Komunikacja miejska po M2C
Moderator: Wiliam
Dzisiaj po raz pierwszy w dzień powszedni skorzystałem z nowego dojazdu do centrum. Wcześniej przejechałem się również w weekend. Powiem szczerze, że trochę nie wiem o co te lamenty ze 151, bo jedzie szybko, przesiadka do metra też wygodna, a potem na Świętokrzystkiej bardzo przyjazna i szybkie przejście z M2 do M1. Naprawdę nie wiem o co taki szum. Dodatkowo na metrze Stadion jest również kolejka SKM, gdyby ktoś chciał dojechać do ścisłego centrum.
Wydaje mi się, że problem Gocławia polega na czym innym. Oni mają dwie linie E-1 i 411 na ciągu Bora - Saska. Obie stoją w korku, co znacznie wydłuża ich czas przejazdu, dodatkowo E-1 jeździ tylko w szczycie, a 411 ma przez cały dzień rozkład jak dla Koziej Wólki, a nie dużego osiedla w centrum Warszawy.
Powinno się wycofać E-1 z Saskiej i puścić od Bora - Skalskiego - Nowaka - Poligonową - Ostrobramską, nawet bez przystanków po drodze. Na proponowanej trasie nie ma żadnych korków. Dodatkowo dla 411 podbić częstotliwość w szczycie i skrócić niektóre kursy do Gocławia. Dodatkowo wzmocnić rano 311 jako szybki dojazd do tramwajów na Waszyngtona.
Wydaje mi się, że problem Gocławia polega na czym innym. Oni mają dwie linie E-1 i 411 na ciągu Bora - Saska. Obie stoją w korku, co znacznie wydłuża ich czas przejazdu, dodatkowo E-1 jeździ tylko w szczycie, a 411 ma przez cały dzień rozkład jak dla Koziej Wólki, a nie dużego osiedla w centrum Warszawy.
Powinno się wycofać E-1 z Saskiej i puścić od Bora - Skalskiego - Nowaka - Poligonową - Ostrobramską, nawet bez przystanków po drodze. Na proponowanej trasie nie ma żadnych korków. Dodatkowo dla 411 podbić częstotliwość w szczycie i skrócić niektóre kursy do Gocławia. Dodatkowo wzmocnić rano 311 jako szybki dojazd do tramwajów na Waszyngtona.
Nie przez Skalskiego do tyłu do Poligonowej, tylko bez Saskiej przez Ateńską.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Bo kierowcy są głupi, albo wytracają przyśpieszenie?Rosa pisze:Czemu niektóre autobusy skręcają w pierwsza ulice w prawo a niektóre jadą aż do świateł?
Raczej po prostu nie wiedzą. Tam by się przydała strzałka kierunkowa z logo ZTM.
A nie ma? Dalej na Zamoyskiego jest kilka.
A na Wybrzeżu Szczecińskim nie ma. Wot, surpriz.
Co to jest logo ZTM? Nie ma już czegoś takiegopawcio pisze:Tam by się przydała strzałka kierunkowa z logo ZTM.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to powiesić tam 19 115 na słupku chociażperson pisze:Co to jest logo ZTM? Nie ma już czegoś takiegopawcio pisze:Tam by się przydała strzałka kierunkowa z logo ZTM.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Miesiąc temu na Nowaka-Jeziorańskiego taka strzałka z tym logo się pojawiła. Dziś sprawdzę, co wisi na strzałkach na rogu Sokolej i Zamoyskiego.
Logo ZTM.pawcio pisze:Miesiąc temu na Nowaka-Jeziorańskiego taka strzałka z tym logo się pojawiła. Dziś sprawdzę, co wisi na strzałkach na rogu Sokolej i Zamoyskiego.
Chyba nie - przynajmniej w przypadku znaku na Sokolej od strony pętli i tego pod wiaduktem kierującego na pętlę techniczną.
Jeżdżę od otwarcia M2 niemal codziennie i chyba już można pokusić o pewne przedwstępne wnioski. Frekwencja delikatnie mówiąc nie poraża, w pociągach poza szczytem absolutne pustki, kilkanaście osób na skład, w szczycie trochę lepiej, ale też bez rewelacji. Autobusy dowożące i odwożące z metra także pustawe. Najbardziej chyba spadła frekwencja w 514, w takiej formie linia ta traci sens. E-1 to fajna taksówka, ale jak na razie to więcej ludzi w kierunku Gocławia wsiada przy Afrykańskiej niż przy metrze. Wczoraj jechałem kursem koło 15 z Metra Stadion Narodowy i w autobusie łącznie ze mną było 5 osób. W pełnym szczycie oczywiście jeździ więcej, ale też nie ma tłoku. Drastycznie za to wzrosła frekwencja w... 168.
Nie wiedziałem, że niedziela o 18 to są godziny szczytu.
no niencc2000 pisze:E-1 to fajna taksówka, ale jak na razie to więcej ludzi w kierunku Gocławia wsiada przy Afrykańskiej niż przy metrze.