Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A nic nie ucięto między Ciepłownią a Górczewską? 189 jeździłem przez miesiąc codziennie w porannym szczycie. Dołożenie czasu na Stegnach może być problemem, jeśli dalej nie będzie gdzie utknąć, a to takie pół na pół. Bo między ciepłownią a Os. Górczewska dało się całkiem sporo nadrobić. A jak było się przy ciepłowni o czasie, to nagle okazywało się, że na pętlę wjeżdża się na +3. Mam obawy, czy ktoś nie przedobrzył.
Nie. Wszystko od Ciepłowni bez zmian. CW-Raginisa po 2 minuty na przystanek, Raginisa-Górczewska - po minucie (z wyjątkiem: Szobera-Górczewska, gdzie między 15, a 19 są 2 minuty)
Szkoda, że ZTM nie rozdaje tak minut w rozkładach tramwajowych.
Akurat myślałem, że może przy okazji zmiany rozkładu 158 dałoby się uciąć 2-3 minuty na Moście Poniatowskiego. Ale jak widać ZTM uważa, że jazda autobusem wolniej niż rowerem zachęci Warszawiaków do Veturilo albo do szyny.
Problem z krańcem Metro Politechnika był wałkowany już wiele razy i nawet Nadzór Ruchu wetował ogromny sukces z rozwiązaniem problemu ale jak to z ZTM-em bywa wyszło jak zawsze czyli GORZEJ!!!! Przed zmianami było 14 na Metrze i 2 Na miłosnej Po zmianach 9 na Metrze i 2 na Miłosnej ja się Matematyki uczyłem wychodzi mniejsze postoje wyrównawcze oczywiście na brygadzie dziennej. Na dodatek Gazownia rozkopała zjazd z trasy Ł na saską i łapiemy -4 objazdem. Zlecenie owszem z zTM-u jest ale zmian w rozkładzie i na przystankach nie ma o taki jest nasz kochany ZTM 
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Ciekawe, bo na poprzedni weekend ZTM specjalnie ułożył rozkład jazdy 103 z ominięciem Ostroroga. Czyli jednak można, tylko widać nie wszystkim się tam chce.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dodaje, dodaje. A jak w końcu nadodaje tyle, ile by sobie wszyscy życzyli, to prędkość komunikacyjna tramwajów będzie taka, że ktoś w końcu cały ten system zwinie i na zielonej trawce będziesz sobie mógł tych minut dodawać do woli. Do czegokolwiek.drobert pisze:Szkoda, że ZTM nie rozdaje tak minut w rozkładach tramwajowych.
Zastanawia mnie, że zawsze zamiast "usunąć tę i tamtą przeszkodę" słyszę "dodać minut do rozkładu"... Może w końcu i motorowi zaczęli by bębnić o to pierwsze?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dziś jechałem 6 autobusami. Tylko w dwóch pierwszych (102 i 503) czasy przejazdu były odpowiednie. Potem na każdej linii którą jechałem, kierowcy musieli odstawać przyspieszenie. Najbardziej denerwująca była jazda na 180 na odcinku: Świętojerska - Cm. Żydowski. Jazda 20 km/h, łapanie na siłę czerwonego i odstawanie po pół minuty na każdym przystanku. Najciekawsze było, jak kierowca zbił przyspieszenie na Anielewicza i ruszył, to mu wyskoczyła Smocza +2:51.
Ogólnie czasy przejazdu rzeczywiste i rozkładowe wyglądały tak:
Świętojerska 0-0
Muranów 0,39-1
Nalewki-Muzeum 1,12 2
Anielewicza 2,01 3
Smocza 2,57 5
Esperanto 3,31 6
Cm. Żydowski 3,59 7
Potem było parę przystanków ok i z powrotem.
Powązkowska 0-0
Powązki-IV Brama 0,37-1
Duchnicka (-) 0,59-2
Elbląska 1,41-4
PCW 2,23-5
GM (-) 2,49-6
OT 3,02-7
K 3,59-8
GA 5,14-9
C 6,11-11
W sumie rozkład jest chyba robiony pod rower, a nie pod autobus.
122 Conrada-Przasnyska to w zasadzie wieczorem można uciąć 1 minutę na odcinku OT-Gen. Maczka. Tutaj kierowca miał szczęście, bo na skrzyżowaniu Maczka i Rudnickiego popsuły się światła i trzeba było postać. Dzięki temu wytraciło się 1 minutę przyspieszenia i jeszcze 1 minutę dalej.
W drugą stronę (Przasnyska-Stare Bemowo) najgorszym odcinkiem był ten od Conrada do Starego Bemowa:
C 0-0
ODB (-) 0,31-1
PŚ 1,21-3
R 2,13-5
W 3,31-7
P 3,59-8
R 5,02-10
R-W 5,47-11
SB 6,21-13
Zastanawiam się, dlaczego na odcinku Radiowa-WAT do Starego Bemowa są aż 2-3 minut, skoro ten odcinek jedzie się tylko minutę (nawet w międzyszczycie).
W drugą stronę jechałem 523 i tu jest kłopot tylko na początkowych przystankach:
SB 0-0
SB 0,16-1
RW 1,01-2
R 2,23-4
Potem można to wytracić na odcinku Radiowa-Bemowo-Ratusz (4 minuty zamiast 3). Potem na odcinku Konarskiego-Góralska zyskujemy kolejną minutę (+2), które wytracamy między Góralską, a Parkiem Moczydło (jak się światła kiepsko ułożą to można wytracić nawet 2 minuty). Odcinek Park Moczydło-Os. Wolska jest zależny od świateł Al. Prymasa_|_Wolskiej. Jeśli jest zielone, to czas wynosi max 1,30 minuty. Jeśli czerwone - 3 minuty. Jak nikt nie sprawdza punktualności, to można ze SB wyjechać na -2 i wtedy od Radiowej jest się na 0. Ale czy o to chodzi?
Ogólnie czasy przejazdu rzeczywiste i rozkładowe wyglądały tak:
Świętojerska 0-0
Muranów 0,39-1
Nalewki-Muzeum 1,12 2
Anielewicza 2,01 3
Smocza 2,57 5
Esperanto 3,31 6
Cm. Żydowski 3,59 7
Potem było parę przystanków ok i z powrotem.
Powązkowska 0-0
Powązki-IV Brama 0,37-1
Duchnicka (-) 0,59-2
Elbląska 1,41-4
PCW 2,23-5
GM (-) 2,49-6
OT 3,02-7
K 3,59-8
GA 5,14-9
C 6,11-11
W sumie rozkład jest chyba robiony pod rower, a nie pod autobus.
122 Conrada-Przasnyska to w zasadzie wieczorem można uciąć 1 minutę na odcinku OT-Gen. Maczka. Tutaj kierowca miał szczęście, bo na skrzyżowaniu Maczka i Rudnickiego popsuły się światła i trzeba było postać. Dzięki temu wytraciło się 1 minutę przyspieszenia i jeszcze 1 minutę dalej.
W drugą stronę (Przasnyska-Stare Bemowo) najgorszym odcinkiem był ten od Conrada do Starego Bemowa:
C 0-0
ODB (-) 0,31-1
PŚ 1,21-3
R 2,13-5
W 3,31-7
P 3,59-8
R 5,02-10
R-W 5,47-11
SB 6,21-13
Zastanawiam się, dlaczego na odcinku Radiowa-WAT do Starego Bemowa są aż 2-3 minut, skoro ten odcinek jedzie się tylko minutę (nawet w międzyszczycie).
W drugą stronę jechałem 523 i tu jest kłopot tylko na początkowych przystankach:
SB 0-0
SB 0,16-1
RW 1,01-2
R 2,23-4
Potem można to wytracić na odcinku Radiowa-Bemowo-Ratusz (4 minuty zamiast 3). Potem na odcinku Konarskiego-Góralska zyskujemy kolejną minutę (+2), które wytracamy między Góralską, a Parkiem Moczydło (jak się światła kiepsko ułożą to można wytracić nawet 2 minuty). Odcinek Park Moczydło-Os. Wolska jest zależny od świateł Al. Prymasa_|_Wolskiej. Jeśli jest zielone, to czas wynosi max 1,30 minuty. Jeśli czerwone - 3 minuty. Jak nikt nie sprawdza punktualności, to można ze SB wyjechać na -2 i wtedy od Radiowej jest się na 0. Ale czy o to chodzi?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Coś ty, skoro autobus wlókł się 20km/h z postojem na przystankach to rowerem pojechałbym szybciej.W sumie rozkład jest chyba robiony pod rower, a nie pod autobus.
Tak z ciekawości, o jakiej porze jechałeś 180 i jaki typ pojazdu? Pewnie nawet byś nie zauważył, gdyby kierowca nie starał się zbić przyspieszenia w obawie przed ekspedycją przy Esperancie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Nie byłoby przystanków 
Po 19. Rozkład wieczorny w DS jeszcze nie obowiązywał (tzn. przed 20). SU18 MobilisowyJacekM pisze:Tak z ciekawości, o jakiej porze jechałeś 180 i jaki typ pojazdu? Pewnie nawet byś nie zauważył, gdyby kierowca nie starał się zbić przyspieszenia w obawie przed ekspedycją przy Esperancie.
No tak
Ja rzadko się spotykam z przyspieszeniami na 180, ale to głównie dlatego, że albo jadę w szczycie, albo ostatnimi kursami.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Wieczorem jest ok. Chociaż Smocza-Esperanto - 2 minuty, a potem 1 minuta do Cm. Żydowskiego bije jednak po oczach. Na odcinku Galla Anonima-Chomiczówka też z minutę można by uciąć.
Gdzie ty widzisz Smocza - Esperanto w dwie minuty?