Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 28 kwie 2014, 9:44

ARTUR P pisze:Wg mnie to 527 powinno wrócić na trasę do CH ARKADIA :!:
Wg mnie raz na zawsze należy skończyć tę prywatę. Jeśli już w ogóle coś zmieniać, to lepszym rozwiązaniem, niż wyżej postulowane, byłoby napompowanie 132 i wzmocnienie 120. Omijanie kilku kilometrów buspasa i sterty punktów docelowych na Pradze, to iście kosmiczny pomysł. (-o<

reserved

Post autor: reserved » 28 kwie 2014, 9:49

Bastian pisze:Mało kto się przesiada, bo Prosta jest zamknięta... :rolling:
Tak... bo tam takie tłumy się przesiadały. Pamiętam jak się przesiadałem, jak jeszcze jeździło 150. Często sam stałem na przystanku.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 kwie 2014, 9:50

A było wtedy metro? Były biurowce?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

reserved

Post autor: reserved » 28 kwie 2014, 9:56

Czyli jedyny powód, dla którego pasażerowie mają się przesiadać do metra to przesiadka do metra... świetne rozumowanie. :P No ok. Ja nic nie mówię, znaczy się wyrażam tylko swoją opinię. Nie dziwcie się tylko, że pasażerowie są przeciwni. To oni najbardziej na tych systemowych układach ucierpią.

BJJ
Kontakt:

Post autor: BJJ » 28 kwie 2014, 10:02

A wg mnie 527 powinno jeździć na pl. Bankowy, ponieważ zmuszanie setki osób do przesiadki do metra, tylko po to, by zaraz wysiadali i przesiadali się do autobusów jest CHORY.
Przypominam, że na Trakcie Królewskim jest mnóstwo urzędów, instytucji, wydziałów UW, do których chcą się dostać mieszkańcy prawego brzegu. Świadczą o tym tłumy, które rano wylewają się z każdego autobusu i tramwaju na pl. Zamkowym i po południu próbują wepchać, często przepuszczając 2-3 pojazdy.
Mimo otwarcia M2C czas dojazdu z Dw. Wileńskiego do dziesiątek "zakładów" pracy w okolicy Traktu Królewskiego (ministerstwa, urzędy, sejm, ambasady, UW, PAN i dziesiątki innych) wydłuży się, a podróż stanie się uciążliwsza.
O to chodzi w poprawianiu komunikacji zbiorowej?

Kiedy zostaną otwarte kolejne 3 stacje metra, wówczas taka przesiadka np. na Jórskiego stanie się opłacalna i dopuszczalna. Teraz to widzimisię Ratusza, które zabierając ludziom wygodny dojazd komunikacją naziemną, będzie udowadniało, że ogryzek metra to jest to, o czym marzyli mieszkańcy, zwłaszcza prawego brzegu.
Inicjatywa Społeczna na Rzecz
Zrównoważonego Rozwoju Białołęki
„Białołęka Jest Jedna”

http://www.bialolekajestjedna.blogspot.com

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 28 kwie 2014, 10:37

Jak komuś nie pasuje metro do Nowego Światu, to wysiądzie na Wileńskim i wsiądzie w cokolwiek na przystanek Stare Miasto, proste gdyż raczej nikt nie będzie przykładał pasażerom naładowanego pistoletu do skroni i zmuszał do jazdy metrem :P

reserved

Post autor: reserved » 28 kwie 2014, 10:38

Nic dodać, nic ująć (do postu BJJ). W tym czasie, kiedy ludzie przejdą przez tłum na Wileńskim i zejdą na stację metra to tym autobusem już dawno byliby przy Starym Mieście czy na Ratusz Arsenał. No ale metro teraz będzie, to trzeba wszystko inne pozabierać, żeby zmusić ludzi do metra. No bo jak inaczej zachęcić... nawet jak to sensu nie ma.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 kwie 2014, 11:06

@Bastian: punkt przesiadkowy ważny, ale niejedyny. Normalnie jakby BJJ albo TGMa czytał... każdemu dojazd bezpośredni, już nie tylko do centrum, ale i do centrala - jak w miasteczku powiatowym... ](*,)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 28 kwie 2014, 11:16

reserved pisze:Nic dodać, nic ująć (do postu BJJ). W tym czasie, kiedy ludzie przejdą przez tłum na Wileńskim i zejdą na stację metra to tym autobusem już dawno byliby przy Starym Mieście czy na Ratusz Arsenał. No ale metro teraz będzie, to trzeba wszystko inne pozabierać, żeby zmusić ludzi do metra. No bo jak inaczej zachęcić... nawet jak to sensu nie ma.
208 do <M> :!:

reserved

Post autor: reserved » 28 kwie 2014, 11:21

Gratulacje, porównywać 208 do 527... ale rozumiem, że chciałeś mi po prostu dopiec bez żadnych konkretnych argumentów. :P Słabe.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 28 kwie 2014, 11:28

Gratulacje, porównywać 208 do 527
Obie obsługują słoikowo :P

reserved

Post autor: reserved » 28 kwie 2014, 11:28

Nie rozumiem?

Aaa... że niby "słoiki" na Włodarzewskiej? A byłeś tu chociaż raz?

drapka

Post autor: drapka » 28 kwie 2014, 11:32

Tylko przypomnę, że jak Ursynów miał ogryzkowe metro (do Politechniki czy Centrum), to zostawiono mu też ogryzkowe linie dojeżdżające dalej. (typu 514, 516). Ale na ile to kwestia standardów w takich sytuacjach, a na ile tego, że gmina Ursynów dokładała się do komunikacji miejskiej i mogła mieć wpływ na różne rzeczy-tego już nie wiem :(
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 kwie 2014, 11:42

Ursynów jednak miał zupełnie inny ogryzek.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 kwie 2014, 11:45

Glonojad pisze:@Bastian: punkt przesiadkowy ważny, ale niejedyny. Normalnie jakby BJJ albo TGMa czytał... każdemu dojazd bezpośredni, już nie tylko do centrum, ale i do centrala - jak w miasteczku powiatowym... ](*,)
No więc po co ci 105 do DWC, bo nie rozumiem?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ