Jechałem 7 z Centrum na BW1920 (Swing) i na tym krótkim odcinku tylko w drugim kasowniku, który był nieopodal, bilety skasowały ze 3 osoby.MichalJ pisze:Gdzie kasowało? Ja nie widziałem czynnego kasownika.Solaris U10 pisze:Moim zdaniem informacja nie była najlepiej rozpropagowana. Dużo ludzi kasowało bilety, a co gorsza działały automaty sprzedające bilety pojazdowe! Czy nie dało się ich wyłączyć, żeby pasażerowie nie płacili za bezpłatne przejazdy?
DzieĹ Bez Samochodu kontra Warszawska Karta Miejska
Moderator: JacekM
-
- Kontakt:
I oczywiście powiedziałeś, wie pan/pani że dzisiaj taki dzień że się biletów nie kasuje?
Jasne - nie mam co robić, tylko przerywać słuchanie muzyki i wyrywać do każdego, kto podejdzie do kasownika.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo technicznie inaczej się nie da. Organizator wymyślił, żeby kasowniki były powiązane z Macrosystemem, więc jak ustawi się linię i brygadę, to włączają się automatycznie. Z wozów Mobilisu tylko stare U12 mają osobne sterowniki do kasowników.ashir pisze:A w jakimś SU18 z Mobilisu widziałem włączone kasowniki i pozaklejane kartkami. We wszystkich dziś tak było? Bo to nie jest pierwszy raz, kiedy tak robią.
Jechałem do Radomia w sprawach uczelnianych, to w jedną stronę w ogóle nie było kontroli biletów, a w powrotnym o 13:43, kierpoć leniwie przeszedł po składzie (jak tylko zacząłem wyciągać telefon, to od razu "a, aplikacja, dziękuję" - nie wiem, jaka aplikacja, ja miałem zdjęcie kuponu) w okolicach Dobieszyna i tyle go widziałem.ashir pisze:Swoją drogą nie wiem czy to celowy zabieg, ale w pociągach jeżdżących na krótkich trasach daleko od Warszawy kierownicy pociągów w ogóle nie chodzili po składzie sprawdzać biletów, jedynie w tych pociągach na dłuższej trasie zaliczających Warszawę.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
W okolicach Dobieszyna i tylko pan (bez pani), dziwne, czyżbyś jechał drugą jednostką?
-
- Kontakt:
Więc oczywiście tylko raz pofatygowałeś się do kierowcy aby powiedzieć że powinien kasowniki wyłączyć?Jasne - nie mam co robić, tylko przerywać słuchanie muzyki i wyrywać do każdego, kto podejdzie do kasownika.
Linia 522, Al. Rzeczpospolitej w kierunku centrum, godz. 13:15 wczoraj. Przez cały autobus do kierowcy przeciska się z wyraźnie zniecierpliwioną miną facet w średnim wieku. Puka do kierowcy i mówi "kasowniki panu nie działają". Kierowca odparł "dziś pan za darmo jedzie!". Facet się uśmiechnął i powiedział "o, dziękuję bardzo". Jakby tak ZTM w każdy poniedziałek poprawiał humor pasażerom...
Ogólnie z debilami nie rozmawiam, ale z tobą jest śmiesznie, więc pociągnę ten temat. Otóż tramwaj prowadził motorniczy. Obstawiam, że w Swingach - podobnie jak w części autobusów - nie ma możliwości włączenia informacji pasażerskiej bez włączania kasowników.Autobus Czerwon pisze:Więc oczywiście tylko raz pofatygowałeś się do kierowcy aby powiedzieć że powinien kasowniki wyłączyć?Jasne - nie mam co robić, tylko przerywać słuchanie muzyki i wyrywać do każdego, kto podejdzie do kasownika.
Jednak moje przypuszczenia co do działania kasowników w poszczególnych pojazdach i tak nie mają znaczenia, ponieważ - i tu uważaj, bo nadchodzi kluczowy moment - w żadnym wypadku bym się nie pofatygował ani do prowadzącego, ani do pasażera usiłującego skasować/kasującego bilet, gdyż mam to GŁĘBOKO w dupie
PS. Gdyby ktoś zapytał, czemu nie może skasować biletu - odpowiedziałbym.
Jeszcze jakieś pytania na temat mojego wczorajszego dnia?
-
- Kontakt:
Skoro tak Ci to nie leży na sercu, czy też masz to głęboko w odwłoku, po wuj piszesz o tym na forum?
No dobra, sam też miałbym to głęboko w dupie. Ale ostatnio kilka takich akcji na forum było, a chciałem zobaczyć jak zareagujesz
No dobra, sam też miałbym to głęboko w dupie. Ale ostatnio kilka takich akcji na forum było, a chciałem zobaczyć jak zareagujesz
Ashir to mój idol.
W jakiej kwestii to ma związek z tym tematem?BJ pisze:Ashir to mój idol.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ponieważ nie ma tematu "Komunikacyjni onaniści", to każdy będzie odpowiedni, żeby na twój temat pisać.ashir pisze:W jakiej kwestii to ma związek z tym tematem?BJ pisze:Ashir to mój idol.
W takim razie po co pisać, jeszcze się ktoś zmęczy od tego pisania?
Skończcie, bo zamiast dnia bez samochodu będziemy mieli dzień (a nawet dłużej) bez tego tematu.