Lepsze jest rozwiązanie zjadające brygady?pasażer pisze:Trzeba bylo puścić Z na dwie może trzy brygady Żerań FSO 01 > DW. Wileński 51
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2014
Moderator: Wiliam
Polityka złym doradcą w pracy!
Nie, bo w sobotę i niedzielę chyba nie ma rano zjazdów i wyjazdów po południu. Po za tym 509 jezdzilo w sobotę i niedzielę z uwzględnieniem wszystkich napotkanych przystanków.JotPeCet pisze:Lepsze jest rozwiązanie zjadające brygady?pasażer pisze:Trzeba bylo puścić Z na dwie może trzy brygady Żerań FSO 01 > DW. Wileński 51
Oczywiście, nie dopisałem oczywistej oczywistości , że w drugą stronę powiny jeżdzić Wileński 56 na pętlę Żerań.
Rano zagęszczono rozkład linii 509 (brygady całodzienne wyjechały wcześniej). Konieczność takiej operacji wskazały wyniki pomiarów w tramwajach linii 18 i 20.
Zabrzmiało jak z kabaretu Dudek. W jaki sposób to wynika?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pewnie z marnego wykorzystania zbędnych przystanków pośrednich w rodzaju Dyrekcji FSO.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
bartoni722
Pojawiły się objazdy w związku z maratońskim burdelem. Nie linkuję całości, żebyście mnie nie zjedli. Jedno z ciekawszych co wychwyciłem to w etapie II trasa 127 jednokierunkowo przez dwa mosty. 
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
No i masz... mi z Mariensztatu w niedzielę o 13:00 to by jakiś tramwaj wodny się przydał...
-
bartoni722
Ja to bym rzekł, że wygrałeś życie podwójnie - od 13:00 właśnie wszystkie linie z trasy W-Z przenoszą się na Gdański..
o czym też możecie sobie poczytać na stronie ZTMu.
187 (ble). Bez sensu. Jakiegokolwiek. Nie można tego było podzielić? Na przykład na: 187: Pl. Konstytucji - Ursus Niedźwiadek, 287 Pl. Konstytucji - Stegny. Nie będę się rozczulał, ale (można przeklinać?) wpierdalanie linii na objazd (taa, objazd, w pierdolnik) bez radykalnej zmiany rozkładu jest fantastyczne. Coś więcej? Tak, objazdowy rozkład kosztem postojów... 
-
bartoni722
Szczerze mówiąc zastanawiam się czy aby bardziej przejrzysty nie byłby układ, że od tej powiedzmy 7:00-15:00 jest jedna trasa objazdowa (Mostem Łazienkowskim np.), a tam skąd zabieramy całą komunikację puszczamy jakieś kurduplowate zetki, spełniające relacje lokalne. Linie przebijające się przez Śródmieście pokonają w miarę prosty objazd bezproblemowo, zamiast kręcić się jak smród po gaciach, a lokalni pasażerowie poczekają na zetkę.
Ja raczej nastawiam się na jakieś gratisy na Browarnej lub Mariensztacie.bartoni722 pisze:Ja to bym rzekł, że wygrałeś życie podwójnie - od 13:00 właśnie wszystkie linie z trasy W-Z przenoszą się na Gdański..o czym też możecie sobie poczytać na stronie ZTMu.
A w ogóle to ja nie wiem o czym dyskutujecie, ja bym zrobił strefę zamkniętą od komunikacji (tylko pieszo, ew. jak komuś się spieszy to niech dołączy do maratończyków) i wszystkie linie po obwodzie.
-
bartoni722
No to ja mniej-więcej o tym mówię. Z tym, że jednak jakiś dojazd do "cywilizacji" bym tym rejonom zapewnił - na Powiślu i w innych rejonach mogą być grupy pasażerów potrzebujących lokalnych podróży.reserved pisze:A w ogóle to ja nie wiem o czym dyskutujecie, ja bym zrobił strefę zamkniętą od komunikacji (tylko pieszo, ew. jak komuś się spieszy to niech dołączy do maratończyków) i wszystkie linie po obwodzie.
Dlatego raz uruchomiono Z18 na trasie: Torwar - Mariensztat co 15 minut. 
Cyferkami. Zdarzają się trzycyfrowe ciągi liczb.MichalJ pisze:Zabrzmiało jak z kabaretu Dudek. W jaki sposób to wynika?
P.S. Gratulowałem już liczby postów?
Nie rozumiem.JotPeCet pisze:Cyferkami. Zdarzają się trzycyfrowe ciągi liczb.MichalJ pisze:Zabrzmiało jak z kabaretu Dudek. W jaki sposób to wynika?
Ze trzy razy. Też chyba nie rozumiem.P.S. Gratulowałem już liczby postów?