Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Szybkie pytanie
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
-
Oktixerek7x
Dziękuję bardzo.
Na stronie ZTM-u przeczytałem i zrozumiałem, że jeśli nie skasuje dobowego w autobusie to muszę iść do kierownika, wsiadając do pociągu; więc kiedy skasowałem już w/w bilet, i wsiadam do pociągu, to nie muszę biec do kierownika pociągu?
I jeszcze raz ponawiam prośbę o 123/5 w DS w godz. 10-15.
Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam.
Na stronie ZTM-u przeczytałem i zrozumiałem, że jeśli nie skasuje dobowego w autobusie to muszę iść do kierownika, wsiadając do pociągu; więc kiedy skasowałem już w/w bilet, i wsiadam do pociągu, to nie muszę biec do kierownika pociągu?
I jeszcze raz ponawiam prośbę o 123/5 w DS w godz. 10-15.
Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam.
Nie, ponadto przy wybranych stacjach kolejowych (lista jest podana na stronie ZTM) znajdują się kasowniki specjalnie do tego celu.Oktixerek7x pisze:Na stronie ZTM-u przeczytałem i zrozumiałem, że jeśli nie skasuje dobowego w autobusie to muszę iść do kierownika, wsiadając do pociągu; więc kiedy skasowałem już w/w bilet, i wsiadam do pociągu, to nie muszę biec do kierownika pociągu?
-
Oktixerek7x
Dziękuję.ashir pisze:Nie, ponadto przy wybranych stacjach kolejowych (lista jest podana na stronie ZTM) znajdują się kasowniki specjalnie do tego celu.Oktixerek7x pisze:Na stronie ZTM-u przeczytałem i zrozumiałem, że jeśli nie skasuje dobowego w autobusie to muszę iść do kierownika, wsiadając do pociągu; więc kiedy skasowałem już w/w bilet, i wsiadam do pociągu, to nie muszę biec do kierownika pociągu?
A mógłby ktoś podać dokładny link do tej listy, ja nie mogę tego znaleźć.
Tutaj masz przykładowo mapkę z kasownikami/kasami biletowymi. 
-
Oktixerek7x
Dziękuję bardzo.
Mam jeszcze jedno pytanie - właśnie sprawdzałem odjazdy pociągów ze stacji Warszawa Wschodnia w aplikacji MobileMPK. Przy każdym z pociągów jest podana nazwa stacji z której on odjeżdża i jakiś numer (np. Warszawa Wschodnia 01, Warszawa Wschodnia 04). Czy te cyferki to perony, z których odjeżdża dany pociąg, czy są to przypadkowe cyfry?
Z góry dziękuję.
Mam jeszcze jedno pytanie - właśnie sprawdzałem odjazdy pociągów ze stacji Warszawa Wschodnia w aplikacji MobileMPK. Przy każdym z pociągów jest podana nazwa stacji z której on odjeżdża i jakiś numer (np. Warszawa Wschodnia 01, Warszawa Wschodnia 04). Czy te cyferki to perony, z których odjeżdża dany pociąg, czy są to przypadkowe cyfry?
Z góry dziękuję.
Gdyby to były "przypadkowe cyfry" to nie byłyby tam umieszczane.To nie totolotek.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
To jest oznaczenie własne przez ZTM, nie mające najczęściej nic wspólnego z peronami.Oktixerek7x pisze:Mam jeszcze jedno pytanie - właśnie sprawdzałem odjazdy pociągów ze stacji Warszawa Wschodnia w aplikacji MobileMPK. Przy każdym z pociągów jest podana nazwa stacji z której on odjeżdża i jakiś numer (np. Warszawa Wschodnia 01, Warszawa Wschodnia 04). Czy te cyferki to perony, z których odjeżdża dany pociąg, czy są to przypadkowe cyfry?
I tu się mylisz. Numery nie są przypisane do peronów.mobil one pisze:Gdyby to były "przypadkowe cyfry" to nie byłyby tam umieszczane.To nie totolotek.
-
Oktixerek7x
@ashir.
Dziękuję. Sprawdzałem na BilKomie odjazdy z Dw. Centralnego, spisałem kilka połączeń i cyfry z MobileMPK niebyły powiązane ani z numerem peronów ani torów.
A właśnie - zna ktoś może jakąś aplikację na Androida RJ pociągów. Bilkom bowiem pokazuje tylko ze stacji dalekobieżnych (DwC), a z np. Śródmieścia - już nie.
I od której otwarte są Złote Tarasy? Wcześniej bywałem o 10 i nie było problemu, ale teraz muszę pojechać wcześniej. Dotyczy Soboty i Niedzieli.
Dziękuję. Sprawdzałem na BilKomie odjazdy z Dw. Centralnego, spisałem kilka połączeń i cyfry z MobileMPK niebyły powiązane ani z numerem peronów ani torów.
A właśnie - zna ktoś może jakąś aplikację na Androida RJ pociągów. Bilkom bowiem pokazuje tylko ze stacji dalekobieżnych (DwC), a z np. Śródmieścia - już nie.
I od której otwarte są Złote Tarasy? Wcześniej bywałem o 10 i nie było problemu, ale teraz muszę pojechać wcześniej. Dotyczy Soboty i Niedzieli.
Od 9, wszystko jest do sprawdzenia na ich stronie internetowej...Oktixerek7x pisze:I od której otwarte są Złote Tarasy? Wcześniej bywałem o 10 i nie było problemu, ale teraz muszę pojechać wcześniej. Dotyczy Soboty i Niedzieli.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
A Ty zamiast pomóc to się głupio wymądrzasz. Na ch*j się wtrącasz skoro nie zamierzasz odpowiedzieć? Dowartościowujesz się w ten sposób czy co?mobil one pisze:Gdyby to były "przypadkowe cyfry" to nie byłyby tam umieszczane.To nie totolotek.
BP, NMSP
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Gdzie można znaleźć archiwalne plany Szczecina do maks. lat 60. XX wieku lub plany sieci tramwajowej z tamtych lat? Poszukuję dokładnego przebiegu historycznych ulic Wyszaka i Ku Odrze (miejsce katastrofy tramwajowej) i odniesienia tego do dzisiejszego stanu.
Pomogę opisem: śladem zlikwidowanej ulicy Wyszaka została wytyczona obecna Trasa Zamkowa ( powstała w jej miejscu ).
Omni-Bus galeria współczesna http://www.omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=27
Omni-Bus galeria podróżnicza http://www.omni-bus.eu/podroze/profile.php?uid=27
Mam przy sobie Atlas sieci tramwajowych M. Stiasnego i patrząc na to zdjęcie, to sądze, że po tym prostym odcinku ulicy przebiega obecnie TZ, zaś na tym odcinku krętym znajdują się wjazdy/zjazdy z Jana z Kolna.
Szóstka to leciała tak: od Gocławia wzdłuż Odry do Dworcowej, dalej w górę tą do Bramy Portowej i stamtąd Al. Niepodległości, Placem Żołnierza Polskiego do Wyszaka ( obecnie TZ ), w dół w stronę Odry i w lewo na Gocław. Z tych ulic zmiany dotknęły jedynie ul. Wyszaka ( ale to już wiadomo ).
I jeszcze ciekawostka nawiązując do tego zdjęcia - tramwaje jadące na Jana z Kolna skręcały w lewo, zaś na wprost były poprowadzone tory na Łasztownię przez most Kłodny ( na jego miejscu znajduje się most TZ ), zlikwidowane tuż po wojnie.
Szóstka to leciała tak: od Gocławia wzdłuż Odry do Dworcowej, dalej w górę tą do Bramy Portowej i stamtąd Al. Niepodległości, Placem Żołnierza Polskiego do Wyszaka ( obecnie TZ ), w dół w stronę Odry i w lewo na Gocław. Z tych ulic zmiany dotknęły jedynie ul. Wyszaka ( ale to już wiadomo ).
I jeszcze ciekawostka nawiązując do tego zdjęcia - tramwaje jadące na Jana z Kolna skręcały w lewo, zaś na wprost były poprowadzone tory na Łasztownię przez most Kłodny ( na jego miejscu znajduje się most TZ ), zlikwidowane tuż po wojnie.
Omni-Bus galeria współczesna http://www.omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=27