Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Przecież musi być chociaż jedna linia dostosowana do Szeregowego. A on, z tego co pamiętam z tego tematu kilka stron wcześniej, na Gwiazdy na 185 dojeżdżał w granicach punktualności. ZTM patrząc na jego kartę drogową nie ma podstaw do jakichkolwiek modyfikacji czasów przejazdu na tej linii.
Dostosowali Szeregowemu, a ten se poszedł na inną linię.
ZTM nie nadąża za Szeregowym tak jak kierowcy za rozkładem. 
Pewnie nie przegląda, tak samo jak nie umie chyba wyciągać wniosków ze skarg od pasażerów, skoro od wielu wielu lat wszyscy wiedzą że wieczorne 719 w kierunku Warszawy zakłada średnią prędkość na poziomie 10km/h. Łatwiej jest postawić radiowóz i karać za przyspieszenia niż poprawić rozkład...Pawel_ pisze:Jak dla mnie 185 w DS jest ewenementem na skalę światową. Organizator przegląda karty drogowe? Czy piszemy godziny przyjazdów/odjazdów dla picu?
noidea
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czy 15 w stronę Marymontu ma spaprany rozkład, czy ja mam pecha? Ostatnio notorycznie w porannym szczycie przyjeżdża mi na Muranowską w okolicach -5 albo i więcej. 4 i 35 jadą w miarę o czasie (35 to lubi być nawet wcześniej), a 15 zawsze na minusie, co psuje mi misterną, jednoperonową przesiadkę do 6.
-
Stary Pingwin
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tak.
Nie wiem jak jest w porannym szczycie, ale zgadzam się z tezą, że 15 ma spaprany rozkład. Naprawdę często na północnym odcinku ta linia przyjeżdża opóźniona o około 3 minuty. I między szczytami, i w południowym szczycie, i w weekendy.
-
Stary Pingwin
Jeżeli wyjeżdżając z Nowowiejskiej musi puścić trójskład 35, 18 i 4, to już nie odrobi ani minuty.
miłośnik 13N
W którym miejscu jest za mało czasu na 15?
Jeśli koordynacja na Marszałkowskiej i Puławskiej będzie taka jak jest to zawsze będą tam opóźnienia. Pierwszy jedzie punktualnie, drugi jest uzależniony jak jedzie pierwszy a reszta to już jedzie opóźniona siłą rzeczy. W szczycie moim zdaniem brakuje zabranej rok temu minuty między Centrum a Świętokrzyską. Poza tym jak pierwsza jedzie 18 to minuta między Bankowym a MRA to też mało a dalej odrobić nie ma już gdzie.
- Matrix2441
Będziesz miał gdzie oszczędzać. 
No nie wiem. Odjeżdżam z National Stadium na +1, a tu mi się wyświetla: "Al. Zieleniecka +4". 
A popołudniu wyświetla Ci się "National Stadium +1", a potem "Aleja Zieleniecka -20", bo ostatnio Zieleniecka regularnie stoi. Nie marudź, to jest akurat dobre.