Ale to jest jeden i ten sam napójCzotyk pisze:Może nie o cenach ale o coli
http://sweetworldofs.pl/2015/01/22/cher ... la-cherry/
Trochę się uspokoiłem bo myślałem, że zmienili etykietę Cherry Coli a z wpisu wynika, że to dwa oddzielne napoje.
O cenach coli
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
MotorMan 
BJ pisze:Jakby jeszcze zmienili etykietę... Tymczasem Coca Cola Cherry zastępuje Cherry Coke i uważam, że to dużo poważniejsza sprawa niż górnicy i rząd powinien się tym zająć.
No kurde, oczywiście, że tak. To są poważne sprawy przeciętnego obywatela, i gdzie ten rząd blisko zwykłych ludzi?Klawisz pisze:Ale to jest jeden i ten sam napójWczoraj kupiłem zaciekawiony nową etykietą, a tu smak ten sam (no może troszkę mniej pestkami wiśniowymi czuć), a nakrętka była od Cherry Coke... A sama etykieta jest brzydka, bo wygląda jak Hoop Cola wiśniowa...
Czyli jednak? Zastępuje... Jak zwykle "lepsze" wrogiem dobrego

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Zupełnie różny smak!Klawisz pisze:Ale to jest jeden i ten sam napójCzotyk pisze:Może nie o cenach ale o coli
http://sweetworldofs.pl/2015/01/22/cher ... la-cherry/
Trochę się uspokoiłem bo myślałem, że zmienili etykietę Cherry Coli a z wpisu wynika, że to dwa oddzielne napoje.
Kupiłem, spróbowałem i... smakuje jak zwykła cola, jak dla mnie...

Cenowo też jak cola i cherry coke?Czotyk pisze:Kupiłem, spróbowałem i... smakuje jak zwykła cola, jak dla mnie...
A nawet uwagi nie zwróciłem 

Puszka u mnie w osiedlowym sklepie kosztuje tyle samo.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
A u mnie (gdzie "u mnie" na wsi oznacza, że wycieczka do sklepu zajmuje 15-20 min., nawet furą
) ocipieli albo coś im się pomyliło i uznali nową Colę Cherry za rarytas pokroju Coli Waniliowej, bo doj... cenę 4.80 za puszkę. Miejmy nadzieję, że niebawem się zreflektują 
Właśnie piję Colę z Biedronki. Coca Colę, ale w tych charakterystycznych 1.75l flaszkach.
Jako, że Biedronki unikam jak ognia, a koło domu mam - chwała Bogu - Lidla, a nie Biedę, to pierwszy raz piję Colę kupioną w Biedzie i... jest gorsza.
Na pewno jest mniej gazowana, a i w smaku coś mi nie pasuje... Trochę mi się kojarzy z rozwodnioną Colą z McDonald's.
Jako, że Biedronki unikam jak ognia, a koło domu mam - chwała Bogu - Lidla, a nie Biedę, to pierwszy raz piję Colę kupioną w Biedzie i... jest gorsza.
Na pewno jest mniej gazowana, a i w smaku coś mi nie pasuje... Trochę mi się kojarzy z rozwodnioną Colą z McDonald's.
A jak z datą przydatności? Cola wbrew pozorom może się zepsuć.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
22.07.2015.
- vernalisadonis
Ja mam takie same wrazenie, ze Coca Cola z biedronki jest gorsza, a wypijem już kilka butelek.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Jest gorzej gazowana i gorszy rodzaj plastiku. Niestety plastik wplywa na smak. dlatego ja wole te male szklane.vernalisadonis pisze:Ja mam takie same wrazenie, ze Coca Cola z biedronki jest gorsza, a wypijem już kilka butelek.
Dziś znalazłem sklep, gdzie jeszcze mają Cherry Coke z zapasów (0,5 l). Jest to Top Market na Wysockiego. W innych sklepach widzę już tylko nową gorszą Colę Cherry.