ZTM od kulis

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 15 lut 2014, 16:36

Nie rozumiem, czemu pracownik zatrudniony przez miasto ma napędzać klientów a) amerykańskiej korporacji, niepłacącej podatków w Polsce; b) jakiejś pizzerii; c) w taki sposób.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 15 lut 2014, 17:07

m72 pisze: Jak dla mnie to jest zwykłą interakcja między profilem a ambasadorem marki i nic w tym dziwnego nie ma. Tym bardziej, że piątek.
A to samo po polsku?

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 15 lut 2014, 17:17

Po polsku to znaczy, że społeczeństwo osiągnęło taki poziom zdziczenia i zaślepienia, że nikt nie zwróci na to uwagi albo wszyscy uznają taki sposób prowadzenia rozmowy między przedstawicielem firmy i miejskiego urzędu za normalny.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Adam G.

Post autor: Adam G. » 15 lut 2014, 17:26

Ale o co tam w ogóle chodzi? Chyba jestem już za stary, bo nic z tych tweetów nie rozumiem :(
noidea

MichalJ

Post autor: MichalJ » 15 lut 2014, 17:50

Ja nie rozumiem z tego - ani z 'wyjaśnień' tutaj - kompletnie nic.

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 15 lut 2014, 17:57

MichalJ pisze:
m72 pisze: Jak dla mnie to jest zwykłą interakcja między profilem a ambasadorem marki i nic w tym dziwnego nie ma. Tym bardziej, że piątek.
A to samo po polsku?
A po polsku portale społecznościowe zgodnie ze swoją specyfiką wymagają prowadzenia interakcji nie tylko formalnych.
Inaczej marki stają się słupami informacyjnymi.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 15 lut 2014, 18:29

To jest po polsku?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 lut 2014, 18:41

Ja też chyba posługuję się jakimś innym językiem... :(

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć, w czym rzecz, prostymi słowami (niekoniecznie nieparlamentarnymi, dodam)?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 15 lut 2014, 18:43

Bastian pisze:Ja też chyba posługuję się jakimś innym językiem... :(

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć, w czym rzecz, prostymi słowami (niekoniecznie nieparlamentarnymi, dodam)?

Że jak masz znajomych to gadasz jak ze znajomymi i o rzeczach, które ostatnio wrzucili.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 15 lut 2014, 18:46

W godzinach pracy?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 15 lut 2014, 18:48

Poc Vocem pisze:W godzinach pracy?
Twitter jest na tyle specyficzny, że markę można traktować jako znajomego.

Ciekawostka: http://pijarukoksu.pl/community-manager ... marki.html

MichalJ

Post autor: MichalJ » 15 lut 2014, 18:58

Przecież to brednie jakieś.
Gdybym ja miał zlecone jakieś publikowanie czegokolwiek w jakimkolwiek medium w imieniu dziekana wydziału i w piątek w tym imieniu zaczął zapraszać na pizzę, to w poniedziałek mógłbym już nie przychodzić do pracy. Twitter czy nie twitter.

Asesino

Post autor: Asesino » 15 lut 2014, 19:21

Takie czasy, Panowie. Im większego idiotę z siebie robisz, tym większą masz szansę na sukces.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 15 lut 2014, 19:25

Ciekawostka: http://pijarukoksu.pl/community-manager ... marki.html
Ja wiem czy ciekawostka... Nie dość, że autor ma odwróconą hierarchię wartości (najpierw film, potem książka...), to jeszcze tekst zawiera trochę bełkotu świadczącego o niewystarczającej znajomości języka polskiego albo przesiąknięciu pseudoamerykańską marketingową nowomową. Jedyne mądre zdanie to jest to o responsywności (tak jakby nie można napisać o odpowiadaniu na pytania :/). Szkoda tylko, że autor nie zauważył, że wypadałoby, aby odpowiedź trzymała poziom jakiś poziom. Bo niestety, ale dla mnie to nie buduje zaufania do urzędu, jakim jet ZTM, a wręcz zmusza mnie do traktowania ludzi z rzeczonego ZTM-u jako ćwierć debili, których nikt nie nauczył dostosowania stylu wypowiedzi do sytuacji.

reserved

Post autor: reserved » 15 lut 2014, 19:50

To spójrzcie jak Rock Radio odpowiada swoim słuchaczom na profilu radia na facebooku. Przy nim ZTM to pikuś.

ODPOWIEDZ