Obiegi i obsługa połączeń KM
Moderator: JacekM
Nie zapominaj, że za każdy kilometr przejechany w strefie Wspólnego Biletu sporą kasę płaci ZTM.
Jaki obieg ma ten skład? Tylko rano z Tłuszcza a potem wieczorem do Warszawy?
Nigdzie dodatkowo nie staje. I reakcja jest normalna, bo to i normalny kurs. A że ludzi jest tak mało to nawet zdarzyło się, że kierownik sam z siebie pytał wszystkich czy nie chcą gdzieś dalej jechać niż do Tłuszcza, jak pociąg złapał opóźnienie i skomunikowanie na ZKA było zagrożone.WojtekE65 pisze:No i oczywiście 11180 w drugą stronę, rano. Może nieoficjalnie zatrzymuje się w czymś typu Emilianów, żeby mechanicy, którym skończyły się godziny mogli wrócić do cywilizacji?
To chyba coś podobnego do dawnej "klasy" z Zachodniej na Odolany, tylko że w rozkładzie uwzględniony.
Ciekawe, jaka by była reakcja jakby do niego wsiadł ktoś nie pracujący na kolei?
EN57AL jeździ dziś w relacji Dęblin - Góra Kalwaria - 1 raz na KM8 tak mi się wydaje. Jak sprawdzę numer relacji to dopiszę.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
W zeszłym rozkładzie jazdy to był w sumie podsył jednostek do obsługi połączeń na linii grodziskiej. Czy obecnie tak jest to już nie wiem.
Dlaczego jednostki z Tłuszcza miałyby przy obecnym układzie obsługiwać linię grodziską?
Nie wiem, ale w zeszłym rozkładzie jazdy był to po prostu podsył jednostek do obsługi linii grodziskiej. Obecnie pewnie też gdzieś jeżdżą w międzyczasie bowiem w innym przypadku uruchamianie tej pary byłoby bezsensowne.
Faktycznie pamiętam, że jakoś na jesieni widziałem EN57-1000 na pociągu do Grodziska a przecież on jest właśnie z Tłuszcza. Teraz tak mało pociągów tam jeździ, że dziwne by było, żeby Grochów/Ochota sobie nie dawały rady. A tak przy okazji, to są jeszcze służbowe pociągi z Sochaczewa przez Bełchów? Podobno nawet jeden realizował normalny kurs osobowy z Bełchowa do Skierniewic 
A ten pociąg to powinien się planowo w Radzyminie zatrzymywać, może parę osób by się skusiło ale o Radzymin to chyba KMy w ogóle nie chcą walczyć, oddali go busiarzom. Tak blisko od Warszawy a oferta gorsza niż w niejednej wsi. Z resztą co się dziwić, z takimi prędkościami na tym szlaku, no i to jednak droga naokoło do Warszawy a bus zapierdziela prostą Radzymińską.
A ten pociąg to powinien się planowo w Radzyminie zatrzymywać, może parę osób by się skusiło ale o Radzymin to chyba KMy w ogóle nie chcą walczyć, oddali go busiarzom. Tak blisko od Warszawy a oferta gorsza niż w niejednej wsi. Z resztą co się dziwić, z takimi prędkościami na tym szlaku, no i to jednak droga naokoło do Warszawy a bus zapierdziela prostą Radzymińską.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Nie, 1000 jest z Grochowa...
Edit: ok, z tego co widze to ta jednostka co jakis czas zmienia swojego wlasciciela. W ubieglym roku jezdzila pod szyldem Grochowa.
Edit: ok, z tego co widze to ta jednostka co jakis czas zmienia swojego wlasciciela. W ubieglym roku jezdzila pod szyldem Grochowa.
A nie była przez jakiś czas w Tłuszczu? Bo ją często i gęsto spotykałem na tej linii w lato i wczesną jesienią. Teraz faktycznie jakoś jej nie widuję.

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
EN57-1000 ostatnio należała do sekcji Tłuszcz (a jeszcze wcześniej do Grochowa), a wczoraj widziałem ją na Ochocie Postojowej (co oczywiście nie oznacza że do niej należy, może np. znowu należy do Grochowa). Także rotacje EN57 pomiędzy poszczególnymi sekcjami postępują cały czas.
[OFFTOPIC_ON]
Wczoraj EN57-1000+1712 jeździła na obiegu z 19554
[OFFTOPIC_OFF]
Wczoraj EN57-1000+1712 jeździła na obiegu z 19554
[OFFTOPIC_OFF]
Ten pociąg obsługiwany jest przez 1 EZT. Po co ściągać z Tłuszcza pojedynczą jednostkę? Gdyby pociąg miał postój w Legionowie to chociaż mógłby posłużyć osobom nie pracującym na kolei.
Dawniej z Tłuszcza posyłało się co jakiś czas każdą jednostkę na "średnicę", żeby się pokręcił po łukach (z prostej jak drut linii Wileńska - Małkinia i niewiele bardziej krętej do Ostrołęki).
Wcześniej czynny był odcinek Rembertów-Zielonka