Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
I żeby te 2 poranne dodatki z Woli jeszcze jechały Al. Jana Pawła II.
Za to ostatnio Wola miała 11, jak to takie ważne. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Te poranne dodatki jechały JP2, niemniej nigdy żadnego nie miałem. A 11 mieliśmy jak byłem na urlopie. No i chyba nie to było tematem dyskusji.
Narzekających trzeba trochę traktować przez palce. Jakiś czas temu miałem 2 i przede mną jeździł motorowy, który zawsze płacze, że te rozkłady krótkie, że się jeździć nie da itp. a z Młocin wyjeżdżał po 2 minuty opóźniony. Parę dni później przyprowadził mi 17 spóźnioną o 8 minut bo "taki ten rozkład jest zły, taki ten ZTM jest zły" itp. Ja tą 17 zrobiłem trzy kółka i ze dwa razy mi wpadło -4 a większość jeździłem w czasie. Swoją drogą myślę, że tramwaje potrzebują weryfikacji rozkładów ew. jakiejś głębszej reformy rozkładowej wraz ze zmianą tras na wzór tej z 2006 roku.Szeregowy_Równoległy pisze:Ja nie mówię, że rozkłady są idealne. Ja tylko zwracam uwagę na to, że skala narzekań nie jest ani trochę zbieżna ze skalą problemu. Marszałkowskiej też nie miewam.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szeregowy, to weź 15... jako pasażer mam wrażenie wleczenia strasznego, ale asy mające 5 minut w plecy w niedzielę rano się zdarzały.
A swoją drogą 10 ma rozkład od Centralnego na południe rozwleczony że aż się można porzygać (dziecko potwierdzi
).
A swoją drogą 10 ma rozkład od Centralnego na południe rozwleczony że aż się można porzygać (dziecko potwierdzi
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
15 miałem. Na Marymont ani razu nie dałem rady o czasie dojechać. -3 do -6. Na Pralkę za to zawsze z odstawaniem przyspieszenia.
O 10 pisałem w "Czasach przejazdu", że tam jest za dużo czasu, zdarzyło mi się nawet Starego Pingwina przeciągnąć ze Zbawiciela na Wyścigi, bo plusy mi wyskakiwały cały czas.
O 10 pisałem w "Czasach przejazdu", że tam jest za dużo czasu, zdarzyło mi się nawet Starego Pingwina przeciągnąć ze Zbawiciela na Wyścigi, bo plusy mi wyskakiwały cały czas.
Przecież 41 wyjeżdżało i zjeżdżało przez Okopową?Szeregowy_Równoległy pisze:Te poranne dodatki jechały JP2, niemniej nigdy żadnego nie miałem. A 11 mieliśmy jak byłem na urlopie. No i chyba nie to było tematem dyskusji.
Zjeżdżało przez Rondo ONZ i dalej Prostą do Skierniewickiej.ashir pisze:Przecież 41 wyjeżdżało i zjeżdżało przez Okopową?Szeregowy_Równoległy pisze:Te poranne dodatki jechały JP2, niemniej nigdy żadnego nie miałem. A 11 mieliśmy jak byłem na urlopie. No i chyba nie to było tematem dyskusji.

O faktycznie. Dobrze się po fakcie o tym dowiedzieć, że po cichu od 7 stycznia zmieniono trasę dojazdu/zjazdu dodatków na 41. Myślałem, że tak jak wcześniej te dodatki włączały i wyłączały się na/z trasę na Rondzie Radosława przez Okopową.Bywalec pisze:Zjeżdżało przez Rondo ONZ i dalej Prostą do Skierniewickiej.
Ja widziałem ten dodatek poranny jak zjeżdżał przez Feminę w prawo od Babki.Bywalec pisze:Zjeżdżało przez Rondo ONZ i dalej Prostą do Skierniewickiej.ashir pisze:Przecież 41 wyjeżdżało i zjeżdżało przez Okopową?
Będziesz miał za moment reformę 4/8 to Ci jeszcze w pięty pójdzie.drobert pisze:. Swoją drogą myślę, że tramwaje potrzebują weryfikacji rozkładów ew. jakiejś głębszej reformy rozkładowej wraz ze zmianą tras na wzór tej z 2006 roku.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Wypluj to Pawciu! Mam nadzieję, że ta reforma nigdy nie wejdzie w życie.
Nie liczyłbym na to. Niestety.
Reforma zrobiona z głową nie jest zła ale znając warszawskie realia wszystko zostanie wrzucone w jeden kocioł na zasadzie "jakoś to będzie". Niestety przepustowości kluczowych skrzyżowań się nie zmieni, np. przy Radosławie nadal są kolejki mimo iż 17 jeździ o wiele rzadziej. Reforma niech będzie ale ze zmianą tras, może likwidacją niektórych linii. Przykładem niech będzie Puławska z kilkoma "słabymi" liniami, które najczęściej jeżdżą w stadach a ze względu na różną specyfikę tras są ciężko ze sobą koordynowalne. I wygląda to tak, że w pierwszym trochę ludzi jedzie ale drugi zazwyczaj przez połowę trasy jedzie z częścią miejsc zajętych nie mówiąc już o trzecim gdzie można poleżeć. Ja bym przywrócił mocne 36 z Wyścigów i zastanowił się na sensownością istnienia pozostałych linii w obecnym kształcie bo nie wiem czy ktoś jedzie dookoła z Bemowa na Wyścigi 35 czy 4 z Żerania na Wyścigi mając inne, atrakcyjniejsze czasowo alternatywy. Mamy na tyle rozwinięta sieć komunikacyjną, że nie musi być z każdego miejsca w każde miejsce bezpośredni autobus czy tramwaj bo "tak było od zawsze".
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ale zobacz, na Puławskiej nie da się bardziej pociąć tych linii, a takie 9 się da...
Takie czasy.