Ja mam wariant tzw. bezpieczny. Wsiadam w cokolwiek co podjedzie i mam jeden przystanek na zapoznanie się z tym jak to dziś kursuje i podjęcie decyzji czy mi to pasuje. Gorzej Jak jadą stadem, bo wtedy muszę trochę pobiegaćKrzysiek_S pisze:Za trasami to jeszcze tak , ale za rozkładami niestety już nie , a kiedyś mniej więcej pamiętałem.
Wawerskie czasówki
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Według tego samego kontraktu na frezowanie co Izbicka , więc niedługo.
-
Krzysiek_S
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=4712&l=1Odtworzenie nawierzchni ul. Zwoleńskiej - zawieszenie funkcjonowania krańca MOTYLKOWA; zmiany tras 219 i 305
od 20.06.2014 (piątek)
W związku z pracami związanymi z odtworzeniem nawierzchni ul. Zwoleńskiej po budowie kolektora W i związanym z tym wyłączeniem z ruchu ul. Zwoleńskiej na odc. od ul. Motylkowej do ul. Rogatkowej od dnia 20.06.2014 od początku kursowania linii do odwołania zawiesza się funkcjonowanie tymczasowego krańca przy ul. Motylkowej. W związku z powyższym wprowadza się następujące zmiany w kursowaniu linii 219 i 305:
- linia 219 zostaje skierowana na poniższą trasę (w obu kierunkach):
OŚRODEK SZKOLENIOWY - … - Mrówcza – Zwoleńska – Żegańska – al. Dzieci Polskich – MIĘDZYLESIE;
- dla linii 305 ulegają likwidacji podjazdy do krańca MOTYLKOWA.
Linia będzie kursowała na trasie:
MIĘDZYLESIE – … – Żegańska – Zwoleńska – Mrówcza – Widoczna – Trakt Lubelski – KLIMONTOWSKA – Trakt Lubelski – Płowiecka - … – STRUSIA;
powrót bez podjazdów do tymczasowej pętli przy ul. Klimontowskiej oraz ul. Widoczna – Szpotańskiego.
Zawiesza się funkcjonowanie przystanków:
MOTYLKOWA 52;
ŻONKILOWA 01 i 02;
ROGATKOWA 01.
Kursowanie linii będzie odbywało się wg specjalnych rozkładów jazdy.
Przepraszamy za utrudnienia
219 będzie jeździło co 40 minut, coraz "lepsza" częstotliwość, niedługo będzie jak 305 jeździło co godzinę. 
-
Krzysiek_S
Wydłużył się czas przejazdu a jedziemy na jednej brygadzie, więc...
-
michael112
To nie może krańcować jak dawniej na PKP Międzylesie?
-
Krzysiek_S
Na tym przystanku zatrzymują się też linie 147 i 305 , więc może być tylko przelotowy bez dłuższego postoju.michael112 pisze:To nie może krańcować jak dawniej na PKP Międzylesie?
-
Krzysiek_S
Ostatni dzień kursowania 219 po czymś takim.
http://omni-bus.eu/omnigaleria/displayi ... ?pid=11646
http://omni-bus.eu/omnigaleria/displayi ... ?pid=11646
A i tak najciekawiej się zawracało 305 na Motylkowej, jak tam stały 2 Soliny na 219. 
-
Krzysiek_S
O której godzinie występowała taka sytuacja ?
Bo po południu autobus do dziś i przed zmianami rozkładu na 30 minut stał tam bardzo krótko a w piątek po południu to w zasadzie w cale jak 219 stało w korku przed rondem Trakt/ Wał.
Taki stan jezdni , a raczej braku występuje od 2-3 tygodni od czasu pocięcia rozkładu ale tylko na odcinku pętla - kanałek. A od kilku dni sfrezowano jezdnie dalej aż po Rogatkową .
Bo po południu autobus do dziś i przed zmianami rozkładu na 30 minut stał tam bardzo krótko a w piątek po południu to w zasadzie w cale jak 219 stało w korku przed rondem Trakt/ Wał.
Taki stan jezdni , a raczej braku występuje od 2-3 tygodni od czasu pocięcia rozkładu ale tylko na odcinku pętla - kanałek. A od kilku dni sfrezowano jezdnie dalej aż po Rogatkową .
Ok. 8:45, dzięki korkom na trasie linii 305, normalnie taka sytuacja nie powinna wystąpić.Krzysiek_S pisze:O której godzinie występowała taka sytuacja?
Hej, czy coś wiecie na temat: kiedy wreszcie otworzą nowy odcinek ul. Panny Wodnej? Przecież to było praktycznie gotowe już w zeszłym roku. I tak wielu kierowców jeździ tędy "na krzywy ryj" mimo znaków zakazu, ale oficjalnie ulica jest ciągle zamknięta.
-
Krzysiek_S
Jak zrobią do końca oświetlenie ulicy.
Cytując Burmistrza " raczej nie pod koniec czerwca" . Słupy już stoją teraz tylko lampy, kabel i chyba skrzynka.
Chociaż znaki tego nie wskazują [ nadal B-21 i B-22 ] to według Burmistrza ulica Nowozabielska już jest otwarta tylko wykonawcy zapomniało się.
Cytując Burmistrza " raczej nie pod koniec czerwca" . Słupy już stoją teraz tylko lampy, kabel i chyba skrzynka.
Chociaż znaki tego nie wskazują [ nadal B-21 i B-22 ] to według Burmistrza ulica Nowozabielska już jest otwarta tylko wykonawcy zapomniało się.
To jakaś kolejna polska paranoja. Na wielu ulicach był normalny ruch, kiedy ustawiano oświetlenie (np. pobliska Borowiecka), a tu jak zwykle się nie da.
Nota bene z powodu zamkniętej Panny Wodnej ruch między Wałem a Radością odbywa się głównie Borowiecką, na której trwają w najlepsze jakieś wykopy i dla samochodów zostało chyba pół pasa, ale to - jak się okazuje - dla Burmistrza nie jest problemem. Ręce opadają.
Nota bene z powodu zamkniętej Panny Wodnej ruch między Wałem a Radością odbywa się głównie Borowiecką, na której trwają w najlepsze jakieś wykopy i dla samochodów zostało chyba pół pasa, ale to - jak się okazuje - dla Burmistrza nie jest problemem. Ręce opadają.