Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
Wygląda jakby mieli montować guzki dla osób z niesprawnym wzrokiem.
Coś tam się w ogóle dzieje na tym zagrodzonym peronie na Śródmieściu? Ja tylko widzę po dwa razy dziennie ten durny płotek i ani psa z kulawą nogą na "zabezpieczonym" tak peronie.?
21/22.X pracowali 22:00-2:00. Po co zamykać aż na 6 dni? 24-31.X zamykają krawędź 2 peronu w kierunku wschodnim.
Wczoraj około 20:00 widziałem tam robotników - aż dwóch! Widać polska budowlana tradycja chwytania 10 robót na raz po kawałku nadal pokutuje
Jakieś jaja to są. Patrzę na to codziennie i każdego dnia przybywało tych oznaczeń raptem po kilkanaście metrów. No po prostu zawrotne tempo pracy. Wczoraj rano natomiast wyglądało wszystko na zrobione, a zagrodzone jak było tak jest.
Wiadomo od której godziny peron 2 będzie zamknięty dzisiaj? Jest to gdzieś do znalezienia?Pamar pisze:21/22.X pracowali 22:00-2:00. Po co zamykać aż na 6 dni? 24-31.X zamykają krawędź 2 peronu w kierunku wschodnim.
PLK już tak ma. 2 tygodnie na wymianę rozjazdu, przejazdu - czegokolwiek. To i montaż guzków na 8 godzin...
Jeśli rano dobrze słyszałem komunikat przejeżdżając przez Śródmieście, peron 1 miał być zamknięty dziś do 13:00.pickles pisze:Wiadomo od której godziny peron 2 będzie zamknięty dzisiaj? Jest to gdzieś do znalezienia?
Tak peron 1 jest już czynny, a zamknięta została za to jedna krawędź peronu 2.
Wzorowa koordynacja prac w wykonaniu szeroko pojętej PKP.
Jak powszechnie wiadomo w weekend pociągi będą jeździć tylko po południowym torze. W związku z tym guzki na Śródmieściu będą montowane oczywiście po stronie południowej. Bo oczywiście niedasie w weekend zamontować tych wypustek przy torze północnym po którym nic nie będzie jeździć.
Jak powszechnie wiadomo w weekend pociągi będą jeździć tylko po południowym torze. W związku z tym guzki na Śródmieściu będą montowane oczywiście po stronie południowej. Bo oczywiście niedasie w weekend zamontować tych wypustek przy torze północnym po którym nic nie będzie jeździć.
Te oznaczenia równie dobrze można zamontować nocą gdy ruch pociągów i tak jest wstrzymany. Ale jak widać kolej rządzi się swoimi prawami i nikt nie widzi problemu aby zdezorganizować ruch w całej Warszawie
Specjaliści od oznaczeń dla niepełnosprawnych są już w 3/4 długości peronu 2 (od strony peronu 1), jak tak dalej pójdzie do końca tygodnia może się uwiną W weekend przy każdym zatrzymującym się na Śródmieściu pociągu (z tych które widziałem) zdarzał się ktoś próbujący wsiąść od strony nieczynnej krawędzi peronu.
Mimo, że całe Śródmieście jest zamknięte i zadaszone, nie zdarzyło mi się jeszcze zauważyć by ktoś (SOK, ochrona dworca) ścigał na peronach palaczy - a zdarzają się zarówno starsi panowie obleśnie kopcący klubowego , jak i młode bezczelne panie ciumkające wokół e-papierosami
Mimo, że całe Śródmieście jest zamknięte i zadaszone, nie zdarzyło mi się jeszcze zauważyć by ktoś (SOK, ochrona dworca) ścigał na peronach palaczy - a zdarzają się zarówno starsi panowie obleśnie kopcący klubowego , jak i młode bezczelne panie ciumkające wokół e-papierosami
Dzisiaj zamknięto krawędź peronu 2 od strony peronu 3 na Śródmieściu.
chyba drugiego w kierunku zachodnim
A fakt, pomyłka. Zaraz poprawię.
Mimo, że wczoraj po południu robota "guziczkowych pędziwiatrów" przy wiodącej na zachód krawędzi peronu 2 wyglądała na zakończoną, będący dla kolei na pierwszym miejscu pasażerowie nadal walili nosem w idiotopłotek, podczas gdy to ktoś we władzach Dworców lub PLK może powinien sobie, tak dla zdrowia trzasnąć czasem "baranka"...
P.S. Kilka dni temu panowie próbowali się przenieść z całym majdanem z peronu 1 na 2, i uczynili to... gramoląc się beztrosko przez tor w środku długości peronu, mimo iż chwilę wcześniej zapowiedziano pociąg do Siedlec. A zwykli podróżni muszą naookoło, ot prawdziwa "tyrania mniejszości"...
P.S. Kilka dni temu panowie próbowali się przenieść z całym majdanem z peronu 1 na 2, i uczynili to... gramoląc się beztrosko przez tor w środku długości peronu, mimo iż chwilę wcześniej zapowiedziano pociąg do Siedlec. A zwykli podróżni muszą naookoło, ot prawdziwa "tyrania mniejszości"...