Nowe trasy tramwajowe
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak zakładam. 201 to wszystko jedno, jak kryterium uliczne zalicza, 197 i tak nie jedzie przez KJ, 129/159 zawróci na rondzie.
Jasne, nie jest to rozwiązanie idealne, ale kompromis między obsługą otoczenia, prędkością podróży i jakością przesiadek wydaje się osiągnięty.
Jasne, nie jest to rozwiązanie idealne, ale kompromis między obsługą otoczenia, prędkością podróży i jakością przesiadek wydaje się osiągnięty.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No ale jakie kryterium pozwoli 201 mieć w obie strony przystanek na Obozowej?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zakłada, że będzie miało tylko jeden - krańcowy. Albo zawróci na skrzyżowaniu z Dalibora ("nie dotyczy ZTM" się powiesi pod zakazem zawracania). Albo wjedzie w Dalibora i zawróci przez Newelską i Brożka. Albo pojedzie na Młynów, zapewniając alternatywną obsługę Niezwykle Ważnego Przystanku Magistracka. No jest to bez wątpienia zagwozdka do pogłowienia się - nie ma idealnych rozwiązań przecież.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale naprawdę są jakieś szanse na tę przebudowę? Skoro całej kadencji było za mało na prościutką i bez protestów budowę na Powstańców? 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niektórzy zbyt wiele przykładają uwagi do wpływu kadencyjności na pracę urzędu, w którym jest 6 000 ludzi. Żadna partia nie ma tylu pociotków 
Kadencja została użyta na określenie czasu babrania się z tą inwestycją. Jak wolisz, może być "olimpiada".
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
OK. Nie uważam, by Powstańców była prościutka. Taka miała być, ale się "nieco" rozrosła.
Strach się bać. Ewentualne pieniądze z kolejnej 'pięciolatki unijnej' (tak, wiem, że nie pięcio...) to do kiedy trzeba będzie rozliczyć?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
2022 lub nawet 23.
Mam pytanko, co z planami budowy wjazdu na cmentarz Wolski od strony Bemowa oraz wyjazdu w lewo z Górczewskiej z powrotem na pętlę?
Tam w ogóle jest miejsce na budowę takiego skrętu?Flash8222 pisze:Mam pytanko, co z planami budowy wjazdu na cmentarz Wolski od strony Bemowa(...)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jest, ale wymag kompletnej przebudowy obu pętli. IMHO nie warto, lepiej zrobić nową jednotorówkę po terenie P+R 
-
gfedorynski
Czy rycie starego torowiska na Bemowie od Orlich Gniazd do Wrocławskiej, razem z podbudową, było od początku w projekcie? Przecież nie ma szans skończyć tego w planowanym terminie.
Oraz, po co odbudowywać niemal od zera całkiem nową linię (1997?), wykonaną w dobrej technologii? Zwłaszcza na Powstańców Śląskich, gdzie docelowo tramwaj ma być przełożony na środek...
Oraz, po co odbudowywać niemal od zera całkiem nową linię (1997?), wykonaną w dobrej technologii? Zwłaszcza na Powstańców Śląskich, gdzie docelowo tramwaj ma być przełożony na środek...
Zakres prac zapowiada raczej, że jeszcze długo nie będzie przełożony.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
A widziałeś co tam było? Wychlap na wychlapie i ograniczenie 10 km/h. Jakość wykonania tego odcinka była mizerna. Korzystając z wyłączenia ruchu prowadzona jest naprawa...gfedorynski pisze:Czy rycie starego torowiska na Bemowie od Orlich Gniazd do Wrocławskiej, razem z podbudową, było od początku w projekcie?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.