Ulubione słowo mediów widzęczytelniczka pisze:To skandal!
Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Pytanie po co budować metro... Wystarczyło kasę wydać na autobusy...Bastian pisze:I już "Stołeczna" drukuje listy w obronie 105:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... a_sie.html
Coś mi się wydaje, że pętla na Wroniej w ogóle nie będzie potrzebna
Absurd: Zawsze można zrobić 105 do Wroniej a niektóre kursy co 30 minut do centrum....
Akurat w przypadku 105 można się zastanowić. Metro na zachód od Świętokrzyskiej będzie właściwie dowozówką do biurowców, bo jadąc z Woli na przesiadkę do Centrum korzystanie z metra jest nieopłacalne (o ile nie jest to przesiadka na I linię metra, tylko np. na tramwaje w ciągu JP II)...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Na stronie ZTM pojawił się oficjalnie projekt zmian ze schematami oraz informacja o konsultacjach, spotkaniach i punktach konsultacyjnych.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
To ja czekam, aż pojawi się komunikat o wywaleniu wszystkich z roboty za rażące niedopatrzenia przy planowaniu nowego (starego) układu. To jest biuro wyborcze, czy Zarząd Transportu Miejskiego...? BP, NMSkur...P
- Bastian
- Sułtan Maroka
155 na Karolkowej? 
227 absurdalne. Czemu nie w obie strony przez plac Grzybowski?
227 absurdalne. Czemu nie w obie strony przez plac Grzybowski?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A czemu w zasadzie 105 nie może zostać na obecnej trasie? Nawet z troszkę słabszą częstotliwością? Co to za dubel metra jadąc Królewską, zatrzymując się pod samym UW, obsługując także przystanki TOPIEL czy ZAJĘCZA pozostające poza obsługą metra... Ja wiem, że po coś to metro uruchomione, ale z drugiej strony... komunikacja się pogorszy. Czy to mieliśmy na celu?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wszystkie przystanki 105 od Daszyniaka na wschód znajdują się w strefie dojścia do stacji. Nie kombinuj mi tu następnego potworka.reserved pisze:A czemu w zasadzie 105 nie może zostać na obecnej trasie? Nawet z troszkę słabszą częstotliwością? Co to za dubel metra jadąc Królewską, zatrzymując się pod samym UW, obsługując także przystanki TOPIEL czy ZAJĘCZA pozostające poza obsługą metra... Ja wiem, że po coś to metro uruchomione, ale z drugiej strony... komunikacja się pogorszy. Czy to mieliśmy na celu?
Są w strefie dojścia, niemniej tak jak wspomniałem - ludzie będą musieli o wiele więcej chodzić. To nie jest poprawa komunikacji tylko pogorszenie.
Robisz z igły widły...
ZP Muzeum Powstania Warszawskiego, są tramwaje (pieszo 4 minuty do Daszyńskiego)
ZP Mennica, jest 157 (pieszo 10 minuty do ONZ)
ZP AL. Jana Pawła II, pieszo 4 minuty do ONZ
ZP Królewska, są tramwaje oraz autobusy (pieszo 4 minuty do Świętokrzyskiej)
ZP Zachęta, pieszo 7 minut do Nowego Światu.
BTW pogorszenie jest dla Ciebie czy może przeprowadziłeś ankiety dla radia w którym pracujesz? Bo jak nie to tylko generalizujesz i pokazujesz jak jesteś leniwy, a serce przypomina na każdym przejechanym przystanku, że piechotą zdrowiej nawet gdy zajmie to 5 minut zamiast 15 z czekaniem na autobus.
ZP Muzeum Powstania Warszawskiego, są tramwaje (pieszo 4 minuty do Daszyńskiego)
ZP Mennica, jest 157 (pieszo 10 minuty do ONZ)
ZP AL. Jana Pawła II, pieszo 4 minuty do ONZ
ZP Królewska, są tramwaje oraz autobusy (pieszo 4 minuty do Świętokrzyskiej)
ZP Zachęta, pieszo 7 minut do Nowego Światu.
BTW pogorszenie jest dla Ciebie czy może przeprowadziłeś ankiety dla radia w którym pracujesz? Bo jak nie to tylko generalizujesz i pokazujesz jak jesteś leniwy, a serce przypomina na każdym przejechanym przystanku, że piechotą zdrowiej nawet gdy zajmie to 5 minut zamiast 15 z czekaniem na autobus.
Niby ten 151 ma kursować co 10 min w szczycie, to nie jest tak źle. Choć i tak współczuję ludziom podróżującym 105 do centrum.
Czy ZTM już wie, jak się będą nazywać linie metra? M1 i M2? Bo chyba nie niebieska i czerwona? A może inaczej?
Niech mnie ktoś oświeci, po co ta linia? Ktoś w ZTM-ie przewiduje że mieszkańcy ,,Osiedla Młodych'' i Gocławka Wschodniego będą tłumnie walić na Stadion do metra? Czy do pociągów na Wschodni?ZTM pisze:Linia 102
Projekt zakłada skierowanie jej na nową trasę, dzięki której stałaby się linią dowożącą do metra (oraz do pociągów SKM, KM i dalekobieżnych na Dw. Wschodnim) pasażerów z Grochowa i Kamionka. Na odcinku zachodnim linia 102 zostałaby zastąpiona przez II linię metra oraz linię 151 a w relacji: Szaserów – Podskarbińska – Waszyngtona linia 102 zostałaby zastąpiona przez linię 166 na zmienionej trasie.
GOCŁAWEK WSCHODNI – Szaserów – Dwernickiego – Stanisławowska – Mińska – Chodakowska – Żupnicza – Bliska – Dw. Wschodni (Lubelska) – Lubelska – Zamoyskiego – Sokola – METRO STADION.
Częstotliwość – 12 minut w szczycie, 15 minut poza szczytem i 20 minut w święto.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Tak, już teraz Inspira wyświetlają linię M1.MichalJ pisze:Czy ZTM już wie, jak się będą nazywać linie metra? M1 i M2?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na ulotce jest M1 i M2.MichalJ pisze:Czy ZTM już wie, jak się będą nazywać linie metra? M1 i M2?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.