Trasa tramwajowa na Tarchomin i Nowodwory
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Dziś w ZTMie dowiedziałem się, że w poniedziałek (14.04) został złożony wniosek o ZRID dla odc.: Stefanika - Winnica.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Aktualny stan prac:
Wykorytowano prawie całość pętli Mehoffera:

.

.

.

zniknął żywopłot "grodzący" plac zabaw przy SP 344:

i przerabiany jest na trociny:

Parking między bazarkiem, a SP 344 ma nowe ogrodzenie:

Bazarek wyburzony w niezbędnej części:

.

Rozbieranie ekokratki:

.

Między Ćmielowską, a Botewa:

Botewa - Biuro budowy (myjnia):

W stronę Myśliborskiej:

Głębsze koryto:

Ogólnie tempo niezbyt szybkie.
Wykorytowano prawie całość pętli Mehoffera:

.

.

.

zniknął żywopłot "grodzący" plac zabaw przy SP 344:

i przerabiany jest na trociny:

Parking między bazarkiem, a SP 344 ma nowe ogrodzenie:

Bazarek wyburzony w niezbędnej części:

.

Rozbieranie ekokratki:

.

Między Ćmielowską, a Botewa:

Botewa - Biuro budowy (myjnia):

W stronę Myśliborskiej:

Głębsze koryto:

Ogólnie tempo niezbyt szybkie.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Naprawdę nie ma senssu tramwaju na dalekich przedmieściach budować 24/7... zwłaszcza, że na pewne rzeczy i tak trzeba poczekać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Już czekamy 10 lat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I dlatego urządzenia do podstacji zrobią w tydzień? Nie rozumiem...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I z pracami ziemnymi trzeba na to czekać? To było nie zaczynać...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Widocznie Wykonawcy się to opłacało. Może akurat miał ekipę? A może ugiął się pod presją piszących, że "nic się nie dzieje". 
Roboty w sensie budowlanki drogowo-torowej to jest tam na dwa, no góra trzy miesiące (zależy jakie warunki na zamknięcia będą). Reszta to przygotowanie, papiery, zamówienia, papiery, przekładki urządzeń i trochę papierów.
Niestety spektakularne to nie jest...
Roboty w sensie budowlanki drogowo-torowej to jest tam na dwa, no góra trzy miesiące (zależy jakie warunki na zamknięcia będą). Reszta to przygotowanie, papiery, zamówienia, papiery, przekładki urządzeń i trochę papierów.
Założymy się?Glonojad pisze: Roboty w sensie budowlanki drogowo-torowej to jest tam na dwa, no góra trzy miesiące
Czy ja mam wrażenie, czy jeden z Was jest gęsią, a drugi prosięciem?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Mam się nie przejmować, bo wszystko zrobią przed terminem?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Że tramwaje liniowe pojada 1 listopada, to jestem raczej pewien.
Którego roku? 
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Poprzednią linię otwierano pod choinkę, ale budowa już się na dobre rozkręciła chyba w marcu. No nic, zobaczymy. Presja będzie...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po raz setny powtarzam, że trasa.na Powstańców nie miała przy podpisaniu umowy ani dokumentacji, ani pozwolenia na budowę.
Przez tyle lat naprawdę możnaby ten drobny niuans załapać.
Przez tyle lat naprawdę możnaby ten drobny niuans załapać.
Jeśli zaczęli kopać w marcu, to zakładam, że pozwolenie na budowę wtedy już mieli. Nie porównuję czasu od podpisania umowy na projekt. Fizycznie budowa trwała od marca do grudnia. Tym razem ma być krócej - zobaczymy.