Czy ty wiecznie chodzisz niezadowolony, czy jak? Od mojej rejestracji na tym forum, albo post pełen sarkazmu, albo pełen złości.fik pisze:Zaprzecza się tu co najwyżej jej bezczelnej ekstrapolacji.
Warszawska Karta Miejska
Moderator: JacekM

W takim razie zaczynam prace nad wehikułem czasu.

- moonwalker
Sledztwo w sprawie nielegalnego kodowania WKM jest rozwojowe. To samo dotyczy nowych zabezpieczen..
http://www.transport-publiczny.pl/mobil ... -2655.html
http://www.transport-publiczny.pl/mobil ... -2655.html
-
była konferencja Witka przecież, większość widziała pewnie. standard bez zmian, zmiana kluczy możliwa od 1.01.
Ile teraz czeka się na hologram?
-
Witam. Przeprowadziłam sie do Warszawy i postanowiłam wyrobić Warszawską Karte Miejską, by móc przemieszczać się bez potrzeby codziennego kupowania biletów.
Dzisiaj właśnie wyrobiłam taką Karte Miejską. I moje pytanie tyczy się tego kiedy powinnam dokonać przykładania karty do kasownika? Czy wystarczy raz dziennie, czy należy za każdym razem jak korzystam ze środków transportu np. w autobusie, czy w bramce schodząc do metra?
Prosze o pomoc!
To ważne!!!
Dzisiaj właśnie wyrobiłam taką Karte Miejską. I moje pytanie tyczy się tego kiedy powinnam dokonać przykładania karty do kasownika? Czy wystarczy raz dziennie, czy należy za każdym razem jak korzystam ze środków transportu np. w autobusie, czy w bramce schodząc do metra?
Prosze o pomoc!
To ważne!!!
Wystarczy raz aktywować po każdym doładowaniu i przy wchodzeniu do metra, bo inaczej bramki się nie otworzą.patka115690 pisze:Witam. Przeprowadziłam sie do Warszawy i postanowiłam wyrobić Warszawską Karte Miejską, by móc przemieszczać się bez potrzeby codziennego kupowania biletów.
Prosze o pomoc!
To ważne!!!
-
czyli jak dziasiaj wyrobiłam, a chciałabym jutro rano jechać to wystarczy, że jutro przyłoże karte do kasownika, a potem schodząc przez bramkę do metra i tyle? znaczy, że za każdym razem jak na metro będę szła to w bramce i tyle? a np. w autobusie następnym razem muszę dopiero po 90 dniach (bo mam imienny 90 dniowy) jak załaduje następny?
Jeżeli kolejny - ale taki sam - bilet zakoduje się jeszcze w okresie ważności poprzedniego, ważność się automatycznie przedłuży. Ale dla własnego dobra i pewności posiadania ważnego biletu lepiej sprawdzić w kasowniku/biletomacie czy karta jest aktywna. Nic to nie kosztuje a uniknie się problemów z nieaktywnym biletem i warto to zrobić zaraz po doładowaniu karty.
Ja mam taki odruch że przykładam za każdym razem, bo kartę noszę w kieszeni.patka115690 pisze:Witam. Przeprowadziłam sie do Warszawy i postanowiłam wyrobić Warszawską Karte Miejską, by móc przemieszczać się bez potrzeby codziennego kupowania biletów.
Prosze o pomoc!
To ważne!!!
Zastanawia mnie jedno, czy na WKM można kodować jakieś dodatkowe zniżki? Skoro Karta Warszawiaka upoważnia do bonusów, czy na WKM jest możliwe, by np. zbierać punkty za coś i przez to dodatkowe premie? Byłoby to dobrym rozwiązaniem marketingowym jako program lojalnościowy, w końcu KW miała dawać realne zniżki, a na razie są one często dość małe.
-
parking
)) a na serio: miejsce jest na karcie, można by to wykorzystać gdyby ktoś z głową podszedł do tematu i nie byłby to ZTM.

A jest chyba w necie jakis program rabatowy dla posiadaczy WKM ale nie sprawdzalem tego, czy to nie sciema.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ty_sa.html
S uma soszli.Bilety darmowe - ich posiadacze muszą przyjść do siedziby ZTM u zbiegu Żelaznej i Grzybowskiej z kartą miejską i wnioskiem o przedłużenie uprawnień.