Busami jeździ konduktor.ashir pisze:Poza tym Zielonka Bankowa to tak naprawdę kraniec L17 - 11 Listopada. Na wszelkiego rodzaju ZKA nie jeździ kierownik pociągu?
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Czyli nie ma problemu z kupnem biletu. 
Podczas zamknięcia tunelu średnicowego w KKA nie jeździli kierownicy pociągów. Renoma miała później zakaz jeżdżenia w tych autobusach ze względu na brak możliwości zakupu biletu w pojeździe. Jestem ciekawy tylko czy i teraz KKA jest po prostu darmobusem.
A jak będzie KKA na trasie Dw. Zachodni - Brwinów to czy na odcinku: Dw. Zachodni - Pruszków będzie honorowany wspólny bilet?
A dlaczego miałoby być inaczej?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Po prostu nie byłem pewien. Dzięki. 
-
metron
Pociąg KM 51308 teoretycznie odjeżdżający o 17.15 z Legionowa przyjechał opóźniony. Jeden ELF praktycznie niezabieralny już w Legionowie. Na każdej kolejnej stacji opóźnienie wzrastało bo osoby które chciały wyjść i wejść musialy się dodatkowo przedzierać przez całą masę rowerów i bagaży.
Czy w KM są osoby myślące które potrafią przewidzieć czym skończy się puszczenie samotnego ELF-a z Działdowa na sam koniec długiego weekendu
Czy w KM są osoby myślące które potrafią przewidzieć czym skończy się puszczenie samotnego ELF-a z Działdowa na sam koniec długiego weekendu
Cóż. Norma prawie co roku po dlugich weekendach 
Za to w piątek Łukowianka dla równowagi (i inne przyspieszone) pojechały na planowych zestawieniach, więc do Łukowa pojechało 6 wagonów warszawskiego powietrza z muchami. Wątpię, żeby w sobotę były choć 4 wagony potrzebne na nią na powrocie.
Za to w piątek Łukowianka dla równowagi (i inne przyspieszone) pojechały na planowych zestawieniach, więc do Łukowa pojechało 6 wagonów warszawskiego powietrza z muchami. Wątpię, żeby w sobotę były choć 4 wagony potrzebne na nią na powrocie.
-
metron
Tyle tylko że w tym pociągu podobna sytuacja jest co niedziela. Zrobiło się ciepło, kupa ludzi wraca z rowerami ,pociągiem który jest przystosdowany do przewozu 3 rowerów, większa ilość blokuje możliwość swobodnego wejścia i wyjścia
No ale dzisiaj to była już normalna masakra
Czy ktoś w KM analizuje zapełnienie skladu i wyciąga wnioski .?
No ale dzisiaj to była już normalna masakra
Czy ktoś w KM analizuje zapełnienie skladu i wyciąga wnioski .?
W piątki jest podobnie, tylko że w drugą stronę – pociągi z DWG do Działdowa na jednoskładach są tak przepełnione, że nawet za stacją Nowy Dwór Mazowiecki jest straszny tłok, że nie da się nawet przejść przez korytarz. Całe szczęście, że mieszkam w zasięgu kursowania wożących muchy pociągów lotniskowych, przynajmniej mam jakąś alternatywę.metron pisze:Tyle tylko że w tym pociągu podobna sytuacja jest co niedziela.
Prawdopodobnie od kiedy uruchomiono Słoika (przyspieszony Działdowo-WZS 51660, w LG 18:53, tylko w 7) czują się usprawiedliwieni.metron pisze:Pociąg KM 51308 teoretycznie odjeżdżający o 17.15 z Legionowa przyjechał opóźniony. Jeden ELF praktycznie niezabieralny już w Legionowie. Na każdej kolejnej stacji opóźnienie wzrastało bo osoby które chciały wyjść i wejść musialy się dodatkowo przedzierać przez całą masę rowerów i bagaży.
W piątek 51604 rano w zestawieniu dnia powszedniego 2xELF - wolne kuszetki, dziś 91604 1xELF - gdzie sens, gdzie logika?
To chyba dziś było - ktokolwiek wiedział?
link: http://mazowieckie.com.pl/strefa-podroz ... skiej.htmlW związku z obchodami polskiego 10-lecia w Unii Europejskiej, w środę, 7 maja br., Koleje Mazowieckie organizują dzień otwarty.
Z okazji jubileuszu Ministerstwo Rozwoju i Infrastruktury, w terminie 1-11 maja br., organizuje ogólnopolską akcję promocyjną pn. „Dni Otwarte Funduszy Europejskich”, podczas której beneficjenci Funduszy Europejskich promować będą zrealizowane dzięki unijnym środkom projekty. Spółka Koleje Mazowieckie, w ramach uczestnictwa w obchodach, zorganizuje 7 maja w godz. 10.00 – 17.00 dni otwarte, udostępniając pojazd kolejowy EN76 „Elf” na dworcu Warszawa Wschodnia. Pojazd będzie czekał na odwiedzających na torze nr 5 przy peronie nr 5.
No... ten, kto czyta stronę KM
i ewentualnie Kurier Kolejowy, też podawali. Ale faktycznie "impreza" słabo nagłośniona.
W istocie, stał sobie Elf na Wschodnim przy peronie 5, po 13 był zupełnie pusty, myślałem że się zepsuł i stoi.
Elf- toż to niespotykana atrakcja !
Na co dzień nie do ujrzenia.Toć naród powinien walić drzwiami i oknami 
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.