Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Chciałbyś.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To gdzie pójdą wozy z zawieszonych tras/linii?
Może to jest częstotliwość docelowa dla 17 w kontekście wydłużenia na Tarchomin?
Na objazdy, na normalne kursowanie 9 i 33 itd.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Chyba takadner pisze:Może to jest częstotliwość docelowa dla 17 w kontekście wydłużenia na Tarchomin?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No to ja to czarno widzę. W końcu siedemnastka jest kręgosłupem komunikacyjnym Wołoskiej. Jeśli po zakończeniu przebudowy Wołoskiej miałaby nadal jeździć w "objazdowej" częstotliwości, to chyba będzie trzeba 37 z powrotem odwiesić.
-
michael112
Teraz 31 jeździ w szczycie co 3 min. Proponuję 44 co 5 oraz 14 co 10.Paweł D. pisze:Wydaje mi się, że po zakończeniu modernizacji Wołoskiej, ludzi na PDPS-ie nie ubędzie, a wprost przeciwnie (buduje się tam ciągle). To czemu czemu chcesz tam ograniczać komunikację? I nie chodzi mi o DS. Przymknę oko na to, że 14 jest zwykle zawieszana na święta i wówczas w ogóle na Woronicza nie będzie tramwaju.michael112 pisze:Wrócić do:
14 Banacha-Służewiec 10/15/15;
44 Wilanowska-Służewiec 5/-/-
31 kasacja
I to mogłoby być po zakończeniu modernizacji.
Poza szczytem 31 jeździ co kwadrans i jego zadania przejęłaby 14.
Nie widzę tu ograniczania komunikacji.
Poza tym, jak 14 jeździła na Służewiec. to nie była zawieszana co chwila. To okazja, żeby zacząć ją wreszcie traktować jak normalną linię.
Dawno dawno temu był taki plan, żeby 17 kończyła na Kieleckiej, a 33 na Służewcu. Wtedy teoretycznie 17 może być słabsze, ale i tak będzie przez to brakować kursów na Wołoskiej (jest 24 w szczycie, a samo 33 da 12Jalerb pisze:No to ja to czarno widzę. W końcu siedemnastka jest kręgosłupem komunikacyjnym Wołoskiej. Jeśli po zakończeniu przebudowy Wołoskiej miałaby nadal jeździć w "objazdowej" częstotliwości, to chyba będzie trzeba 37 z powrotem odwiesić.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Zamiast 20 kursów na godzinę linii 31 dajesz 12 kursów 44 i 6 kursów 14, czyli zabierasz dwa kursy. A już teraz te tramwaje są ledwo zabieralne.Teraz 31 jeździ w szczycie co 3 min. Proponuję 44 co 5 oraz 14 co 10.
Poza szczytem 31 jeździ co kwadrans i jego zadania przejęłaby 14.
Nie widzę tu ograniczania komunikacji.
Gdzieś mi mignęła wzmianka o buspasie w al. Wilanowskiej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Żeby usprawnić przejazd linii autobusowych al. Wilanowską, zostanie tam uruchomiony buspas. Będzie funkcjonował w jednym kierunku, czyli w kierunku ul. Wołoskiej i będzie obowiązywał w godz. 7.00-10.00 i 15.00-19.00.
I ten buspas się tam zmieści? Zwłaszcza na tym odcinku wąskim, gdzie są "prawie po dwa pasy w każdą stronę, ale tak w sumie to jest jeden"? Czy jak? Bo jak to ma być tylko na odcinkach z dwoma pasami, to i tak wszystko stanie w przewężeniu. Jeżeli na całej długości, to praktycznie będzie wyłączony ruch. Chyba, że tam przemalują (na żółto) wszystko od nowa. Chodzi mi o odcinek między Modzelewskiego a Lotników.