Jak? Tak, jak wyjeżdża 411. Przy czym ja akurat bym 411 nie likwidował, tylko wzmocnił (znacznie) kosztem 507 w dp (w ds Saska aż tak nie stoi). Dodatkowo 509 tak samo do Wału i przez al. Poniatowskiego do Ronda Waszyngtona (lub w wersji radykalnej przez Sokolą prosto do Jagiellońskiej i Wileńskiego). Zgadzam się z przedpiścami, że wlot z Waszyngtona na Rondo nie wydoli tramwajów plus wszystkie autobusy.Emyl pisze:Jak wyjedziesz 507 na Wał od Saskiej?
Wyłączenie z ruchu Mostu Łazienkowskiego
Moderator: Wiliam
Dlatego autobusy na Francuską.
Zacząłbym od przeniesienia przystanku przy Stacji Krwiodawstwa dla czerwonych przed Zwycięzców by dać kierowcom możliwość wyboru. Ale z Saskiej generalnie trzeba uciekać.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Francuska jest do luftu ze względu na brak wjazdu z/na TŁ i słaby wjazd z Gocławia.MichalJ pisze:Dlatego autobusy na Francuską.
A Saska przez przejazd ukośny. Jak się nie kręcić dupa z tyłu.
Brakuje tramwaju na Gocław 
Pisałem już parę postów wstecz - na Francuską Gocław. Linii z daleka w ogóle nie pchać na Saską Kępę.kveld pisze:Francuska jest do luftu ze względu na brak wjazdu z/na TŁ i słaby wjazd z Gocławia.MichalJ pisze:Dlatego autobusy na Francuską.
Gocław na Francuską wjedzie, nie przesadzajmy.
Ale wszystkiego z Ostrobramskiej nie wytniesz bo tramwaje tego nie zmieszczą.
Gocław może wjechać na Francuską jak 117. Dlaczego to miałoby być "do luftu"?
Co z wjazdem na Francuską z TŁ: TŁ-Saska/Międzynarodowa-Zwycięzców-Francuska?
Na Francuskiej pewnie wystarczyłoby zrobić odcinek od Ronda Waszyngtona do Lipskiej tylko dla ZTM, więcej pewnie nie trzeba. Brak możliwości wyjechania z Saskiej Kępy zmusiłby indywidualnych do jazdy Saską lub Wałem.
Co z wjazdem na Francuską z TŁ: TŁ-Saska/Międzynarodowa-Zwycięzców-Francuska?
Na Francuskiej pewnie wystarczyłoby zrobić odcinek od Ronda Waszyngtona do Lipskiej tylko dla ZTM, więcej pewnie nie trzeba. Brak możliwości wyjechania z Saskiej Kępy zmusiłby indywidualnych do jazdy Saską lub Wałem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Im dłużej tu dyskutujemy tym bardziej dochodzę do wniosku że przede wszystkim na buspas trzeba przekierować 507 i 509 na północ przez Ateńską na południe przez TŁ. Dla 507 z wygięciem przystanku Rondo Waszyngtona. Nie wiem też czy by nie zamienić tras 111 i 117 na Saskiej Kępie by nie przenosić opóźnień na Muranów. A resztę zostawić.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Rzeczywiście - zupełnie zapomniałem o tym, że przesiadka na Saskiej potrzebna nie jest! Toteż może faktycznie z Saskiej należy wywalić 507 i 509 (zwłaszcza, że i tak pomijają tam 2 na 4 przystanki), a skierować je tak, jak 117 wyłączając przy tym wszystkie przejazdy Francuską na wprost dla komunikacji indywidualnej (cuś jak na Grzybowskiej było). Przy czym, w tej chwili abstrahuję już od buspasa na Wale, bo wyjazd z Gocławia i tak przecież koniecznie trzeba usprawnić.
Wątpię, żeby ktokolwiek odważył się zrobić buspas na Francuskiej ORAZ Wale.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Oczywiście ze to utopia. Tylko jeden pas z dostępnych czterech może być przeznaczony dla komunikacji.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Rzecz w tym, że to nie Zapłowiecze powinno z tego pasa korzystać, a Gocław. Zapłowiecze w ogóle nie powinno na Stanów Zjednoczonych wjeżdżać. Tam powinny zostać tylko linie zaczynające trasę na południe od linii tramwajowej na Grochowskiej + może ewentualnie 523 lub 188, chociaż i co do tego mam wątpliwości.
Co proponujesz w takim razie dla ósemek i 523?Emyl pisze:Rzecz w tym, że to nie Zapłowiecze powinno z tego pasa korzystać, a Gocław. Zapłowiecze w ogóle nie powinno na Stanów Zjednoczonych wjeżdżać. Tam powinny zostać tylko linie zaczynające trasę na południe od linii tramwajowej na Grochowskiej + może ewentualnie 523 lub 188, chociaż i co do tego mam wątpliwości.
Ósemki można do Torwaru, ale 523 bym zostawił. Na objeździe (przynajmniej po południu) dobrze sobie radzi, gorzej mu idzie od Konarskiego