Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2014
Moderator: Wiliam
Naprawdę instalacja jednego, zapewne dość prostego modułu jest takim problemem dla administracji? 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Przesunięto termin zamknięcia estakady Trasy Łazienkowskiej po której jeździ 187 w kierunku Ursusa-Niedźwiadka, że komunikat o trasie objazdowej usunięto ze strony ZTM?
W obie strony Łazienkowską i Piękną? Fajne, może by tak na stałe zostawić?
Popatrz, jaka franca!
187 to wypadałoby skrócić. Półkurs wynoszący 76 minut, to chyba jeden z najdłuższych w mieście. Najlepsze byłoby skrócenie trasy tak, żeby linia obsługiwała Ursus i dowoziła do ważnych punktów przesiadkowych. Wywalenie 187 z odcinka Politechnika - Stegny sprawiłoby, że 185 można wtedy trochę podbić.
Unikalność relacji. Na TŁ jest jednym z wielu i wnosi nie tak wiele. Ale nie upieram sięMichalJ pisze:Po co?
Popatrz, jaka franca!
Bo ze Stegien (StegnyMichalJ pisze:Po co?
187? Na Pięknej? Super. Ciekawe, ile postoju na Niedźwiadku będzie się traciło na objeździe? 
13 przystanków wspólnych ze 159...drapka pisze: Unikalność relacji.
W drugą stronęMichalJ pisze:13 przystanków wspólnych ze 159...drapka pisze: Unikalność relacji.
Popatrz, jaka franca!
Szkoda, że ZTM nie skorzysta z okazji nie zrobi porządku z linią 187, która aż się prosi o wycofanie z Wisłostrady i Stegien. Teraz byłoby to niezauważalne, a po odbudowie wiaduktów pewnie mało kto by się upominał o to średnio unikatowe połączenie.
Pan Witek obiecał żadnych zmian do wyborów, więc będzie jeszcze więcej absurdalnych objazdów, żeby tylko utrzymać jak najwięcej przystanków ze starej trasy.
Z jednej strony skręt na TŁ jest na mojej trasie do pracy, z drugiej strony co próbowałem użyć 187, to mnie szlag trafiał. To już chyba faktycznie wolę bez. Z trzeciej strony jak ktoś z wózkiem, to przesiadka po schodach...
Z jednej strony skręt na TŁ jest na mojej trasie do pracy, z drugiej strony co próbowałem użyć 187, to mnie szlag trafiał. To już chyba faktycznie wolę bez. Z trzeciej strony jak ktoś z wózkiem, to przesiadka po schodach...
Jeśli jeszcze obok tego kija podbiją marchewką 159 i 185... 
Popatrz, jaka franca!
A ja powtórzę, że przy Zarudskiego są szkoły i tzw. młodzież musi czymś po ludzku do metra dojechać. I w ogóle nie wiem czego wy chcecie od tej linii - jeżdżę w różnych porach, autobus zawsze o czasie, zazwyczaj rozbieżny odcinek (Metro Politechnika - Sielce) przejeżdża w tym samym czasie pomimo objazdu.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Z tym ”zawsze o czasie” tobym polemizował. Niewykluczone, że w porach podróży szkolnej mogą być pasażerowie chętni, żeby podjeżdżać do metra, a w pozostałych godzinach? Jeżdżą trzy osoby na krzyż.