TVP pisze:Telewizja Polska wyśle do Brazylii swoją ekipę. Znajdą się w niej przede wszystkim czterej najbardziej doświadczeni komentatorzy: Dariusz Szpakowski, Jacek Laskowski, Maciej Iwański i Tomasz Jasina. Towarzyszyć im będą czterej eksperci najwyższej klasy: Grzegorz Mielcarski (wielokrotny reprezentant Polski, od kilkunastu lat ekspert telewizyjny współpracujący z TVP przy największych imprezach), Marcin Żewłakow (reprezentant Polski, od dwóch lat związany z TVP jako jej stały ekspert, współkomentował spotkania EURO 2012), Rafał Ulatowski (trener, jeden z asystentów Leo Beenhakkera, związany TVP od kilku lat, współkomentował mecze EURO 2012) oraz Kamil Kosowski (wielokrotny reprezentant Polski, ekspert piłkarski).
Piłkarski mundial w Brazylii
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- M_Szymkowiak
- Kontakt:
105 Dworzec Gł. - Al. 29 Listopada - Majora - Prądnik Czerwony
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u
439 Czyżyny Dworzec autobusowy - Al. 29 Listopada - Nowy Kleparz - Czarnowiejska - Mydlniki
Scania CN113ALB na Facebook'u
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Słowo klucz - przede wszystkim 
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale to jakaś podróba Mielcarskiego. Ten z C+ nie pierdzieli tak, jak ten z TVPM_Szymkowiak pisze:No jak to bez wypożyczeń, skoro Mielcarski i Kosowski komentują pod szyldem TVP?
Dostosował się. Kosowskiego dziś aż nie mogłem słuchać.Szeregowy_Równoległy pisze:Ale to jakaś podróba Mielcarskiego. Ten z C+ nie pierdzieli tak, jak ten z TVPM_Szymkowiak pisze:No jak to bez wypożyczeń, skoro Mielcarski i Kosowski komentują pod szyldem TVP?
Całe szczęście, że w tym meczu jest na co popatrzeć i nie trzeba się skupiać na komentarzu.
MotorMan 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Kosowskiego to ja nie mogę słuchać w ogóle. Niech chłop książkę napisze, bo miałby o czym opowiadać, ale niech nie komentuje meczów. Jak TVP miała potrzebę wypożyczenia kogoś z C+, to sensowniejszy byłby Baszczyński. A jak potrzebowali eksperta na swoim standardowym poziomie, to Przytuła byłby idealny.
Szkoda mi trochę Anglików. Włosi nie byli przekonywująco lepsi.
No i nie wiem, czy od notowaliście, że Immobile jest następcą Roberta Lewandowskiego w Borussi Dortmund. Chyba ze 3 razy to powtarzali.
No i nie wiem, czy od notowaliście, że Immobile jest następcą Roberta Lewandowskiego w Borussi Dortmund. Chyba ze 3 razy to powtarzali.
MotorMan 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A moim zdaniem Włosi byli znacznie lepsi. Gdyby potrzebowali wyniku, powiedzmy, rzędu 4-1, to tyle by ugrali. 2-1 im pasowało i do tego dostosowali sposób gry.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
No to teraz Anglia - Urugwaj - bitwa o wszystko. I coś boję się, że znów na Wyspach będzie powtarzany dowcip:
- what's the difference between England and tea bag?
- tea bag stays in a cup longer...
- what's the difference between England and tea bag?
- tea bag stays in a cup longer...
And if the band you're in starts playing different tunes
Tak czy inaczej, Anglików oglądało się przez dłuższy czas z przyjemnością. Zawiedli zmiennicy.
W ogóle bardzo ładny mecz.

A jaki piękny rzut rożny w wykonaniu RooneyaWiliam pisze:Tak czy inaczej, Anglików oglądało się przez dłuższy czas z przyjemnością. Zawiedli zmiennicy.
Michał Zawacki komentował - część meczy jest komentowana z dziupli przy Woroniczej.Wiliam pisze:Zawadzki komentował, także TVP póki co bez wypożyczeń.Daniel_FCB pisze:A Kolumbię z Grecją chyyyba Grzywacz z Orange Sportu. Tak jakby nadworni komentatorzy TVP mieli za małe możliwości przerobowe.
Btw szykuje nam się pierwsza niespodzianka mistrzostw - Kostaryka stawia Urugwajczyków w trudnej sytuacji.
Co do meczu Anglii: zacząłem przysypiać koło 70 minuty, ale na szczęście obudziłem się na wspaniały rzut wolny Andrei Pirlo w doliczonym czasie. Coś pięknego.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Właśnie był na TVP Sport. Aż żal, że nie wpadło.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Przy czym?JacekM pisze: Michał Zawacki komentował - część meczy jest komentowana z dziupli przy Woroniczej.
Przy Woroniczej, taka ulica niedaleko Komarowej.reserved pisze:Przy czym?JacekM pisze: Michał Zawacki komentował - część meczy jest komentowana z dziupli przy Woroniczej.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.