Informacja pasażerska
Nie mogłeś pamiętać, że "nie dla 10", bo nikt tego nie mówił. Zresztą dzisiejszy rozkład na www nazywa się 'sobota' (aczkolwiek nie jest taki sam, jak w zwykłe soboty, za to identyczny z wigilijnym, kiedy też miał obowiązywać sobotni).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No dobrze, czyli słusznie wypatrywałem soboty w dziesiątce.
@S.P.: Niech jadą, ja im nie bronię, zdecydowanie wolę takie podejście niż zastygłe w niektórych branżach "szkoły warszawskie" i hermetyczny rynek.
@S.P.: Niech jadą, ja im nie bronię, zdecydowanie wolę takie podejście niż zastygłe w niektórych branżach "szkoły warszawskie" i hermetyczny rynek.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mam pytanie (nie wiem czy to dobry dział): jakie są wymiary tablic autobusowych: tej z numerem linii na przód i bocznej (choinki).
2224 dziś:
401 URSUS NIEDŹWIADEK KURS SKRÓCONY to dobrze?
401 URSUS NIEDŹWIADEK KURS SKRÓCONY to dobrze?
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Nie. Chyba, że trasy wtyczek wydłużono do Ursusa-Niedźwiadka. 
- Solaris U10
Wydłużono, więc "kurs skrócony". Bardzo logiczne.
Nie pamiętam gdzie była o tym mowa, więc napiszę tutaj:
Jechałem dzisiaj 10 i przystanki nad stacjami metra są oznakowane nową grafiką. Tj. nowa czcionka, numer linii podkreślony na czerwono (tramwaje); brak loga ZTMu, zamiast niego czerwony kwadracik z napisem tram, gdzieś chyba schowana malutka syrenka.
Nie mam nic do tego systemu, gdyby nie to że zaczyna wprowadzać chaos, bo przy Żelaznej przystanki są oznakowane po staremu.
Cokolwiek wskazuje na to że to nowe oznakowanie wyjdzie po za węzły nad M2?
Jechałem dzisiaj 10 i przystanki nad stacjami metra są oznakowane nową grafiką. Tj. nowa czcionka, numer linii podkreślony na czerwono (tramwaje); brak loga ZTMu, zamiast niego czerwony kwadracik z napisem tram, gdzieś chyba schowana malutka syrenka.
Nie mam nic do tego systemu, gdyby nie to że zaczyna wprowadzać chaos, bo przy Żelaznej przystanki są oznakowane po staremu.
Cokolwiek wskazuje na to że to nowe oznakowanie wyjdzie po za węzły nad M2?

Jak na razie nowe oznakowanie jest tylko na wiatach konkursowych, również poza węzłem M2.

- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Wiem, że nie przystoi mi na publicznym forum od tak jakichś gorzkich żali wytaczać, ale... Szlag mnie trafia od tej nowomody na nowowiatach. Nie wiem kogo tam się zatrudnia, ale ja im to mogę zrobić nawet za darmo, byle by tylko jakoś wyglądało. Koszmar! 
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Nie, chcę uniknąć upokorzenia, jakim jest brak odpowiedzi na wiadomość. Dziewczyna, w której się strasznie bujam, czasem odpisuje dopiero po 20 godzinach, a ja w tym czasie już zaczynam chlać, myśląc, że dostałem niemego kosza. Z ZTMem będzie tak samo albo bodaj i gorzej 
Na dzień dobry 20 godzin musisz zamienić na 20 dni, jeżeli w ogóle nie 20 dekad. Faktycznie można oszaleć, zapić się na śmierć i popełnić parę innych gustownych samobójstw.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Karolkowa - trudno uznać to za węzeł M2.Wiliam pisze:Czyli gdzieś już zniknęły tymczasowe słupki?