Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- a/p TALENT
W sam raz do czasu wyłączenia ul. Górczewskiej pod budowę II linii metra 
Idiokracja nas otacza
- Thompson04
Na szczęście TW wzięły pod uwagę tylko 2 warianty lewoskrętu w Magistracką (z pasem rowerowym i bez), a resztę postulatów Bojanowicza i spółki odrzucili przy składaniu projektu do opiniowania przez inżyniera ruchu.
Hihi, podobno wczoraj p.Sasin (kandydat PiSu) obiecał zbiorkom za friko dla płacących podatki w Warszawie. Szybko, w końcu ponad miesiąc do wyborów.

-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Coś czuję że Hania wygra w tym roku w pierwszej turze.
To bedzie tragedia, bo wtedy znowu na 3 lata oleje wszystko.
No wręcz genialny pomysł. Nie dość, że straci się ogromną ilość pieniędzy które dotychczas pochodzą ze sprzedaży biletów, to nie zaoszczędzi się na niczym – nadal trzeba będzie drukować bilety papierowe, nadal trzeba będzie utrzymywać sieć sprzedazy biletów, w tym w biletomatach, nadal trzeba będzie utrzymywać kontrolerów którzy będą sprawdzać czy przypadkiem jakiś der Słoick nie chce się przejechać na koszt miasta za darmo, nadal trzeba będzie utrzymać biurokrację weryfikującą czy komuś prawo do bezpłatnych przejazdów się należy.Wiliam pisze:Hihi, podobno wczoraj p.Sasin (kandydat PiSu) obiecał zbiorkom za friko dla płacących podatki w Warszawie.
Ale administracja też będzie tańsza. Tańszy będzie też wykup komunalnych mieszkań. I będą niższe podatki. W ogóle będzie fajnie...Vilén pisze:nadal trzeba będzie utrzymać biurokrację weryfikującą czy komuś prawo do bezpłatnych przejazdów się należy.
A myślisz, że pan Sasin coś będzie robił?rhemek pisze:To bedzie tragedia, bo wtedy znowu na 3 lata oleje wszystko.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No... Będzie tyrał na sfinansowanie darmowych biletów dla mas 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- a/p TALENT
Zapomnieliście o lapsusie p. Sasina, że najlepszym prezydentem W-wy był L.Kaczyński. Most Północny trzęsie się ze śmiechu. Jeszcze górnolotna myśl pretendenta, dotycząca przeprowadzonych inwestycji w czasie 2 kadencji Waltzowej - "były pieniądze z unii to budowali". Proste to i nieskomplikowane.
Idiokracja nas otacza
Chwilke, mi chodzilo o to zeby nie zwyciezyla w pierwszej turze. Musi poczuc , ze to nie formalnosc.MisiekK pisze:A myślisz, że pan Sasin coś będzie robił?rhemek pisze:To bedzie tragedia, bo wtedy znowu na 3 lata oleje wszystko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Projekty PPP doskonale sie robi w oparciu o PZP.
A mnie sie spodobal moj "ulubidniec" p. Sasin. Jako, ze jest "przeciw wyprzedazy majatku", proponuje... ulgi w wykupie komunalnych i ulatwienia w uwlaszczaniu na wieczystym.
Ze jest niekompetentny, to sie na wlasnej skorze przekonalem, ale tu wychodzi na durnia po prostu.
A mnie sie spodobal moj "ulubidniec" p. Sasin. Jako, ze jest "przeciw wyprzedazy majatku", proponuje... ulgi w wykupie komunalnych i ulatwienia w uwlaszczaniu na wieczystym.
Ze jest niekompetentny, to sie na wlasnej skorze przekonalem, ale tu wychodzi na durnia po prostu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
PiS, dziękuję bardzo od ręki.
PO - niech spojrzę, w ciągu 5 lat, zwiększyli zadłużenie Warszawy blisko dwukrotnie, do poziomu ok. 40% przychodów rocznych. W międzyczasie mieli już nawet topór nad głową (ryzyko komisarza), to radnych i prezydent przyhamowało. Z drugiej strony, administracja Warszawy za ostatnich 5 lat PO rozrosła się o blisko 1800 etatów - i to pomimo postępującej tzw. "informatyzacji" urzędów.
Wierzbicki - SLD i wszystko jasne.
Erbel - kandydatka "krytyki politycznej", której ideą jest zrobić "wszystkim dobrze", tylko pani nie myśli, skąd wziąć na to kasę - jeszcze bardziej jasne.
W całym tym gronie, mi zostaje chyba tylko Wilk (którego szanse chyba nawet wzrastają, bo niechęć do "obietnic", jest obecnie na fali).
Moim zdaniem wybór o tyle godny uwagi, że jako prezydent, nie będzie powiązany z radnymi "wielkiej czwórki" (PiS,PO,SLD,PSL), ani tzw. "aktywistów", co daje jakąś szansę na krok w stronę odpartyjniania stolicy.
PO - niech spojrzę, w ciągu 5 lat, zwiększyli zadłużenie Warszawy blisko dwukrotnie, do poziomu ok. 40% przychodów rocznych. W międzyczasie mieli już nawet topór nad głową (ryzyko komisarza), to radnych i prezydent przyhamowało. Z drugiej strony, administracja Warszawy za ostatnich 5 lat PO rozrosła się o blisko 1800 etatów - i to pomimo postępującej tzw. "informatyzacji" urzędów.
Wierzbicki - SLD i wszystko jasne.
Erbel - kandydatka "krytyki politycznej", której ideą jest zrobić "wszystkim dobrze", tylko pani nie myśli, skąd wziąć na to kasę - jeszcze bardziej jasne.
W całym tym gronie, mi zostaje chyba tylko Wilk (którego szanse chyba nawet wzrastają, bo niechęć do "obietnic", jest obecnie na fali).
Moim zdaniem wybór o tyle godny uwagi, że jako prezydent, nie będzie powiązany z radnymi "wielkiej czwórki" (PiS,PO,SLD,PSL), ani tzw. "aktywistów", co daje jakąś szansę na krok w stronę odpartyjniania stolicy.
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"
Kto to jest Wilk?Aligator pisze:W całym tym gronie, mi zostaje chyba tylko Wilk (którego szanse chyba nawet wzrastają, bo niechęć do "obietnic", jest obecnie na fali).
Jacek Wilk, kandydat KNP.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88