To tylko kwestia czasu. On chyba specjalnie prowokuje aby dostać banaŁukasz pisze:I znów go wycięliście?reserved pisze:Wróciłem.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Koleją na warszawskie lotnisko
Moderator: JacekM
Jeszcze do głównego repertuaru trolla ochockiego należy płakanie na rzekomą niesprawiedliwość na forum. Opinia ta jest spowodowana brakiem zrozumienia, za co wiecznie pokrzywdzony reservedzio dostał karę.Premo pisze:To tylko kwestia czasu. On chyba specjalnie prowokuje aby dostać bana
Przejechałem się dziś pierwszy raz pociągiem z lotniska. S3. Moje wrażenia jeśli chodzi o dojście do pociągu z hali przylotów? Jestem mile zaskoczony ułatwieniami, oznaczeniem itd. Może jeszcze nie wszystko jest ukończone, ale idąc za znakami można spokojnie do pociągu dojść. Stacja wygląda prześlicznie. Jest trochę daleko do niej, to fakt, ale jak się skończy tamtejszy remont/budowa, to myślę, że będzie całkiem spoko, bo nie będzie trzeba chodzić naokoło przez kilka jezdni i plac budowy.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Oznaczenia z terminala może i są sensowne, ale w drugą stronę... Niektórzy po wyjściu spod ziemi lezą na koniec terminala autobusowego, oglądają kołujące samoloty, kurwią sobie pod nosem i wracają w okolice stacji, żeby popytać o drogę następnych ogłupiałych przyjezdnych.
Akurat w tę stronę wydawało mi się oczywiste - ale dawno nie byłem.
No nic, niedługo otworzą dołem.
Ja szedłem jedynie w jedną stronę - to jest na dworzec. Kierowałem się po prostu strzałkami. Ale po przebudowie po prostu będzie jakieś bezpośrednie przejście z terminala, tak? Wydaje mi się, że najgorsze jest to wychodzenie z budynku i przechodzenie między samochodami. A jeśli to będzie droga po prostu przez cały terminal (budynek), to wydaje mi się, że nie będzie najgorzej. Wszak to normalne, że budynek jest duży i pomiędzy niektórymi miejscami np. na hali trzeba jednak trochę się przejść.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
No ja też wiem dokąd iść i to bez patrzenia na znaki, ale wyobrażam sobie, że nie każdy użytkownik Chopina już na nim kiedyś był, czaisz bazę?MichalJ pisze:Akurat w tę stronę wydawało mi się oczywiste - ale dawno nie byłem.
A tak w ogóle to to przejście na peron wydaje mi się niedokończone. Tzn. jakbym schodził gdzieś do garażu. Czy tak będzie, czy tam coś ma być więcej? Chodzi mi o ten łącznik, którym bezpośrednio się schodzi po płaskim na peron.
Przetestowałem wczoraj przejście z nowo otwartej części terminalu na stację kolejową Lotnisko Chopina. Muszę przyznać, że naprawdę fantastycznie to zrobili! Może za mało jest troszkę oznaczeń, a i samo przejście na razie wydaje się takim pustym łącznikiem (choć pewnie i reklam tam przybędzie). Ale generalnie jestem zadowolony.
Również jestem zadowolony z tego łącznika.
Jedyne czego (oczywiście) brakuje, to tablic odjazdów pociągów przy wejściu do łącznika na stację.
Jedyne czego (oczywiście) brakuje, to tablic odjazdów pociągów przy wejściu do łącznika na stację.
Jeśli chodzi o tablice godzinowe, to mnie już wcześniej zaskoczyły tablice odlotów i przylotów w przejściu do pociągu.
Najgorzej, że tablicy odjazdów pociągów w sali przylotów się nie da.
ŁK
To może chociaż dane z infopasażera?
Ale tam jest chyba na peronie taka niebieska tablica z nowego SIPu, ale nie na samej hali (a może już jest?).
ŁK