Targowa po nowemu
Moderator: Wiliam
Poza poprowadzonym tamtędy objazdem przy okazji jakiegoś etapu budowy. Jeśli dobrze pamiętam, była tam jakaś zawrotka, na pewno był wylany asfalt.
2 17 186 211 233 509 516 518 N01 N03 N13
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Właśnie. Niephawda Domas, tymczasowe jezdnie wokół skrzyżowania prowadziły przez teren przystanku przynajmniej ze dwa razy w ciągu tych trzech lat. Sebastianie, ja rozumiem, że 3 lata to mało. Problem w tym, że nikt przed rozpoczęciem budowy metra nie dostrzegł potrzeby kompleksowej modernizacji ulicy i za to mam do władz spore pretensje. Targowa, zakładając ograniczenie ruchu indywidualnego ma ogromny potencjał handlowo-usługowy, który obecnie jest i zapewne przez kilka najbliższych lat, przynajmniej do powstania obwodnicy śródmiejskiej, będzie marnowany. Natomiast zamknięcie placu Wileńskiego pokazało, że samochody z Targowej wywalić można i Praga przez to nie eksplodowała...
Owszem, był kilkukrotnie wylewany asfalt - raz przed zamknięciem całego Placu Wileńskiego i okolic, a raz tydzień przed otwarciem Targowej - w momencie remontu torowiska na skrzyżowaniu, co nie zmienia faktu, że do tego czasu można było zrobić coś więcej ponad to.Os0 pisze:Poza poprowadzonym tamtędy objazdem przy okazji jakiegoś etapu budowy. Jeśli dobrze pamiętam, była tam jakaś zawrotka, na pewno był wylany asfalt.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja je podzielamEmyl pisze:Sebastianie, ja rozumiem, że 3 lata to mało. Problem w tym, że nikt przed rozpoczęciem budowy metra nie dostrzegł potrzeby kompleksowej modernizacji ulicy i za to mam do władz spore pretensje.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Hyhy, a na Świętokrzyską wystarczył rok.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Idea nie pojawila sie trzy lata temu
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
^ ^
Cytując Emyla - i za to mam do władz spore pretensje.
pozdrawiam, tomek
Cytując Emyla - i za to mam do władz spore pretensje.
Podmienić na Górczewska, Płocka, Wolska. Metro działa dalej dokładnie tą samą ścieżką, niestety.Emyl pisze:Targowa, zakładając ograniczenie ruchu indywidualnego ma ogromny potencjał handlowo-usługowy [...] będzie marnowany
pozdrawiam, tomek
Dzis, przynajmniej przed południem, było chyba lepiej niz ostatnio - moze kwestia sygnalizacji?Emyl pisze:Nie, jadę 517 o 10 minut dłużej.
ŁK
Jakieś divadla się szykują na Targowej. No i - oczywiście - polska specjalność, czyli żółte linie poprzekreślane żółtymi krzyżakami.
Z Targowej w Kijowską już są wyklejone strzałki do drugiego pasa w prawo - w zasadzie to powinien być jakiś remont przy Ząbkowskiej/Okrzei,
ale nie widzę nigdzie nic
Z Targowej w Kijowską już są wyklejone strzałki do drugiego pasa w prawo - w zasadzie to powinien być jakiś remont przy Ząbkowskiej/Okrzei,
ale nie widzę nigdzie nic
ŁK
Frezowanka Targowej ma być.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Będą fajne objazdy w ten weekend
Dla aut jest w jedną stronę Kijowską-Markowską-Białostocką, w drugą prostodusznie Jagiellońską do Zamoyskiego.
To tylko Brzeska jest chyba nowością komunikacyjną, Markowską często coś jeździ, Białostocką też się zdarzało.Flash8222 pisze:Będą fajne objazdy w ten weekend