Tabor SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
Wszystkie pociągi czasem zjeżdżają. A któryś Impuls nie był na jakiejś awaryjnej ostatnio?
No ale gdzie naprawa awaryjna, a gdzie nadmierne zużycie zestawów kołowych, stwierdzone podczas zwykłego przeglądu? - bo to raczej dwie odrębne sprawyprzewoz pisze:Wszystkie pociągi czasem zjeżdżają. A któryś Impuls nie był na jakiejś awaryjnej ostatnio?
Na toczenie trzeba zjeżdżać i bez "nadmiernego zużycia", a raczej częste toczenie jest powodem szybkiego zużycia właśnie (EN97). To trwa dzień (w przypadku WKD oczywiście dłużej), więc jak nie widać jakiegoś wozu kilka dni, to raczej obstawiam wizytę u producenta lub po prostu poważniejszą usterkę.
Czyli odbywa się ono "z urzędu", co jakiś czas? Z moich obserwacji KM toczą dla WKD właśnie szybciej, bo tylko jeden dzień i pojawia się następna, a wspomniana 502 stała kiedyś tydzień na terenie IC, co i rusz zmieniając tylko miejsce (o ile to o toczenie zestawów kołowych wtedy chodziło).
Chyba podczas dzisiejszego noclegu w Pruszkowie jakiś orangutan pomazał szarym sprejem 503. To już malowidła naskalne ludzi pierwotnych wyglądają dużo lepiej
Chyba podczas dzisiejszego noclegu w Pruszkowie jakiś orangutan pomazał szarym sprejem 503. To już malowidła naskalne ludzi pierwotnych wyglądają dużo lepiej
Jest jeszcze możliwe, że 502 pojechał do Newagu na P3.
Zna ktoś może okresy i przebiegi międzyprzeglądowe 35WE?
WKD toczą często, znacznie częściej niż to wynika z założeń, bo koła nierównomiernie się zużywają. Nie słyszałem, żeby na 27We i 35We oraz 19We były takie problemy. Ale co jakiś czas (100-200 tys km, w zależności od taboru) po prostu koła się zużyją, nie zawsze równomiernie, czasem koło się podkuje przy hamowaniu no i toczenie wypadnie tak, czy inaczej i nie będzie to niczym nadzwyczajnym. Od producentów wymaga się minimalny przebieg między reprofilacją, zwykle właśnie 100 tys km. W EN97 (i kilku innych pojazdach z tego co wiadomo) jest z tym spory problem akurat.Jacek Z. pisze:Czyli odbywa się ono "z urzędu", co jakiś czas? Z moich obserwacji KM toczą dla WKD właśnie szybciej, bo tylko jeden dzień i pojawia się następna, a wspomniana 502 stała kiedyś tydzień na terenie IC, co i rusz zmieniając tylko miejsce (o ile to o toczenie zestawów kołowych wtedy chodziło).
Jak tam sprzedaż 14WE ? Chyba nie ma żadnych chętnych, nie dziwię się...
Wandale (Nie mylić z graficiarzami) podczas przyłapania powinni dostawać mandat trzydzieści tysięcy złotych polskich to by się oduczyli od razu.
Wandale (Nie mylić z graficiarzami) podczas przyłapania powinni dostawać mandat trzydzieści tysięcy złotych polskich to by się oduczyli od razu.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
35WE-02 jest w Newagualojz pisze:Jest jeszcze możliwe, że 502 pojechał do Newagu na P3.
http://wrphoto.eu/details.php?image_id= ... ode=search
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Dzięki za inforufio198 pisze:35WE-02 jest w Newagu
http://wrphoto.eu/details.php?image_id= ... ode=search
Z tego co słyszałem P3 co ok. 2 lat. Okres ten IMHO mógł ulec skróceniu jeśli Impulsy wyjeżdżają więcej niż im norma przewiduje.alojz pisze:Zna ktoś może okresy i przebiegi międzyprzeglądowe 35WE?
Pewnie standard przewiduje pracę 16 h dziennie (tak jak w przypadku 14WE i 19WE), ale nie wiem do końca jak to jest liczone - czy są wliczane postoje, noclegi itp. (czyli sytuacje, gdy EZT nie jedzie, ale system pracuje), czy tylko "netto" godziny samej jazdy.
Jeździ tak od kilku dni - dość okazałe graffiti na środkowych członach - przedtem było na północnej burcie, ale chyba podczas manewrów skład przestawiono o 180 stopni i teraz na południowejprzewoz pisze:Impuls 006 pomazany jeździ...
Znowu zaginął gdzieś 35WE-001 (501). Ostatni raz widziany 07.05. na S9, od tego czasu ani widu. Ponieważ to pierwsza jednostka w serii, chyba była poddawana największej ilości modyfikacji...
Ostatnio jakaś plaga pomazań na SKM - po 506 i 508, które poruszały się z miejskim graffiti, naszła pora na czarne bohomazy gimbazy na 302 (kilka dni temu, na jednym ze skrajnych członów) i jednej połówce duetu 105+106 (tu już androny na kawał długości).