Pytanie o tablice boczne ( Z cyklu ITS vs Woronicza na 195)

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 wrz 2006, 15:45

Hieronim pisze:Zależy, jak umiejscowiony jest przystanek.
:arrow: Ale w tym konkretnym przypadku nie powinno raczej być z tym problemów.

barluk
Kontakt:

Post autor: barluk » 20 wrz 2006, 16:07

Co do objazdu ul. Kasprowicza i tablic bocznych, to na kilku autobusach linii 356 są nowe tablice uwzględniające objazd.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 wrz 2006, 16:46

barluk pisze:Co do objazdu ul. Kasprowicza i tablic bocznych, to na kilku autobusach linii 356 są nowe tablice uwzględniające objazd.
:arrow: No to jest w takim razie szansa, że może wkrótce pojawią się też na pozostałych liniach.

fraktal

Post autor: fraktal » 20 wrz 2006, 20:52

No dobra, prawda jest taka, że, jak na razie widziałem tylko jedną osobę wysiadającą ze 195 na przystanku Perzyńskiego 02, nie widziałem natomiast, aby ktoś doń wsiadał. Poza tym dziś po południu kierowca z ITS-u zastosował się do wytycznych ZTM-u i nie zatrzymał się na rzeczonym przystanku.... A w ogóle to poczyniłem sporo ciekawych informacji podczas dzisiejszych dwóch spotkań z tym ajentem na linii 195, spotkałem też m.in. wóz Nadzoru Ruchu ITS-u na Słowackiego, który przywiózł drivera do pracy, zabierając jednocześnie kierowcę, który prowadził wóz do tej pory, widziałem też Naukę Jazdy ITS-u na Słowackiego z młodym kursantem itp.
No i jeszcze jedno: ponieważ ITS konsekwentnie na wyświetlaczu przednim umieszcza napis Trasa zmieniona, a MZA tego nie robi, (chodzi o objazd Kasprowicza, a nie Nowego Światu w DP) niektórzy pasażerowie pytają się z pewną obawą w głosie np w ten sposób: To Pan nie jedzie do Huty?, mimo że napisane jest oczywiście "Trasa zmieniona: Huta". Ogólnie rzecz biorąc, to na tej linii zaczyna robić się ciekawie. Jeszcze jedna uwaga na koniec: ponieważ w A203 (bodajże) są jedynie okna uchylne, a np, w A201 - duże okna odsuwane, to ciekawe, czy dla obu wozów ZTM wytyczy inne standardy temperatury podczas których ma być włączana klimatyzacja.... Ale na to chyba nie ma co liczyć.

ITS A 218

Post autor: ITS A 218 » 21 wrz 2006, 20:09

Od 23.09. jak wiemy zmienia się trasa linii 195 na Ursynowie. Uważam że wtedy wszystkie wozy będą miały już aktualne dechy.
MZA R-4 "STALOWA"
"Stalowym autobusem po Warszawie" - Facebook

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 21 wrz 2006, 20:19

8205 pisze:Uważam że wtedy wszystkie wozy będą miały już aktualne dechy.
:arrow: Najwidoczniej tak właśnie będzie, pod warunkiem, że na czas zostaną dostarczone do zakładów zaktualizowane naklejki.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 21 wrz 2006, 20:43

Od 23.09. jak wiemy zmienia się trasa linii 195 na Ursynowie. Uważam że wtedy wszystkie wozy będą miały już aktualne dechy.
I mam nadzieję, że ITS wtedy zaprogramuje już wewnętrzne wyświetlacze... :)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

dzidek

Post autor: dzidek » 21 wrz 2006, 22:12

Kleszczowa na 184 i 384 nie jeździ z kartką informującą o skasowanym przystanku Sokratesa gdyż zrobiła aktualizacje tablic bocznych. Inne zajezdnie jak zauważyłem nadal jeżdżą z wsadzonymi kartkami pod dechami bocznymi.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 21 wrz 2006, 22:25

dzidek pisze:Kleszczowa na 184 i 384 nie jeździ z kartką informującą o skasowanym przystanku Sokratesa gdyż zrobiła aktualizacje tablic bocznych.
No i ładnie. A z jakiego powodu skasowany jest przystanek Sokratesa?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 21 wrz 2006, 22:38

Piotrek pisze:No i ładnie. A z jakiego powodu skasowany jest przystanek Sokratesa?
www.ztm.waw.pl wyłączyli? http://news.ztm.waw.pl/singlenews.php?l ... ch&nonav=1
xxx

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 22 wrz 2006, 11:06

Nie wiem czy o tym słyszeliście, ale w MZA jest pomysł aby dechami zajmowała się centrala a nie poszczególne zajezdnie. Tam byłby człowiek, do którego obowiązków należałaby aktualizacja i dostarczanie dech na poszczegolne zakłady. Czuje że niezły b...ałaganik z tego może być.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 22 wrz 2006, 11:22

Plesim pisze:Nie wiem czy o tym słyszeliście, ale w MZA jest pomysł aby dechami zajmowała się centrala a nie poszczególne zajezdnie. Tam byłby człowiek, do którego obowiązków należałaby aktualizacja i dostarczanie dech na poszczegolne zakłady. Czuje że niezły b...ałaganik z tego może być.
:arrow: A dlaczego miałby być bałagan? Jeśli jedna osoba by za to odpowiadała, to w razie jakichś niedopatrzeń ona dostawałaby po uszach (albo raczej po premii) i nie byłoby szukania winnych na wszystkich szczeblach.

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 22 wrz 2006, 12:11

MZ pisze:
Plesim pisze:Nie wiem czy o tym słyszeliście, ale w MZA jest pomysł aby dechami zajmowała się centrala a nie poszczególne zajezdnie. Tam byłby człowiek, do którego obowiązków należałaby aktualizacja i dostarczanie dech na poszczegolne zakłady. Czuje że niezły b...ałaganik z tego może być.
:arrow: A dlaczego miałby być bałagan? Jeśli jedna osoba by za to odpowiadała, to w razie jakichś niedopatrzeń ona dostawałaby po uszach (albo raczej po premii) i nie byłoby szukania winnych na wszystkich szczeblach.
Gdyby to było dobrze wykonane to tak, ale już obecnie jest bajzel. Kiedyś na każdym zakładzie były conajmniej dwie osoby zjmujące się tym (tzn selekcja uszkodzonych, naklejanie nowych, uzupełnianie braków itp). Obecnie jest już tylko jedna. Al e nadal w przypadku braków, uszkodzń reakcja mogła być prawie natychmiastowa. Według nowej koncepcji najpierw trzeba będzie zgłosić zamowienie i poczekać. Kolejny problem to kto ma to wszystko wozić, gdyż na zakładach nie będzie już nikt tym się zajmował.

barluk
Kontakt:

Post autor: barluk » 25 wrz 2006, 12:02

Dlaczego mimo nowej trasy na autobusach linii 195 są nadal stare tablice nie uwględniające zmiany trasy na Ursynowie i objazdu na Bielanach ?? Pod tablicami przypięta jest kartka o zmianie

fraktal

Post autor: fraktal » 25 wrz 2006, 16:38

W autobusach MZA jeżdżących dla prawidłowego oznaczenia trasy powinny wisieć zatem co najmniej cztery kartki - dwie informujące o zmianie trasy na Ursynowie i Trakcie Królewskim, jedna - dotycząca objazdu na Bielanach i jedna informująca o czasowym skasowaniu przystanku Sokratesa w stronę Huty.
Tymczasem zarówno w wozach MZA, jak i ITS-u wiszą tylko dwie kartki informujące o zmianach na Ursynowie i Trakcie. (W ITS-ie przestali wieszać kartkę z informacją o przystanku Sokratesa, więc w wozach tych powinny teoretycznie wisieć 3 kartki). Czy nie za dużo tutaj tej makulatury? Poza tym w wozach MZA także wyświetlacze wewnętrzne R&G nie są uaktualnione - i to nie tylko w 195, ale również w wielu innych liniach jeżdżących Traktem Królewskim. (W ITS-ie wciąż pokazują jedynie kierunek jazdy).

ODPOWIEDZ