Przetargi na obsługę linii - 2010-2021
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Możliwość napisania przez pasażera skuteczbiejszej skargi?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pasażer i skuteczna skarga? 
Brygady już są np. w Wieliszewie. Numery taborowe narzucone przez ZTM będą od teraz (dotychczas niektórzy przewoźnicy stosowali własne). Łatwiejsza identyfikacja pojazdów.zigirin pisze:ale najlepszy jest zapis kolejny, który mówi o tym, że musi być indywidualny numer taborowy i numer beygady, w okreslonych przez ztm miejscach. Co to daje?? Chyba do tej pory nie było takich wymogów?
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
A także w Piasecznie. Tak naprawdę każda linia lokalna ma swoje brygady, tylko przewoźnicy nie wożą brygadówek, bo i nie muszą. Tak samo jest z numerami taborowymi, tu również Polonus czy Mobilis stosują swoje numery taborowe. Za to już np. Europa Express-City i część ich Procity jest podpięta pod numerację taborową ZTM i nawet ma warszawskie malowanie, choć wcale nie musiały mieć. Tak więc jest parę wyjątków na plus.Bernard pisze:Brygady już są np. w Wieliszewie. Numery taborowe narzucone przez ZTM będą od teraz (dotychczas niektórzy przewoźnicy stosowali własne). Łatwiejsza identyfikacja pojazdów.
Kto w końcu wygrał przetarg na obsługę linii 900?
RAF-BUS, ten co wcześniej jeździł swym białym bolidem.
Raf-Bus (SIWZ jest ogólnodostępny), a co nie jeździ?MJ pisze:Kto w końcu wygrał przetarg na obsługę linii 900?
Nie wiem czy jeździ, bo się nie wybierałem, ale skoro Raf-Bus wrócił to nie ma po co się wybierać. Jak jest z taryfą?ashir pisze:Raf-Bus (SIWZ jest ogólnodostępny), a co nie jeździ?MJ pisze:Kto w końcu wygrał przetarg na obsługę linii 900?
Na linii 900 obowiązuje pełna taryfa biletowa ZTM, zatem busik chyba siłą rzeczy musi mieć numer taborowy i brygadówkę. A tak przy okazji to przydałoby się skasować niską podłogę, bo Mobilis przestał jeździć na tej linii, a busik chociaż nie ma schodów to tak średnio jest niskopodłogowy.MJ pisze:Nie wiem czy jeździ, bo się nie wybierałem, ale skoro Raf-Bus wrócił to nie ma po co się wybierać. Jak jest z taryfą?
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
ZTM ogłosił przetarg na obsługę linii L17 w dniach 1.03 - 31.08.2014r., czyli na bardzo krótki okres. Częstotliwość: w DP co 80 minut, w DŚ co 120 minut. Linia zostanie wydłużona do CH Marki, zatem czy na odcinku Wiejska - CH Marki - Wiejska będzie obowiązywała strefa 1? 
W SIWZ jest napisane, że tylko bilety na strefę 2.ashir pisze:ZTM ogłosił przetarg na obsługę linii L17 w dniach 1.03 - 31.08.2014r., czyli na bardzo krótki okres. Częstotliwość: w DP co 80 minut, w DŚ co 120 minut. Linia zostanie wydłużona do CH Marki, zatem czy na odcinku Wiejska - CH Marki - Wiejska będzie obowiązywała strefa 1?
Wiem, przejrzałem SIWZ, ale byłaby to trochę ciekawa sytuacja mieszania się stref w ramach tego samego środka transportu. 
-
Mateusz950
Na L-7 jest też podobna sytuacja.ashir pisze:Wiem, przejrzałem SIWZ, ale byłaby to trochę ciekawa sytuacja mieszania się stref w ramach tego samego środka transportu.
Dlatego L-7 nigdzie nie staje między przystankami Trenów-Las, a Sikorskiego.