RacjaHieronim pisze:Objazd Prostej.R-11 Kleszczowa pisze:178 koło południa z Ursusa jechało na blisko -15 jak mniemam właśnie z powodu Maratonu.
Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- R-9 Chełmska
Dzisiaj jadąc Connexem na 159 zobaczyłem neoplana na 187 stojącego na przystanku Sypniewska w stronę "wsi", w którym to kierowca studiował plan Warszawy, a pasażerowie spokojnie sobie siedzieli, jak gdyby nigdy nic, kocham ten maraton 
BTW ciekawe w którą stronę jechał
BTW ciekawe w którą stronę jechał
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
ok 21.30 wypadek na Radzymińskiej (przy Myszkowskiej)
2 samochody - przody skasowane
1 autobus 3333 jako PT ze stłuczoną szybą
Objazd Dla 156,160 i 517 prosto Barkocińską zamiast Myszkowskiej
A dla 190. 512. 718 i PKSów przez Myszkowską i Barkocińską
2 samochody - przody skasowane
1 autobus 3333 jako PT ze stłuczoną szybą
Objazd Dla 156,160 i 517 prosto Barkocińską zamiast Myszkowskiej
A dla 190. 512. 718 i PKSów przez Myszkowską i Barkocińską
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Uzupełnię, że to było przed 18. Też tam tkwiliśmy w 130 (ale na szczęście krócejProboszcz pisze:wypadek dwóch osobówek na skrzyżowaniu Żelazna/Al.Jerozolimskie, który spowodował m.in opóźnienia linii 175 wahające się w granicach 20-40 minut
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dzisiaj ok. 8.40 na Rondzie Żaba pod tramwaj linii 2 jadący w kierunku Żerania wjechała taksówka. Tramwaj zepchnął kilka metrów dalej starego Mercedesa który zakopał się kołami w podkładzie kolejowym (w żwirze). Przejazd przez rondo w kierunku ulicy Szwedzkiej był niemożliwy. Autobusy linii 162, 169 i 416 od Ronda Żaba kierowane były na trasę : Rondo Żaba - Starzyńskiego - Rondo Starzyńskiego - Starzyńskiego - Szwedzka (169: 11 Listopada)
Ta kierując je w korek. Przez to musialem na piechotę do szkoły dymacbarluk pisze:Dzisiaj ok. 8.40 na Rondzie Żaba pod tramwaj linii 2 jadący w kierunku Żerania wjechała taksówka. Tramwaj zepchnął kilka metrów dalej starego Mercedesa który zakopał się kołami w podkładzie kolejowym (w żwirze). Przejazd przez rondo w kierunku ulicy Szwedzkiej był niemożliwy. Autobusy linii 162, 169 i 416 od Ronda Żaba kierowane były na trasę : Rondo Żaba - Starzyńskiego - Rondo Starzyńskiego - Starzyńskiego - Szwedzka (169: 11 Listopada)
GW pisze:Policja wkracza na rondo Babka
Karolina Kowalska, ostatnia aktualizacja 2006-09-22 00:00
Dopóki na rondzie Babka nie pojawi się sygnalizacja świetlna, dwa razy dziennie patrole drogówki będą tam kierować ruchem. W czwartek robili to po raz pierwszy. Kiedy tylko odjechali, korek jak zwykle sparaliżował al. Jana Pawła II.
Tak się się dzieje, odkąd dwa lata temu otwarto centrum handlowe Arkadia - jego klienci idą pasami do przystanków tramwajowych i blokują zjazd z ronda. Komisarz miasta Kazimierz Marcinkiewicz porozumiał się z szefem stołecznej policji Jackiem Kędziorą, by drogówka kierowała tam ruchem w godzinach szczytu.
Obecność funkcjonariuszy zaskoczyła i pieszych, i kierowców. - Jeżdżę tędy codziennie, a jeszcze ani razu nie widziałem tu policji! - dziwił się właściciel granatowego bmw, zatrzymany za to, że nie zapiął pasów. Mandaty dostali też kierowcy wjeżdżający na zebrę między idących nią pieszych.
Dwuosobowa załoga ma być wysyłana w okolice ronda dwa razy dziennie - podczas porannego i popołudniowego szczytu. Rano radiowóz pilnuje ronda od godz. 7.30 do 9, po południu - od 15 do 18. Ten pomysł kierowcy przyjęli z mieszanymi uczuciami. Pan Jakub z Żoliborza uważa, że policjanci, którzy podczas dużych korków mają ręcznie kierować ruchem, dodatkowo zatamują i tak już utrudniony przejazd. - Gwoździem do trumny będą jednak światła [ZDM zapowiedział ich montaż jesienią przyszłego roku - red.]. Wtedy już chyba nikt nie będzie mógł tędy przejechać - uważa.
Wczoraj jednak między godz. 15 a 18 przez rondo można było przejechać bez większych problemów, a policjanci tylko raz wysiedli z radiowozu - o godz. 18, kiedy do Arkadii zaczęli ściągać kupujący. Ale godzinę później policjantów już nie było. Korek w al. Jana Pawła II zaczynał się już przy Stawkach. Zanim kierowcy dostali się na rondo, tracili nawet 15 minut.
-
Krzysiek_S
Dzisiaj 119 23 minuty do tyłu,do przystanku Lucerny w stronę Śródmieścia.
Powód wypadek na rogu Lucerny/Trakt Lubelski.
Korek zaczynał się mniej więcej od przystanku Pięlegniarek.
Samochody poruszały się bardzo wolno.
Tak że zdążyłem przejść do przystanku Pięlegniarek i z powrotem do przystanku Lucerny ,a wóz A528/4/119 dopiero wyjechał z ulicy Lucerny,przy czym jak szedłem w drugą stronę stał on tuż za kanałkiem ,a jak wróciłem do Traktu przed nim stało jeszcze siedem samochodów.
Korek na Trakcie Lubelskim od ulicy Klimontowskiej.
Nie było owego, od strony Zerznia.
Kiero z Grodzia nawet jechał chwilowo przeciw pasem.
A wypadek:
Samochód jechał Traktem ,drugi chciał wyjechać z Wąbrzeskiej lub Lucerny.
Samochody stały na Trakcie na pasie w kierunku Centrum,między Lucerny a przystankiem Lucerny w kierunku Wiatracznej.
Dwa samochody ,jeden cały przód skasowany,drugi cały bok od kierowcy i tył samochodu.
Tego kierowcę zabrało pogotowie.
Skasowane zostały również ,znak przy przejściu dla pieszych,oraz kosz na śmieci.
Ekipa z Sity miała pracę,policja,pogotowie,oraz Pomoc Drogowa.
Za godzinę na przeciwległym pasie przy skręcie w Wąbrzeską jedna pani zaparkowała w swoim samochodem w tył drugiego samochodu.
Tym razem obyło się bez policji.
Konieczne są w tym miejscu światła

Powód wypadek na rogu Lucerny/Trakt Lubelski.
Korek zaczynał się mniej więcej od przystanku Pięlegniarek.
Samochody poruszały się bardzo wolno.
Tak że zdążyłem przejść do przystanku Pięlegniarek i z powrotem do przystanku Lucerny ,a wóz A528/4/119 dopiero wyjechał z ulicy Lucerny,przy czym jak szedłem w drugą stronę stał on tuż za kanałkiem ,a jak wróciłem do Traktu przed nim stało jeszcze siedem samochodów.
Korek na Trakcie Lubelskim od ulicy Klimontowskiej.
Nie było owego, od strony Zerznia.
Kiero z Grodzia nawet jechał chwilowo przeciw pasem.
A wypadek:
Samochód jechał Traktem ,drugi chciał wyjechać z Wąbrzeskiej lub Lucerny.
Samochody stały na Trakcie na pasie w kierunku Centrum,między Lucerny a przystankiem Lucerny w kierunku Wiatracznej.
Dwa samochody ,jeden cały przód skasowany,drugi cały bok od kierowcy i tył samochodu.
Tego kierowcę zabrało pogotowie.
Skasowane zostały również ,znak przy przejściu dla pieszych,oraz kosz na śmieci.
Ekipa z Sity miała pracę,policja,pogotowie,oraz Pomoc Drogowa.
Za godzinę na przeciwległym pasie przy skręcie w Wąbrzeską jedna pani zaparkowała w swoim samochodem w tył drugiego samochodu.
Tym razem obyło się bez policji.
Konieczne są w tym miejscu światła
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Dziś bardzo wesoło było na Bródnie. Z tego co mówili w AntyRadiu, to lewy pas Trasy Toruńskiej blokował zepsuty autobus. Skutkiem tego korki zaczynały się na wysokości M1, stała uilca Kondratowicza od Łabiszyńskiej do Rembielińskiej, Bazyliańska i wszystkie inne dojazdy do trasy. Do Ronda Żaba korek na Odrowąża zaczynał się na wysokości Zespołu Szkół. Identyczny sajgon na Radzymińskiej / Solidarności i Radzymińskiej/Ząbkowskiej. Nie chcę sobie nawet wyobrażać co będzie po rozpoczęciu remontu wiaduktów Trasy Toruńskiej...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...