[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jest. Ograniczenie 31 tylko do dni powszednich.
-
Stary Pingwin
Czy światła na Kole są głupsze niż na Służewcu? Pytanie do Szeregowego.
miłośnik 13N
Głupszych i mniej potrzebnych niż te na Tarchominie Kościelnym chyba nie ma nigdzie.
-
Stary Pingwin
Wiesz, inżynier ruchu wytłumaczył, że to projekt unijny. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że unia nas znielubi za wyłączenie zbędnych sygnalizatorów. Przy Twoim zakładzie też projekt unijny(chyba ten sam), i dałosie.
miłośnik 13N
Już się nie mogę doczekać budowy ścieżek rowerowych ze środków unijnych gdzie będą postawione światła na przecięciu ścieżki z chodnikiem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na Służewcu w DP to mnie od kursu nie było. A w sobotę to dramatu nie ma. W rozkładowym czasie się jedzie. Przy wyjeździe z waszej zajezdni są wkurzające w stronę Służewca i kolejne, przy przeplotce z jezdnią. Jak się z Woronicza w stronę Służewca pojedzie przepisowo, to się potem czeka i czeka, ale jak się pojedzie na zieloną strzałkę, to idealnie po obsłużeniu przystanku się dostaje pałeczkę na przeplotce. Poza tym nic szczególnie głupiego nie widziałem. A na Kole, panie szanowny, to jest inaczej, bo tam czymkolwiek byś nie wyjeżdżał, to masz przegwizdane. O 13 pisałem, a 6 czy 28 może i są w stanie wyjechać z pętli, ale raczej nie zdążą przeciąć jezdni. A jeśli cokolwiek tam stoi, to nie zdążą na pewno. I zanim do Marynina dojadą, to już mają -3. A cyrk na wyjeździe z pętli też konkretny, bo często dwóch próbuje pojechać jednocześnie i tam znika koleżeństwo. Wpuścisz kolegę - masz dwie minuty w plecy. Wcześniej czy później w ogniu walki się zderzą.Stary Pingwin pisze:Czy światła na Kole są głupsze niż na Służewcu? Pytanie do Szeregowego.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pisalibyście tam gdzie trzeba, co? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Można jeździć składami z Mokotowa albo dojeżdżać solówkami stamtąd na 27. W grupie rozwiązań możliwych obecne takie głupie nie jest, o ile 31 oczywiście musi istnieć.Szeregowy_Równoległy pisze:Nie da się bardziej marnować brygad i kilometrów.
A puste trójskłady na wschód od Wierzbna w DP widywałem całkiem często....
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Wszyscy wiedzą, że potrójniak zajmuje całą wysepkę- on nie zmieści się na drugiego i za nim nic nie stanie na drugiego. A gdyby tak do solówki doczepić wagon z potrójniaka, mielibyśmy normalne składy i trzeci wagon nie woziłby much. Jeden skład nie blokowałby wysepki na 3 minuty.
Taka luźna uwaga robola po 7 klasie podstawówki(kończonej wieczorowo).
Taka luźna uwaga robola po 7 klasie podstawówki(kończonej wieczorowo).
miłośnik 13N
Jedyna rada: budować nową trasę tramwajową Służewiec - Metro Wilanowska w al. Wilanowskiej
Tylko ciekawe, jaka linia by tam wtedy kursowała...
-
Stary Pingwin
31. Rano Dworzec Południowy Służewiec(powrót Woronicza, Puławska), po południu odwrotnie. Linia jednotorowa w Al. Wilanowskiej.
miłośnik 13N
I tylko na odcinku Służewiec - Metro Wilanowska? A może na Wyścigi?
A nie lepiej: 44 (Służewiec - Metro Wilanowska - Wyścigi) + 35 przez al. Wilanowską na Służewiec?
A nie lepiej: 44 (Służewiec - Metro Wilanowska - Wyścigi) + 35 przez al. Wilanowską na Służewiec?
-
Stary Pingwin
Wiesz osa, są mądre głowy w TW i ZTM, na pewno(gdyby chcieli) coś wymyślą. Zbliża się zamknięcie Wołoskiej, jakoś pracowników Mordoru trzeba przewieźć. Ewentualne autobusy zastępcze utkną w korkach.
miłośnik 13N
A da się to zrobić na tymczasowych papierach? Coś jak zawrotka przy Muzeum Niepodległości, żeby maksymalnie poskracać papierologię, terminy i procedury?
Popatrz, jaka franca!
A kiedy ma się rozpocząć remont Wołoskiej? Znany już jest konkretny termin?