Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Odczytywanie komunikatów w autobusach i tramwajach
W 141 nadal można usłyszeć Okęcie, zamiast P+R Al. Krakowska. 
Przystanek Salomea NŻ Knapik czyta tak:
"Następny przystanek, przystanek na żądanie"
"Przystanek, przystanek na żądanie"
- vernalisadonis
Nie tylko ten przystanek tak czyta jeszcze kilka sie znajdzie
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
- Matrix2441
A żeby to jeden przystanek. Przejedźcie się 809 - tam jest tak przez kilka kilometrów. Aż jedna kobieta się mnie kiedyś zapytała "To ten następny przystanek to się nazywa "Przystanek na żądanie""? No i przystanek "Warszawska" na trasie do Konstancina to niemały obciach... Ja rozumiem brak chęci i w ogóle, ale powinno się już powgrywać te brakujące nazwy przystanków.
Bo nie został jeszcze nagrany.reserved pisze:Przystanek Salomea NŻ Knapik czyta tak:
Po 5 latach Knapik nadal nie zna Ostródzkiej-Szkoły i Małych Dębów i odpowiednio zapowiada Ujęcie Wód oraz Brzeziny-Osiedle to za wiele nie wymagaj, dobra?Matrix2441 pisze:A żeby to jeden przystanek. Przejedźcie się 809 - tam jest tak przez kilka kilometrów. Aż jedna kobieta się mnie kiedyś zapytała "To ten następny przystanek to się nazywa "Przystanek na żądanie""? No i przystanek "Warszawska" na trasie do Konstancina to niemały obciach... Ja rozumiem brak chęci i w ogóle, ale powinno się już powgrywać te brakujące nazwy przystanków.
A propos nagrań - ostatnio nagrali przystanek Do Fortu. Tyle tylko, że jest on zapowiadany dużo ciszej niż wszystkie inne przystanki (oraz niż słowa "następny przystanek" itd.) - w zasadzie tych zapowiedzi nie słychać. Taki sam problem był swego czasu (a może dalej jest?) z przystankiem Telewizja Polska po zmianie nazwy. Ktoś wie, z czego wynika ten problem?
Nazwa nie jest rozciągnięta?
W jakim sensie rozciągnięta? Jakby mówiona w zwolnionym tempie? Nie, nie jest. Jest normalna, tylko ledwie słyszalna.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Tak, z Telewizją Polską też jest ten problem.
Aha, bo nowe przystanki na trasie 153 do pętli Pastuszków i 170 do pętli PKP Zacisze-Wilno są właśnie zapowiadane cicho i w zwolnionym tempie. Bo zostały sklejone z innych nazw przystanków. Co tym bardziej może dziwić w kontekście 211, gdzie od samego początku są zapowiadane nowe przystanki. Dziwne te priorytety. 
Został nagnany. Już z 2 tygodnie temu słyszałem jego zapowiedź.ashir pisze:Bo nie został jeszcze nagrany.reserved pisze:Przystanek Salomea NŻ Knapik czyta tak:
Za to nie został jeszcze nagrany przystanek Ku Wiśle.
Przystanek Kaflowa dalej jest niezapowiadany. O Królewskiej w Jabłonnie nawet nie wspominam 
Hahahahha, nie no kurna, to jest żałosne. Nie wiem kto jest bardziej żałosny, ZTM czy MZA...konri pisze:Przystanek Kaflowa dalej jest niezapowiadany. O Królewskiej w Jabłonnie nawet nie wspominam
Odpowiedź z dnia 21 sierpnia 2013 (!!!) na mój list:
ZTM pisze:W przypadku przystanku Królewska w Jabłonnie brak zapowiedzi głosowych dla tego przystanku wynika z nie wgrania jego nazwy przez przewoźnika. Powyższa informacja została przekazana naszym służbom Nadzoru Ruchu celem dalszego wyjaśnienia sprawy.
Oczywiście zawsze ten biedny przewoźnik winny, tylko nie ZTM. 
Już pomijając fakt, że niewgrania pisze się łącznie 
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM