Już tam buszowałem z kamerką i będzie o tym tekst. Wygląda to rzeczywiście fatalnie, ciekawe, jak ma działać po podłączeniu linii tramwajowej z Wilanowa i na Rakowieckiej... Jestem przekonywany przez urzędników, że wystąpiła awaria. To ciekawe, bo sygnały o wydłużonym przejeździe dostawaliśmy już w połowie zeszłego tygodnia. Albo więc jest to awaria permanentna, albo służby miejskie reagują z zastanawiającym opóźnieniem. Czy ja dobrze pamiętam, że podobnie było na tym odcinku kilka miesięcy temu? Kto przypomni?Stary Pingwin pisze:Na Puławskiej bez zmian, przejazd tak samo upierdliwy jak Żelazna-Kercelak. Mała różnica- na Puławskiej jest 2 minuty, na Woli 4. Chyba napiszę do Stołka jako "czytelnik korzystający z tramwajów na Puławskiej".
Sygnalizacja świetlna (skrzyżowania bez tramwajów!)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Awaria. Było. Z opóźnieniem.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
Było, ale bardzo krótko. Chyba wóz w wóz i przywrócono normalną sygnalizację. Dziękuję za zainteresowanie.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Zastanawiające są te awarie.osa pisze: Jestem przekonywany przez urzędników, że wystąpiła awaria. To ciekawe, bo sygnały o wydłużonym przejeździe dostawaliśmy już w połowie zeszłego tygodnia. Albo więc jest to awaria permanentna, albo służby miejskie reagują z zastanawiającym opóźnieniem. Czy ja dobrze pamiętam, że podobnie było na tym odcinku kilka miesięcy temu? Kto przypomni?
Przez wiele lat sygnalizacja przy Galerii Mokotów działała bezawaryjne. Ale swego czasu wprowadzono nowy program, z wydłużeniem "zielonego" dla tramwajów i likwidacją zielonej strzałki w kierunku Wołoska->Marynarska. I nagle sygnalizacja zaczęła mieć awarię za awarią (niemal codziennie), albo przechodąc w tryb "pulsujące żółte" albo przechodząc w tryb awaryjny, kompletnie antytramwajowy. Po kilkunastu dniach przywrócono pierwotny program (z 7 sekundami dla tramwajów i zieloną strzałką ) i awarie skończyły się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Ciekawe czy to ten sam rodzaj awarii co przy Goworka/Rakowieckiej
-
Stary Pingwin
Zwłaszcza, że strzałka nic nie daje, bo po przejściu idą tłumy.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Nie dopatrywałbym się tutaj spisku na miarę Macierewicza. Winę ponosi raczej wysoko awaryjna elektronika tudzież inne sterowniki. Analogicznie było na skrzyżowaniu Idzikowskiego/Powsińska. Wydzielano tam OIDP lewoskręty, przy okazji zrobiono też wzbudzanie zielonego dla pieszych. Sygnalizacja po modernizacji działała kilkanaście godzin, została naprawiona, popracowała kolejne kilkanaście godzin i tak jeszcze ze dwa razy, po czym przełączono pogram na stałoczasówkę. Po około tygodniu podjęto próby podłączenia wzbudzania, nie wyszło, więc zrobiono to ponownie po tygodniu. Tak czy tak problem nie dotyczy tylko tramwajów.mkm101 pisze:Przez wiele lat sygnalizacja przy Galerii Mokotów działała bezawaryjne. Ale swego czasu wprowadzono nowy program, z wydłużeniem "zielonego" dla tramwajów i likwidacją zielonej strzałki w kierunku Wołoska->Marynarska. I nagle sygnalizacja zaczęła mieć awarię za awarią (niemal codziennie), albo przechodąc w tryb "pulsujące żółte" albo przechodząc w tryb awaryjny, kompletnie antytramwajowy.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
Stary Pingwin
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ale ta relacja to tak na serio po liście pasażerki? 
-
Stary Pingwin
Zaprawdę powiadam, że po relacji pasażerki i po przewertowaniu na WAWKOM-ie wcześniejszych informacji na ten temat. Znamienne, że w komentarzach pod tekstem ktoś napisał, że to rozregulowanie świateł na Puławskiej trwało od dłuższego czasu. Motorniczowie nie zgłaszali? Ich przełożeni nie zareagowali? A może olali to drogowcy z inżynierem ruchu?
Chyba ktoś musiał coś znowu grzebać i zmienić, bo w momencie zapalenia się zielonego dla wyjazdu z Goworka w prawo, nie mogłem ruszyć od razu, bo jezdnia była pełna samochodów - to się normalnie nie zdarzało.
A "awaria" była znana nadzorowi TW, który jedyne co zrobił, to popatrzył i kazał dociągać pod sam sygnalizator, żeby drugi wóz nie blokował samochodów skręcających z Waryńskiego w Goworka.
A "awaria" była znana nadzorowi TW, który jedyne co zrobił, to popatrzył i kazał dociągać pod sam sygnalizator, żeby drugi wóz nie blokował samochodów skręcających z Waryńskiego w Goworka.
Z tego nagrania spokojnie minutę można wyciąć.Stary Pingwin pisze:W Stołku ukazała się wideo relacja z przejazdu tramwajem odcinka Rakowiecka- Pl. Zbawiciela.
Jestem ostrożnym optymistą.Stary Pingwin pisze:Czy to coś zmieni i odpowiedzialni za sygnalizacje świetlne ruszą tyłki? Oby.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
Raczej bezwład serwisowy w ZDM, bo skandalem jest usuwanie rozjazdu sterowników tyle dni od zgłoszenia.Stary Pingwin pisze:Zaiste, ogromna jest potęga prasy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niestety, czasem sprzęt - zwłaszcza starszy - głupieje przy najprostszej adaptacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.