[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
138: Utrata - Metro Stadion Narodowy i 144: Bokserska - Metro Politechnika.
Którędy to 138 miałoby jechać ze Stadionu na Ząbkowską, by nie ominąć tramwajów na Targowej?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Przystanek na Okrzei jest nie do zrobienia? A docelowo Nowosokolą. 
Ale Metro Politechnika kolejnej linii nie przyjmie.
Przez Madalińskiego może by mogła jeździć - ktoś kiedyś pisał o wzmocnieniu od Puławskiej do Szpitala,reserved pisze:A teraz zupełnie na poważnie - ja bym pokombinował z 222. Nie wiem czemu, ale ta linia mi idealnie pasuje na Kazimierzowskiej...
ale to wtedy byłoby wzmocnienie tylko tego kawałka. No i "odcięcie" Malczewskiego od Puławskiej.
5 przystanków dublowania szyny mniej. A potem się połączy 138 z 222 i znów na Kazimierzowskiej nic nie będzie.
ŁK
Za często jeździ w szczycie.reserved pisze:A jakby 218 od Woronicza pociągnąć Krasickiego, Kazimierzowską, Madalińskiego do Metra Pole Mokotowskie np., to w dużych korkach utknie? Może to nie takie głupie?
PS kto naprawi autołączenie postów?
ŁK
138 jeśli skracać, to tylko i wyłącznie za Saską Kępą. Nawet przez chwilę myślałem o 138 na Gocław (przez Stadion).pawcio pisze:Którędy to 138 miałoby jechać ze Stadionu na Ząbkowską, by nie ominąć tramwajów na Targowej?
Bo czy naprawdę w każdą prostopadłą ulicę trzeba się przesiadać?
ŁK
Póki co <M> Politechnika przyjmie kolejną linię, a potem najwyżej się nie przywróci 143, a coś wyśle na GUS. A co do przystanku to nie bardzo to widzę. Musiałby być bardzo daleko od skrzyżowania.MichalJ pisze:Przystanek na Okrzei jest nie do zrobienia? A docelowo Nowosokolą.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Gocław 138 nie potrzebuje. Albo inaczej, nie za bardzo jest tam co wyjąć, aby to 138 wstawić.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
O tutaj:Poc Vocem pisze:A co do przystanku to nie bardzo to widzę. Musiałby być bardzo daleko od skrzyżowania.
https://www.google.com/maps/@52.251796, ... eBpfNg!2e0
Na miejscu miejskiego inżyniera ruchu bym się nie zgodził z uwagi na brak wystarczającej ilości miejsca na zmianę pasa ruchu przed stojącym na przystanku autobusem. Zgodnie z regułami sztuki to ten przystanek wychodzi gdzieś pomiędzy tym srebrnym Passatem a Jagiellońską. I tak, wiem, że istnieją przypadki, gdy to nie jest respektowane, ale takie usytuowanie przystanków wynika niejako z organizacji ruchu przyjętej wiele lat temu, gdy podchodzono do tego inaczej.
Może ewentualnie zrobić przystanek na tym kończącym się pasie na Ząbkowskiej, czyli uznać ten pseudopas ruchu po prostu za zatoczkę.
Może ewentualnie zrobić przystanek na tym kończącym się pasie na Ząbkowskiej, czyli uznać ten pseudopas ruchu po prostu za zatoczkę.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
A nie można na Ząbkowskiej, za skrzyżowaniem? (I w ogóle zatrzymać tam wszystko co jedzie na Szmulki).
138 na Gocław nawet mi się podoba, ale wymagało by to mocnych zmian na Gocławiu i na Grochowie. To mogła być szansa na cywilizowany dojazd do M2 dla Gocławia i Saskiej Kępy. Tyle że trzeba by coś zrobić ze 123 i 147 (co by nie dołożyć tylko tabliczki).
138 na Gocław nawet mi się podoba, ale wymagało by to mocnych zmian na Gocławiu i na Grochowie. To mogła być szansa na cywilizowany dojazd do M2 dla Gocławia i Saskiej Kępy. Tyle że trzeba by coś zrobić ze 123 i 147 (co by nie dołożyć tylko tabliczki).

Tam chodnik ma ledwo metr czterdzieści, gdzie wy chcecie przystanek robić? A przed skrzyżowaniem jest tylko jeden pas prosto.
Chyba jedyna teraz opcja (ale tez głupia i myląca) to Targowa - Bialostocka - Brzeska z przystankiem na Targowej.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Chyba jedyna teraz opcja (ale tez głupia i myląca) to Targowa - Bialostocka - Brzeska z przystankiem na Targowej.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Właśnie - nie wiesz czemu, a piszesz.reserved pisze:A teraz zupełnie na poważnie - ja bym pokombinował z 222. Nie wiem czemu, ale ta linia mi idealnie pasuje na Kazimierzowskiej...
Jeszcze z drugiej strony połączyć to z Przasnyską i będzie cacy.
222 świetnie teraz pracuje. W szczycie nawet przegub by się tam nie marnował chwilami. Odstosunkuj się od Mokotowa.
Ale ja wcale nie mówiłem, że Puławska ma nie dostać nie w zamian. Zresztą to tylko była luźna propozycja.Autobus Czerwon pisze:Tak, bo na Malczewskiego 222 ma klientów, a na Kazimierzowskiej byłby z tym problem. Żeby dojechać do tramwajów na Puławskiej trzeba by zwiedzić pół dzielnicy.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie Puławska, sama Puławska sobie poradzi! Połączenie dalszej części Malczewskiego z Puławską!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow