Ja pamietam, jeszcze nigdy nie spotkałem sie z tym abym widział 213 przed czasem. Gdybym widział to byloby to tak niespotykane że bym to zapamiętał.pawcio pisze:Nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałem 213 przyjeżdżające po południu na Gocław przed czasem odjazdu.
Komunikacja miejska w Wawrze [II]
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
Dość rzadko jeżdżę 213, ale dziś akurat miałem okazję i wszystkie trzy brygady jechały w granicach tolerancji (między 0 a -3). Przy poprzednich podróżach tą linią również tak było. Raczej ciężko mi uwierzyć w samowolkę w postaci +10...poza tym nie powinno się ustawiać stałego układu pod patologiczne zachowania kierowców.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Dokładnie, pachnie mi to ściemą, zwłaszcza jak się nie zna numeru brygady, która powinna o tej godzinie jechać to łatwo się pomylić. Kurs rzekomo 10 minut przed czasem to faktycznie może być 10, 30, 50 minut itd. po czasie. W zależności od linii, a niektóre lubią stać w korkach i łapać gigantyczne opóźnienia. Z Wawra jest to np. 119. 
-
bartoni722
Tam wszystko jeździ jak chce, koordynacje się sypią... Ciężko tam cokolwiek regularnego wyrzeźbić...
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Tym bardziej, że odkąd na 213 weszła Ostrobramska, ekspedycja "Gocław" łapie czasy tej linii. Ba, nawet potrafi sterować.ashir pisze:Dokładnie, pachnie mi to ściemą, zwłaszcza jak się nie zna numeru brygady, która powinna o tej godzinie jechać to łatwo się pomylić. Kurs rzekomo 10 minut przed czasem to faktycznie może być 10, 30, 50 minut itd. po czasie. W zależności od linii, a niektóre lubią stać w korkach i łapać gigantyczne opóźnienia. Z Wawra jest to np. 119.
Chyba właśnie po to dostali ta jedną brygadę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ja nie muszę wiedzieć jaki jest numer brygady. Nawet nie muszę wiedzieć co to jest brygada. Ale jak składam reklamację i pani mi każe przeczytać numerek z tabliczki przy przedniej szybie, a później mówi że to jest autobus przed czasem i jeszcze powinien stać na pętli na Gocławiu to chyba nie będę z nią polemizował. Może Ty spróbujesz ?ashir pisze:Dokładnie, pachnie mi to ściemą, zwłaszcza jak się nie zna numeru brygady, która powinna o tej godzinie jechać to łatwo się pomylić.
Ja nie muszę, bo nigdy się z taką sytuacją nie spotkałem i wątpię, żebym się kiedykolwiek spotkał. Cała historia się o tyle całości nie trzyma, bo po co miałby kierowca odjeżdżać z Gocławia 10 minut przed czasem? Żeby różaniec odmówić na pętli Błota? Bo tam się i tak planowo stoi ponad kwadrans, a w pobliżu nawet żadnego sklepu nie ma. Dziś też 213 odjeżdżało o czasie, dziwne. 
-
Krzysiek_S
Są dwa sklepy Biedronka trochę dalej i bliżej w okolicach zakrętu sklep spożywczy[ drogo]. To tak nawiasem.ashir pisze:Ja nie muszę, bo nigdy się z taką sytuacją nie spotkałem i wątpię, żebym się kiedykolwiek spotkał. Cała historia się o tyle całości nie trzyma, bo po co miałby kierowca odjeżdżać z Gocławia 10 minut przed czasem? Żeby różaniec odmówić na pętli Błota? Bo tam się i tak planowo stoi ponad kwadrans, a w pobliżu nawet żadnego sklepu nie ma. Dziś też 213 odjeżdżało o czasie, dziwne.
Ale to że np. Nadzór stoi i punktuje to przecież pryszczashir pisze:po co miałby kierowca odjeżdżać z Gocławia 10 minut przed czasem? Żeby różaniec odmówić na pętli Błota? Bo tam się i tak planowo stoi ponad kwadrans, a w pobliżu nawet żadnego sklepu nie ma.
Kupy to się najlepiej trzymają muchyashir pisze:Cała historia się o tyle całości nie trzyma,
No tym bardziej kierowca nie odjedzie przed czasem?cns80 pisze:Ale to że np. Nadzór stoi i punktuje to przecież pryszcz
Jezdzilem 213 wiele razy z Goclawia, zawsze byl planowo.
Urban legend.
Urban legend.
Rozumiem że jak nie napiszę tego pełnym zdaniem to się nie domyślisz że chodzi o nadzór stojący 2 przystanki przed pętlą ?ashir pisze:No tym bardziej kierowca nie odjedzie przed czasem?cns80 pisze:Ale to że np. Nadzór stoi i punktuje to przecież pryszcz
To ciekawe czy planowo był na Błotach ? Dwa razy zdarzyło mi się jechać około 16 prawie do końca to tam opóźnienie było 6 min. (odjazd z BK o czasie) i przed czasem 1 minutę (odjazd z Gocławia 7-8 min przed czasem ale na torach nie staliśmy).rhemek pisze:Jezdzilem 213 wiele razy z Goclawia, zawsze byl planowo.
Urban legend.
Jak wyjedziesz z pętli przed czasem, a na drugą dojedziesz po czasie to gdzieś tam zawsze musi być odcinek gdzie jesteś na czas
Muszę się powtórzyć: no to tym bardziej kierowca nie będzie jechał przed czasem?cns80 pisze:Rozumiem że jak nie napiszę tego pełnym zdaniem to się nie domyślisz że chodzi o nadzór stojący 2 przystanki przed pętlą ?
No to najwyżej nie był, nie pierwsza linia w Warszawie, która jeździ opóźniona. Nie wiem w czym problem, bo raczej trudno, żeby 213 przyjechało na -17 na Błota i żeby opóźnienie wpłynęło na kurs powrotny?cns80 pisze:To ciekawe czy planowo był na Błotach ?
Ja się pytam: Kiedy MZA będzie obsługiwać 213, a nie Mobilis ?
305 to linia gdzie kierowców jest więcej niż pasażerów...
305 to linia gdzie kierowców jest więcej niż pasażerów...
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2