Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
Generalnie rzecz biorąc w tym roku zmieniło się prawo zamówień publicznych oraz kwestie zatrudniania w organach państwowych i wydaje mi się, że dotychczasowa forma zatrudniania kontrolerów według modelu znanego z PKB jest zwyczajnie niedopuszczalna.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Umowa ramowa na 4 lata, okres świadczenia usług - 2015 rok. Tak to ujęto w zamówieniu.
- fik
- Naczelne Chamidło
Przedłużanie umów PKB, które zawsze zawierane są na okres do końca roku kalendarzowego.Solaris U10 pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem, to wygląda to po prostu na nabór do PKB.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Super pomysł na oszczędności. To może zwolnić połowę osób a następnie ogłosić przetarg z kryterium najniższej płacy i najdłuższego czasu pracy. Pewnie się znajdą chętni tyrać po 10 h za 1000 zł.
Szkoda tylko, że w ogłoszeniu nie napisano wyraźnie, kto odpowiada za obciążenia fiskalne w przypadku osób fizycznych. I czy jest też prowizja od kwitów czy nie ma.
Bo opierając się wyłącznie na wskazanych kryteriach (stawka godzinowa 20%, dyspozycyjność 60%, doświadczenie 20%), oferta osoby, która zaoferuje 2 zł/h i czas pracy 16 h/dobę (doświadczenie 0) musi załapać się w czołówce najatrakcyjniejszych ekonomicznie ofert.
Gdzie tkwi błąd w moim rozumowaniu?
Szkoda tylko, że w ogłoszeniu nie napisano wyraźnie, kto odpowiada za obciążenia fiskalne w przypadku osób fizycznych. I czy jest też prowizja od kwitów czy nie ma.
Bo opierając się wyłącznie na wskazanych kryteriach (stawka godzinowa 20%, dyspozycyjność 60%, doświadczenie 20%), oferta osoby, która zaoferuje 2 zł/h i czas pracy 16 h/dobę (doświadczenie 0) musi załapać się w czołówce najatrakcyjniejszych ekonomicznie ofert.
Gdzie tkwi błąd w moim rozumowaniu?
Taka oferta zostanie odrzucona za dumping.
Ok, a gdzie jest granica dumpingu? Przecież nie 10 zł/h (brutto) przeniesione z płacy minimalnej. 6 zł/h jak ochroniarzowi?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Myślę, że rozsądnym wyjściem byłoby właśnie przesienie płac minimalnych, żeby się nie powtórzyły jaja jak z ochroną JW przez SUFO, gdzie brakuje ochroniarzy, bo nikt nie chce pracować, bo wychodza tak marne stawki, że firma musi dopłacać (ochrona jednostek wojskowych to jednak "prestiż"). Płaca minimalna + jakaś prowizja od kwitów. 
[OT]
[OT]
Nie no, ja mam 8,50 netto aktualnie, tak źle z płacami to chyba nie jest (pomijając osiedla i parkingi, gdzie na ogół dorabiają renciści).[/OT]KwZ pisze:6 zł/h jak ochroniarzowi?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Patryk2222
Firma która wygrała przetarg w mza oferowała 3,5 albo 4,5zł na godzinę na szczęście nie znaleźli chętnych więc się wycofali lub zostali wywaleni, wszedł ImpelWolfchen pisze: [OT]Nie no, ja mam 8,50 netto aktualnie, tak źle z płacami to chyba nie jest (pomijając osiedla i parkingi, gdzie na ogół dorabiają renciści).[/OT]KwZ pisze:6 zł/h jak ochroniarzowi?
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
Obecnie wymagany jest załącznik z imienną listą osób. Rozumiem więc, że konstrukcja ma być taka, żeby firma pokazała, że ma zasoby ludzkie po oferowanej przez siebie stawce.
Wolfchen, ja nie pracuję w tej branży, to nie wiem. Ale taką słyszałem plotkę.
Wolfchen, ja nie pracuję w tej branży, to nie wiem. Ale taką słyszałem plotkę.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Jakie uprawnienia do bezpłatnych przejazdów wgrywa się na kartę? Czy wgrywa się także te dotyczace osob po 70 ?
Nie każde przysługujące według prawa i taryfy, o ile zgłosi się do POPu osoba uprawniona?

Rozumiem,że nie dotyczy osób po 70.
Znam osoby po 70 z WKMką z zakodowanymi uprawnieniami do bezpłatnych przejazdów.

Nie pamiętacie już akcji z początków istnienia kart miejskich, jak tysiącom starszych osób rozesłano karty nabite wejściówką? To chyba jeszcze Zdrojewski organizował. Ale te karty już dawno nieaktywne są.