Czasy przejazdu

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 18 lis 2014, 18:36

O to to to. Szczyt poranny trwa za długo, bo notorycznie ostatni półkurs z wydłużonym czasem przejazdu, na wielu liniach, sprawiał problemy, bo nie było gdzie minut zgubić, natomiast rozkłady późnowieczorne wchodzą za wcześnie. Na 24 to kilkukrotnie przerabiałem. Wszystko milusio, najwyżej -3, robi się godzina 22 i co? I -7 na Kole. Bo, o czym Organizator zapewne nie wie, bo nie dostał pisma od przewoźnika, ludzie jeżdżą też wieczorami. Nie siedzą w domu, tylko przemieszczają się po mieście. Przy zmniejszonej częstotliwości kursowania oznacza to, że chętnych do podróży danym pojazdem jest całkiem sporo. Czyli: długawy czas wymiany pasażerskiej i uciekające światła, które też działają w trochę innych, jeszcze mniej korzystnych dla tramwaju, cyklach.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 18 lis 2014, 18:47

Szeregowy_Równoległy pisze:A podejście takie jak twoje jedyne jest w stanie wkurwić pasażera. Tak jak mnie wkurwił pan ze Stalowej, z którym w sobotę na Derby po południu jechałem. Gdyby jemioł jechał po Radzymińskiej te 50km/h, to by nie stał na każdych, ale to każdych światłach po drodze. Skoordynowane są, a szczególnego tłoku nie było. Ale nie, eksredut uznał, że 10 mniej. I na Derby zamiast w granicach punktualności, dojechał na -8. Moment w którym stawał w korku do lewoskrętu w Młodzieńczą to był moment "4 minuty temu powinien być na przystanku za zakrętem". A skręcił na drugim zielonym. Takich ludzi trzeba, takie podejście jest wporzo.
Bezpieczeństwo najważniejsze! :wikary:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 lis 2014, 18:50

Szeregowy_Równoległy pisze:O to to to. Szczyt poranny trwa za długo, bo notorycznie ostatni półkurs z wydłużonym czasem przejazdu, na wielu liniach, sprawiał problemy, (..).
A to konsekwencja dogmatu, że strefy czasowe muszą być tożsame z rozkładowymi... czyli jak strefa 1, to automatycznie pięcio/dziesięciominutówka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 lis 2014, 19:04

Dogmat dość logiczny by strefy koordynacji miały szansę zadziałać. Okresy przejściowe nie są zasadniczo koordynowane (bo i jak) wiec ich liczba powinna być minimalizowana. Inna rzecz że przeniesienie przejścia z międzyszczytu na wieczór z 20 ma 21 nie zaszkodziłoby ani opóźnieniom ani zapełnieniom.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 lis 2014, 19:07

A nie byłoby tak, że wtedy rozwalałoby to jakiekolwiek koordynacje w okresie przejściowym?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 lis 2014, 19:09

Co? Przeniesienie równolegle obu przejść (stref i częstotliwości)?
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

MichalJ

Post autor: MichalJ » 18 lis 2014, 19:10

pawcio pisze:Dogmat dodać logiczny by strefy koordynacji maly szansę zadziałać. Okresy przejściowe nie są zasadniczo koordynowane (bo i jak) wiec ich liczba potrójna być minimalizowana. Okna rzecz że przeniesienie przejścia z międzyszczytu na wieczór z 20 ma 21 nie zaszkodziłoby ani opóźnieniom ani zapełnieniom.
Coś ci chyba niewłaściwe słowa podpowiada. :)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 lis 2014, 19:14

Już powinno być dobrze.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 18 lis 2014, 19:20

MichalJ pisze:
pawcio pisze:Dogmat dodać logiczny by strefy koordynacji maly szansę zadziałać. Okresy przejściowe nie są zasadniczo koordynowane (bo i jak) wiec ich liczba potrójna być minimalizowana. Okna rzecz że przeniesienie przejścia z międzyszczytu na wieczór z 20 ma 21 nie zaszkodziłoby ani opóźnieniom ani zapełnieniom.
Coś ci chyba niewłaściwe słowa podpowiada. :)
Windows mobile :term:
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 lis 2014, 19:24

Android jest jeszcze gorszy.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 18 lis 2014, 19:36

Ja naprawdę nie wiem co się ostatnio dzieje - 28 dzisiaj przyjechało opóźnione z Pragi, na tyle, że na Piaskach zjawiło się po planowym odjeździe - na Duracza -4, nie chcecie wiedzieć jak, ale udało się zbić do pierwszego ronda Babka do -1, ale oczywiście udało się pojechać dopiero na trzecim świetle i znowu było -4/-5. Współczuję motorniczym i współczuję sobie, że średnio mogę polegać na punktualności i chyba będę musiał przeprosić się z metrem...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 lis 2014, 19:43

Może pokłosie bałaganu na Rondzie Starzyńskiego?

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 18 lis 2014, 19:46

O 8 rano był jakiś bałagan przy Starzyńskiego?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 lis 2014, 19:47

Nie podałeś godziny.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 lis 2014, 20:01

Ale był na Parku Praskim, co poleciało na ciągi obwodowe. Tak tak, TTA wcale nie pogarsza jakości tramwajów, wcalusienko...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Zablokowany