Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
514 co 30 minut to żadna oferta dla Pragi Południe, zajmuje cenne miejsce na pętli przy Politechnice i jak sam piszesz - to prawie duble z 173 - także aż się prosi o skierowanie tego do Wiatracznej lub połączenie z 173 i 315 w jedno 137.
W porównaniu z 514 to 143 jest super-częstą linią. I najlepiej żeby to ona wróciła na TŁ do Śródmieścia (docelowo w relacji Rembertów-ŻiW-Szczęśliwice).
W porównaniu z 514 to 143 jest super-częstą linią. I najlepiej żeby to ona wróciła na TŁ do Śródmieścia (docelowo w relacji Rembertów-ŻiW-Szczęśliwice).
-
Robert 514
no fakt 143 super częsta linia , która nie wiem dlaczego tak często jeździ bo ilością pasażerów nie odbiega od 514Gdynianin pisze:514 co 30 minut to żadna oferta dla Pragi Południe, zajmuje cenne miejsce na pętli przy Politechnice i jak sam piszesz - to prawie duble z 173 - także aż się prosi o skierowanie tego do Wiatracznej lub połączenie z 173 i 315 w jedno 137.
Jeśli ktoś ma czas, to jutro w ratuszu będzie spotkanie bodajże z ZTM-em, ponieważ podkręciłem temat:
137DWW-WOLA GRZYBOWSKA (STARAMIŁOSNA)
183 ZIELONA-WIATRACZNA
Walczcie o to, bo i zarząd jest przychylny ku tym zmianom, ale tutaj trzeba będzie trochę przekrzyczeć towarzystwo.
137DWW-WOLA GRZYBOWSKA (STARAMIŁOSNA)
183 ZIELONA-WIATRACZNA
Walczcie o to, bo i zarząd jest przychylny ku tym zmianom, ale tutaj trzeba będzie trochę przekrzyczeć towarzystwo.
O której godzinie i kto się będzie z tym ZTM-em spotykał, bo nie ma żadnego śladu po tym wydarzeniu.
Od poniedziałku zacznie się tu komunikacyjny horror. W nocy z niedzieli na poniedziałek na Żołnierskiej będzie wyłączona z ruchu jezdnia wschodnia na odcinku znajdującym się w odległości ok. 300 m od skrzyżowania z ul. Marsa do węzła z ul. Strażacką. Ruch drogowy w obydwu kierunkach zostanie przełożony na jezdnię zachodnią. Będzie tu jeden pas ruchu w kierunku ul. Strażackiej, natomiast w stronę ul. Marsa kierowcy będą mieli do dyspozycji jeden lub dwa pasy ruchu (na różnych odcinkach będą inne szerokości jezdni). Wjazdy i zjazdy z ul. Żołnierskiej na ul. Strażacką będą utrzymane. Drogowcy wybudują instalacje podziemne, przebudują wschodnią jezdnię ul. Żołnierskiej, wyburzą i zbudują nowe, wschodnie wiadukty nad linią kolejową. Taka organizacja ruchu będzie obowiązywała do końca tego roku.
I co, jest/był dzisiaj horror (potęgowany deszczem)?
Ciekawe jak spodoba się wam wakacyjna organizacja komunikacji m.in. w Rembertowie...
Ciekawe jak spodoba się wam wakacyjna organizacja komunikacji m.in. w Rembertowie...
A coś już wiesz na ten temat?
No, że dla niektórych linii zostanie ograniczone kursowanie tylko do dni powszednich. 
O, tego dawno nie ćwiczyliśmy.... Ostatni raz chyba 20 lat temu.
Oho, to jak jeszcze potną 143 i nie daj Boże nie wróci to co jest teraz po wakacjach, to zacznie się wyludnianie jak było z 515.
Nie wiem jak rano, ale wracając (~14) korek był już w zasadzie od skrętu z Marsa w Żołnierską.
Nie wiem jak rano, ale wracając (~14) korek był już w zasadzie od skrętu z Marsa w Żołnierską.
-
Robert 514
(196 prawdopodobnie) i 225 tylko w DP
Armagedonu nie było.. I tu, i tu postoje.. A o 14 to tylko -5 na Kolonii.PiotrekP pisze:Nie wiem jak rano, ale wracając (~14) korek był już w zasadzie od skrętu z Marsa w Żołnierską.
Bez obaw, tej linii to nie dotyczy.PiotrekP pisze:Oho, to jak jeszcze potną 143
Zawieszenie w DS 196, 225.
Zawieszenie kursów szkolnych 153.
Wakacyjny rozkład 183.