Piłkarski mundial w Brazylii
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Gol nie padł, ale mecz ogólnie bardzo dobry, jakże odmienny od remisu Nigerii z Iranem...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
To dobrze, że grają tak dennie, bo chciałbym, żeby z grupy F wyszła Bośnia i Hercegowina.Paweł_K pisze:(...)jakże odmienny od remisu Nigerii z Iranem...
Nie powinna mieć problemu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chyba najlepszy jak dotąd mecz na tych mistrzostwach. Dobrze, że naszych tam nie ma. Nasi by nie pasowali. Tam pojechali tacy, co cokolwiek potrafią. A karny dla kangurów z dupy.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Czy tylko ja mam wrażenie że Holandia to 9 zawodników plus van Persie i Robben? I że między nimi jest rywalizacja? Robben jak ma choć pół procenta szansy na wykończenie akcji sam, to będzie chciał wykończyć ją sam, nawet jak ma kolegę na czystej pozycji...
And if the band you're in starts playing different tunes
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie, to nie kwestia reprezentacji. Robben po prostu tak ma. Wszędzie.
Dramat w wykonaniu Hiszpanów. Konkretniej tragikomedia.
Dramat w wykonaniu Hiszpanów. Konkretniej tragikomedia.
Była taka piosenka. "Żegnajcie nam dziś hiszpańskie dziewczyny..."
MotorMan 
Co chcecie od Hiszpanów? Było większe posiadanie piłki? Było. To w czym problem? Przecież nie ma ważniejszej statystyki i determinanty zwycięstwa...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- No Limit Biker
Wg mnie karny się należał. Jestem zdania, że każde zagranie ręką gdy nie jest ułożona równo z ciałem powinno być gwizdane.
Szkoda Kamerunu,bo miałem nadzieję, że pociśnie Brazylie. Hiszpania już poleciała - marzenia się spełniają
Szkoda Kamerunu,bo miałem nadzieję, że pociśnie Brazylie. Hiszpania już poleciała - marzenia się spełniają
Droit au but!!
No Limit Bikers 4L!!
No Limit Bikers 4L!!
Wracając do gola Van Persiego z meczu z Hiszpanią, ujęcie z ciekawej perspektywy: https://vine.co/v/MIPHpOui9z9
Podzielam zdanie Pawła_K odnośnie Holandii, to też chyba zaczynam czekać kiedy ta maszynka się zatnie. Ewidentnie grają lepiej, niż wskazywały by na to personalia. Wielka robota Van Gaala w tym, ale kto wie ile będą pozwalać Robbenowi na tyle egoistycznych zagrań i czy nie będzie z tego fermentu.
Z tych co odpadli to szkoda póki co najbardziej Kangurów. W innej grupie mogli by już awansować...
Podzielam zdanie Pawła_K odnośnie Holandii, to też chyba zaczynam czekać kiedy ta maszynka się zatnie. Ewidentnie grają lepiej, niż wskazywały by na to personalia. Wielka robota Van Gaala w tym, ale kto wie ile będą pozwalać Robbenowi na tyle egoistycznych zagrań i czy nie będzie z tego fermentu.
Z tych co odpadli to szkoda póki co najbardziej Kangurów. W innej grupie mogli by już awansować...

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Całe szczęście, że nie masz wpływu na przepisy i obowiązujące sędziów wytyczne. Ciekawe jak piłkarz miałby blokować dośrodkowanie mając ręce przy ciele. To dopiero byłoby nienaturalne. Biegniesz obok typa, który chce wrzucać, ale nie, ręce przy ciele, bo jak zostaniesz trafiony piłką w rękę, to karny. W pobliżu (bo przecież niebezpieczny rzut wolny też można niechcący sprowokować) pola karnego biegamy na baczność.No Limit Biker pisze:Wg mnie karny się należał. Jestem zdania, że każde zagranie ręką gdy nie jest ułożona równo z ciałem powinno być gwizdane.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dlaczego Welbeck nie dostał kartki za wjazd w Muslerę? I czy wjazd wyprostowaną nogą w bramkarza w sytuacji, kiedy nie ma się szans trafienia piłki nie jest faulem zasługującym na czerwień?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mi Anglików szkoda. Pech, że taką grupę trafili, bo na pewno nie są aż tak słabi, żeby nie zasługiwać na awans. Ktoś musiał odpaść, a niestety nie ma przepisu, że obligatoryjnie odpadają Włosi.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Nie ma jeszcze nic pewnegokocur pisze:Anglicy do domu![]()
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM