autobusy "za tramwaj" w razie wypadku, awarii itp
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
To chyba na 95% polskich kierowców PKS taki donos należałoby złożyć, pozostałe 5% katuje muzykę z kasety bądź płyty 
Aż mi się przypomniał taki kierowca MZK w Cieszynie co katował Disco Polo z kaset. Całą kabinę miał nimi wyłożoną. Po prostu kapliczka Disco Polo. 

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wiecie co jest najbardziej wkurzające w tych radiach? Że dopóki nie ma potrzeby pogadania z centralą, bądź okazji posłuchania komunikatu, to tak naprawdę nie wiadomo, czy ono działa. No bo buczy i pika jak zawsze, ale pewności nie ma. Raz się naciąłem, bo usłyszałem pikanie, że komunikat, dostałem na wyświetlaczu info, że komunikat i była cisza. Uznałem, że ktoś się rozmyślił, czasem tak bywa, że komunikatu nie ma, bo na przykład zatrzymanie ruszyło, więc nie ma o czym informować. Jak stanąłem w zatrzymaniu, to mnie gość za mną uświadomił, że to potrącenie pieszego i że był komunikat. A gdybym miał być tak kierowany na objazd, to bym radośnie wycofywał, a potem pisał stertę raportów, żeby udowodnić, że nie jestem idiotą.
To byś odpisał niesprawność urządzenia i tyle. W wycofanie średnio wierzę.Szeregowy_Równoległy pisze:A gdybym miał być tak kierowany na objazd, to bym radośnie wycofywał, a potem pisał stertę raportów, żeby udowodnić, że nie jestem idiotą.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Domyślam się, że nowe systemy informacji (z pewnością połączone po 3G do centrali) nie mają możliwości wysłania do prowadzących komunikatu, nie mówiąc już o wysłaniu rozkładu objazdowego, prawda?
Bo to jest idealny kanał dystrybucji takich informacji - trafia tylko do właściwych pojazdów (wg ustalonego filtra) i operator na CR może sprawdzić czy każdy zobaczył (i/lub potwierdził) komunikat.
Bo to jest idealny kanał dystrybucji takich informacji - trafia tylko do właściwych pojazdów (wg ustalonego filtra) i operator na CR może sprawdzić czy każdy zobaczył (i/lub potwierdził) komunikat.
Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych. SNRT chyba nie pozwala na wyświetlenie komunikatów tekstowych, nie ma też pewnie opcji potwierdzenia odebrania komunikatu, a jedno i drugie można by w miarę łatwo zrealizować na terminalach SIP.
Myślisz, że motorniczowie czytają informacje, które wyświetlają się na monitorach przystankowych?px33 pisze: jedno i drugie można by w miarę łatwo zrealizować na terminalach SIP.
Jeśli terminal w kabinie nazywa się teraz monitorem przystankowym, to myślę że tak (w razie potrzeby można dorzucić brzęczyk).
SIP - System Informacji Przystankowej jak nazwa wskazuje znajduje się na przystanku.px33 pisze:Jeśli terminal w kabinie nazywa się teraz monitorem przystankowym, to myślę że tak (w razie potrzeby można dorzucić brzęczyk).
Nikt nie czyta napisów na bocznych monitorach w kabinach. Nie czyta, bo mu to do prowadzenia pojazdu potrzebne nie jest. SNRT ma załatwiać sytuacje awaryjne głosowo. Jeśli któryś terminal nie działa to trzeba go naprawić i tyle.
Nie może byc też tak, że "ktoś się rozmyślił" i nie napisał "komunikat wstrzymany!
No taaak, disco polo. A co powiesz na to: parę lat temu, 119 na TS, a kierowca puszcza sobie... „Święto Wiosny”!?Wiliam pisze:Aż mi się przypomniał taki kierowca MZK w Cieszynie co katował Disco Polo z kaset. Całą kabinę miał nimi wyłożoną. Po prostu kapliczka Disco Polo.
W jaki sposób jest organizowane awaryjne wydłużenie linii? Tak jak było dzisiaj na Mokotowie. Z powodu zerwania trakcji zamiast tramwajów do pl. Konstytucji pojechało 192 oraz 218. Wiadomo, że postoje na Wilanowskiej/Królikarni nie są aż tak długie, żeby wytrzymały dodatkowe 10/8 kilometrów. Uruchomiono dodatkowe wozy, czy linie kursowały rzadziej niż w rozkładzie?
Byłoby co najmniej dziwnie gdyby nic uruchomiono dodatkowo.

A z czego wynika decyzja o tym, czy wydłużyć jakąś linię (tak jak dzisiaj 192 i 218), czy uruchomić Zetkę?