Przykładowy pociąg: 16:14i Warszawa Gdańska, ZOO, Toruńska / zmiana strefy biletowej / Legionowo / koniec obowiązywania wspólnego biletu / CiechanówZgodnie z nowymi zasadami, przejazd pociągiem przyspieszonym (przyp. mój) KM od ostatniej stacji (przystanku osobowego) w obszarze „Wspólnego Biletu ZTM-KM-WKD”, na której – według rozkładu jazdy – pociąg się zatrzymuje, możliwy jest w przypadku gdy przystanek ten znajduje się: 1) w drugiej strefie biletowej – wyłącznie pod warunkiem zakupu odpowiedniego biletu KM obowiązującego od tego przystanku.
Wyruszam z Warszawy Gdańskiej, chcę dojechać do Ciechanowa, mam kartę miejską na dwie strefy. Bilet muszę kupić na odcinek Legionowo - Ciechanów, mimo że w obszarze wspólnego biletu jest jeszcze Legionowo Przystanek.
W przypadku:Bernard pisze:Z polskiego na nasze:
2. Jak jadę "RE90" do np. Nowego Dworu Maz. i mam bilet na dwie strefy to kupuję bilet od Legionowa pomimo, że po drodze jest Legionowo-Przystanek w strefie wspólnego biletu ale pociąg tam się nie zatrzymuje.
Przykładowy pociąg: 16:14i Warszawa Gdańska, ZOO, Toruńska / zmiana strefy biletowej / Legionowo / koniec obowiązywania wspólnego biletu / CiechanówZgodnie z nowymi zasadami, przejazd pociągiem przyspieszonym (przyp. mój) KM od ostatniej stacji (przystanku osobowego) w obszarze „Wspólnego Biletu ZTM-KM-WKD”, na której – według rozkładu jazdy – pociąg się zatrzymuje, możliwy jest w przypadku gdy przystanek ten znajduje się: 2) w pierwszej strefie biletowej – wyłącznie pod warunkiem zakupu odpowiedniego biletu KM obowiązującego od ostatniego przystanku w pierwszej strefie (nawet jeśli pociąg według rozkładu jazdy się na nim nie zatrzymuje).
Wyruszam z Warszawy Gdańskiej, chcę dojechać do Ciechanowa, mam kartę miejską na pierwszą strefę. Bilet muszę kupić na odcinek Warszawa Choszczówka - Ciechanów, mimo że pociąg po raz ostatni zatrzymuje się w pierwszej strefie ZTM na przystanku Warszawa Toruńska.
Jeśli nie jestem analfabetą Bernard jako pierwszy dobrze rozgryzł zapisy tego regulaminu i mógłby w razie niejasności tym postem się podpierać.Bernard pisze:Z polskiego na nasze:
1. Jak jadę "RE90" do Legionowa i mam bilet tylko na pierwszą strefę to bilet KM kupuję od Choszczówki pomimo, że na tej stacji pociąg się nie zatrzymuje.