Komunikacja miejska po M2C
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Ja cały czas widzę miejsce na krótkie postoje na Zajęczej. Są 3 pasy, z mostu wchodzą 2, delikatnie coś poprawić w malowankach i się nada.Poc Vocem pisze:Wiem, że potwory, niestety na krańcowanie czegokolwiek pod CNK nie bardzo pozwala układ drogowy, a przynajmniej ja nie widzę miejsca na postoje tam. Najbliżej jest Mariensztat albo Browarna, a w takim wypadku bilans brygad raczej się nie zgodzi (choć w świetle tego cyrku odnoszę wrażenie, że dodanie/odjęcie 2 czy 3 brygad z planu nie stanowi problemu). Niemniej sam Młynów równie dobrze może obsłużyć 222. Pomysł ze 102+311 ciekawy, szczerze powiedziawszy jednak bałem się jakiegoś większego mieszania po praskiej stronie w relacjach lokalnych, bo ich zbyt dobrze nie znam - założyłem, że skoro 102 defiluje całą Waszyngtona to po coś to robi.Wiliam pisze:Straszne potwory by z tego wyszły. Raczej bym myślał o 141 z południa do CNK, a praską końcówkę 102 pożenić z 311 (Olszynka - Grenadierów - Gocław) jako dowóz do tramów w ciągu Waszyngtona. Tyle że Witolin pewnie potrzebuje czegoś na Grochowską. 143?
No i zostaje jeszcze Młynów...

Dużo za mało, zwłaszcza że pomiędzy Wybrzeżem Kościuszkowskim na środku jest wjazd/wyjazd w Elektryczną, a między Dobrą, a Kruczkowskiego jest jeszcze gorzej.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Między Dobrą a Topiel to w ogóle nie rozważam bo to bez sensu. Zostaje jeszcze samo Wybrzeże, tylko tam jest problem z wyjazdem. Małe autobusy na Jaracza pewnie byłyby do przełknięcia, ale ciężko by było z czymś większym.

(BJ-owi odpowiedziałam tu.)
Dąbrówka zawsze była super. A ul Kuropatwy jest granicą Warszawy,
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
To może warto postarać się o zmianę trasy także linii 178? Widziałbym to tak:osa pisze:Początkowo miałem duże zastrzeżenia do ZTM, że na Świętokrzyskiej zostawiają tylko jedną linię 178 i to w dodatku tak słabą i generalnie złą (trasa, częstotliwość, godziny kursowania). Potem dołożyli 518. Teraz muszę przyznać, że mieli rację: Świętokrzyska po zwężeniu (co pochwalam), często stoi. Wpuszczanie tam większej liczby autobusów mija się więc z celem. Zwłaszcza teraz, gdy jest metro - starsi mogą sobie zejść pod ziemię i podjechać, młodsi albo czujący się na siłach mają rowery.
129 15/20/20
KOŁO 04 - Ciołka - Górczewska - Jana Olbrachta - Strąkowa - Powstańców Śląskich - Dźwigowa - Sympatyczna - Wałowicka - Cegielniana - Techników - Popularna - Ryżowa - Prystora - Skoroszewska - Starodęby - Al. Jerozolimskie - Spisaka - Kompanii Kordian - Regulska - PKP URSUS 08
178
CH REDUTA 02 - Al. Jerozolimskie - RZS - Al. Prymasa Tysiąclecia - Kasprzaka - Prosta - RONDO DASZYŃSKIEGO
Częstotliwości nie napisałem, bo nie wiem, jaka byłaby najbardziej odpowiednia dla takiej dowozówki do M2C.
A co na Świętokrzyskiej?
Tak jak napisał Osa w wątku tarchomińskim - tylko metro i relacje poprzeczne.
Nic. Wystarczy 518.Domas pisze:A co na Świętokrzyskiej?
Jeszcze 105 skrócić do Królewskiej.
Dyskusja była ciągiem dalszym postulatu osy o likwidacji 518.Lukasz436 pisze:Nic. Wystarczy 518.Domas pisze:A co na Świętokrzyskiej?
Musi być jakiś socjal mimo wszystko.Georg pisze:Tak jak napisał Osa w wątku tarchomińskim - tylko metro i relacje poprzeczne.
No to w tym przypadku dosłowne nic. 178 to żadna oferta.Georg pisze:Dyskusja była ciągiem dalszym postulatu osy o likwidacji 518.Lukasz436 pisze: Nic. Wystarczy 518.
Tak, jakiś autobus powinien jeździć Świętokrzyską, najlepiej z dodatkowymi przystankami przy E. Plater i pl. Powstańców W-wy. Niedobrze się jednak stało, że to są akurat linie 178 i 518.