Informacja pasażerska
Wracałem dziś z imprezy sylwestrowej i poszedłem na 26 w kierunku OSG. Na przystanek al. Zieleniecka wtarabaniło się 25. Nie było to zwyczajne 25. Na wyświetlaczu było napisane: Woronicza Trasa Zmieniona. Wynalazek ten spowodował zbiorową konsternację wśród pasażerów. Zresztą ja też zdurniałem. Teraz pytanie: czy to ja jestem ogłupiały po butelce szampana (właściwie połowie, bo nie byłem sam; jedna butelka na dwie osoby), czy to tak ma być i jest wszystko w porządku?
O której to było?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Mógło to być 25 jadące przez most Śl-D. zjazdowy na R-3. Niestety nie da się ustawić Zjazdu do zajezdni... z adnotacją o trasie zmienionej więc ustawiać trzeba ostatni przystanek, który jest możliwy do ustawienia.
Jak coś to od 30 grudnia po cichu przesunięto przystanek graniczny z Władysława Hermana na Henryka Brodatego dla 716, bo ZTM nie był łaskawy zamieścić żadnego komunikatu na ten temat. 
Pomiędzy 0:20 a 0:30.pawcio pisze:O której to było?
Z innej beczki: zarówno w nocy na ZP al. Zieleniecka, jak i późnym popołudniem na ZP Stare Miasto, na tych fajnych wyświetlaczach zjazdy do zajezdni mają formę ZET. W pierwszym przypadku było to 24 ZET Praga, a w drugim 4 ZET Mokotów. Co lepsze, na Starówkę podjechało 4 z napisem na wyświetlaczu Zjazd do Zajezdni Mokotów. Myślałem, że już dawno wyginęła forma z nic nie mówiącym ZET-em, ale jak widać, trwa ona w najlepsze. Zaczynam się bać tej modernizacji torowiska w JPII, bo wiem, że mają się pojawić te wyświetlacze. Jeśli one mają wprowadzać w błąd pasażerów poprzez pokazywanie komunikatów rozbieżnych z tymi pokazywanymi w tramwajach, to ja może podziękuję za taki postęp u siebie...
SIP przystankowy twardo operuje ZET-em.
Ciągnie dane z innego miejsca.
Oczywiście, że dałoby się.
To co powoduje niemożność pozbycia się całkowicie nieprzydatnego określenia ZET z SIP-u przystankowego?pawcio pisze:Oczywiście, że dałoby się.
Nie wiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stoję sobie dziś rano na przystanku tramwajowym; do dyspozycji mam rozkłady: "dzień powszedni", "środa" oraz "święto". Z którego mam skorzystać i na jakiej podstawie, skoro w gablocie zero komunikatów?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Idąc drogą dedukcji najbliższy prawdy będzie ten na święto.
Zakładam że środa bo to była 10. Nie każcie wyjaśniać.