeżeli tego nie dopilnuje to będzie musiał zapłacić pełną wysokość opłaty dodatkowej. Tak więc opłata dodatkowa może zostać nałożona także na pasażera który w chwili przejazdu posiadał w domu ważny bilet
Jak ktoś nie dba o własną kasę to jego sprawa.Premo pisze:Zgodnie z przepisami pasażer musi ten bilet w ciągu 7 dni przedstawić i uiścić opłatę manipulacyjną. Jeżeli tego nie dopilnuje to będzie musiał zapłacić pełną wysokość opłaty dodatkowej. Tak więc opłata dodatkowa może zostać nałożona także na pasażera który w chwili przejazdu posiadał w domu ważny bilet
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
Przysługuje człowiekowi, który jest w stanie okazać odpowiedni dokument. Nie ma dokumntu - nie ma ulgi.KwZ pisze:W każdych przepisach jest jasno napisane, że ulga przysługuje człowiekowi.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Żeby nie było nieporozumień. Prawo do ulgowych przejazdów posiada człowiek. Ale ma on obowiązek udokumentować to prawo podczas kontroli biletów.
O, to wyjaśnia.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A my wczoraj z żoną próbowaliśmy bezskutecznie wystąpić o Kartę Warszawiaka.
Niestety, po wprowadzeniu numeru naszych kart, system pani urzędniczce wypluł komunikat, że "nie jesteśmy uprawnieni". Zonk w tym, że to są karty hybrydowe kredytowo-mifare Citibanku serii 187 06....
Ktoś zorientowany wie, dlaczego?
Niestety, po wprowadzeniu numeru naszych kart, system pani urzędniczce wypluł komunikat, że "nie jesteśmy uprawnieni". Zonk w tym, że to są karty hybrydowe kredytowo-mifare Citibanku serii 187 06....
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
Twoje dane nie były w bazie danych ZTM, więc ZTM nie miał jak ich zweryfikować przez Ministerstwo. Zostawiłeś wniosek lub wysłałeś już go przez stronę?Piottr pisze:Zonk w tym, że to są karty hybrydowe kredytowo-mifare Citibanku serii 187 06....
Czyli że bank nie przekazywał ZTM danych o posiadaczach kart hybrydowych? Co by więc było jakby mi taką kartę ukradli z kontraktem 90-dniowym?person pisze:Twoje dane nie były w bazie danych ZTM, więc ZTM nie miał jak ich zweryfikować przez Ministerstwo. Zostawiłeś wniosek lub wysłałeś już go przez stronę?
Wniosek chciałem złożyć w Urzędzie dzielnicy, a pani od razu sprawdziła w systemie. I odesłała nas do ZTM.
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
Wystarczy jeśli wyślecie wniosek przez internet. W POPie też raczej nie dostaniecie hologramu od ręki...
Mam pytanie. czy KW i KMW uprawnia do tego samego? Czy jeżeli mam hologram KW, a chcę naładować bilet ulgowo (KMW) to mam do tego prawo?
Nie. Np. jeśli masz mniej niż 26 lat i studiujesz, ale też pracujesz i z sobie tylko znanych powodów pobierzesz KW, a nie KMW, to będziesz płacił 55 PLN/140 PLN (30, 90 dni).
Akurat karta nie należy do mnie. Wniosek był o wydanie KMW, ale jakimś cudem Pan w WOM Białołęka wydał hologram od KW... No nic, trzeba to teraz poprawić. Chociaż uważam to za bezsensowne.
Dlaczego mnie nie dziwi, że to akurat był WOM Białołęka? 
Dziś rano dostałem mejla z ZTM, że moja Karta Miejska będzie do odbioru po dwóch dniach roboczych od otrzymania mejla w punkcie ZTM, który sobie wybrałem (wyrabiam jeszcze raz kartę). Czy jest szansa, że w sobotę rano odbiorę już ją czy lepiej od razu nie fatygować się i pojechać w poniedziałek?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
"Po dwóch dniach roboczych od otrzymania mejla". Mejla otrzymałeś w czwartek. Kiedy wypada "po dwóch dniach roboczych"? Rozważ dwa przypadki, w jednym traktuj sobotę jak dzień roboczy, w drugim nie. Wskazówką powinno być to, że "po dwóch dniach" oznacza z reguły "dnia trzeciego lub później". A jak już to wszystko przeanalizujesz, to zastanów się, czy naprawdę powinieneś oczekiwać, że będziesz miał po co jechać do Organizatora w sobotę.