Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
To nadal nie jest sposób, w jaki kontroler powinien się o tym dowiadywać.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Przy Gdańskim nadal coś się dzieje: link.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Dziś KM9 która dosyć dobrze opierała się zimie też padła. KMLe i pozostałe jeżdżą jak popadnie. Powód: RNI na WPT i to samo na WZS co dość nieźle zrobiło bałagan w obiegach. Przez jakiś czas między Michałowem a WPT jeździło się tylko po dwójce.
Chociaż niektóre (KM 15611) jechały ładnie o czasie.
Nawet biegający pies po torach między LG a Chotomowem spowalnia składy. Podobno dość duży, coś a la Bernardyn.
Jeśli dobrze pamiętam, to poprzednia zima, która była dłuższa i bardziej śnieżna chyba mniej dawała się we znaki. A może właśnie tak ma być
Chociaż niektóre (KM 15611) jechały ładnie o czasie.
Nawet biegający pies po torach między LG a Chotomowem spowalnia składy. Podobno dość duży, coś a la Bernardyn.
Jeśli dobrze pamiętam, to poprzednia zima, która była dłuższa i bardziej śnieżna chyba mniej dawała się we znaki. A może właśnie tak ma być
Rembertów - klasycznie stoi. Cholera wie czemu. I tak wszystko opóźnione, to jeszcze sobie można postać.
Na Wschodnim tablice SIPu zatrzymały się na godzinie 18:52, bieżące odjazdy blokują opóźnione składy. Chyba nic w ciągu ostatniej godziny nie odjechało planowo, dodatkową atrakcją jest żongkerka peronami.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
^
Rembertów - nic oryginalnego - nie przekładają się...
Ponadto sprężarka padła w jakimś składzie, ale nie wiem w jakim.
Rembertów - nic oryginalnego - nie przekładają się...
Ponadto sprężarka padła w jakimś składzie, ale nie wiem w jakim.
Dodatkowo 98918 druga jednostka AKM nie daje znaku życia. Super.
Nie idzie tego bądziewia teraz ruszyć co gorsza.
A do jakiej obsługi kontrolerzy ZTM-u mają się zgłaszać? Do motorniczego czy kierowcy autobusu? A może do przypadkowo spotkanej radioli nadzoru ruchu?przewoz pisze:Prosta sprawa - kontrolerzy nie zgłaszają się do obsługi? To niech zaczną, a ta niech informuje o takich rzeczach osobiście i przez komunikaty głosowe.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Ściągają go na WWO.przewoz pisze:Dodatkowo 98918 druga jednostka AKM nie daje znaku życia. Super.
Maszynista mówi o Rembertowie. Czyli dwa pociągi odwołane, bo pewnie będą pchać czymś planowym, choć nie wiem czym. Lepsze by było ściąganie czymś z Rembertowa.
Pewnie nie ma czym...
Pewnie nie ma czym...
Wydawało mi się że Wschodnia coś zadysponowała - awaryjny jeśli dobrze pamiętam. Mieli ludzi w Rembertowie wysadzić i na Wschodnią.
EN57 AKM 1573/1584.
W Legionowie też się nie przekładają - KML 98725, które planowo powinno być o 18:44 wciąż czeka na wyjazd.
Lekki śnieg i silny wiatr to dość zabójcza mieszanka.
EN57 AKM 1573/1584.
W Legionowie też się nie przekładają - KML 98725, które planowo powinno być o 18:44 wciąż czeka na wyjazd.
Lekki śnieg i silny wiatr to dość zabójcza mieszanka.
Lok jest i tyle. Na razie nie idzie tego badziewia ściągnąć.
Po prawie dwóch godzinach stania udało się to awaryjnie ruszyć.
Po prawie dwóch godzinach stania udało się to awaryjnie ruszyć.
Została zadysponowana gorąca herbata
Awaria pociągu na linii Warszawa - Siedlce [aktualne]
2014-01-30
Na odcinku Warszawa Wschodnia - Warszawa Rembertów nastąpiła awaria pociągu nr 98818/9 rel. Grodzisk Mazowiecki (18:15) - Mińsk Mazowiecki (19:42). Pociąg zostanie awaryjnie sprowadzony do stacji Warszawa Rembertów i zakończy bieg.
Podróżni będą mogli kontynuować podróż najbliższym pociągiem w kierunku Mińska Mazowieckiego.
Dla podróżnych pociągu 98818/9 została zadysponowana gorąca herbata, która do stacji Warszawa Rembertów będzie dostarczona około godz. 20:30.
Z herbaty bardziej skorzystały osoby, które stały w Rembertowie. Ci, którzy tkwili w pociągu, mogli jej się napić dopiero ok 21.20. Potem pojechała SKM i duet AKM do Mińska, z czego druga w zestawieniu też już nie ciągnie, ale za to ciepło jest. Tak więc 3 AKM mniej na jednej linii, po jednym dniu. Więcej klasyki się pojawi. Uff.
Dziś niektórzy wracają do domu o 2 godziny dłużej...
Dziś niektórzy wracają do domu o 2 godziny dłużej...
Może w tym szalonym 5-letnim planie modernizacji jest metoda?ZTM pisze:Utrudnienia dla linii SKM S1, S2 i KM + honorowanie biletów
22:00 W związku z awarią sieci trakcyjnej w rejonie przystanku Warszawa Stadion pociągi linii SKM S1, S2 i KM (tylko w kierunku zachodnim) zostają skierowane przez stację Warszawa Centralna z pominięciem przystanków Warszawa Stadion, Warszawa Powiśle, Warszawa Śródmieście, Warszawa Ochota.
Wprowadzono honorowanie (do końca kursowania w dniu dzisiejszym) biletów KM w autobusach i tramwajach na odcinku W-wa Wschodnia - W-wa Zachodnia (tylko w kierunku zachodnim).
Przepraszamy za utrudnienia.